MFrost Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Mam problem z tym playerem, chodzi o to przy ze domyślnych ustawieniach: generator video mixer nakladki obrazu (chociaz tu player zglasza blad ze generator jest zajety przez cos innego), mam problem z napisami ponieważ nachodzą na film i nie da sie ich przesunać, w przypadku zmiany generatora na VMR9 Renderless, jest dobrze bo napisy sa wyraznie i mozna je przesunac pod obraz. Natomiast z obrazem w tym trybie jest kiepsko, bo widać bardzo tak zwane "schodki" taka dziwna animacja. W trybie domyślnym nie ma tego natomiast zle wyswietla napisy. Wszystko to testuje na xp pro. Zaznaczam ze na systemie vista kmplaer ladnie chodzi, zarowno obraz jak i napisy w domyslnym ustawieniu mixer nakladki obrazu. Moze ktos wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Próbowałeś zmieniać metodę wyjścia napisów? Klawisz F2 > przetwarzanie napisów > są 3 możliwości. Ja mam ustawione na - rysuj sam obraz, napisy są wtedy na filmie, lepiej się czyta i ogląda. Zmień na: rysuj na powierzchni ekranu, wtedy będziesz mógł je przesuwać (ctrl+ [ i ]) na czarny pas. przy ze domyślnych ustawieniach: generator video mixer nakladki obrazu (chociaz tu player zglasza blad ze generator jest zajety przez cos innego)Search and destroy ;) Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 przesuwać napisy na czarny pas moge tylko i wylacznie przy opcji rysuj na powierzchni VMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 U mnie tylko przy 1 metodzie - rysuj na powierzchni ekranu. Na pozostałych napisy chowają się pod czarny pas. Może chodzi o to że jakaś aplikacja korzysta z generatora mixera nakładki... btw wygląda to tak, moje ustawienia napisów i ich efekt (rysuj na samym obrazie, metoda "rysuj na powierzchni VMR" wygląda identycznie) ustawienie - rysuj na powierzchni ekranu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 niestety ciągle ten sam problem, nie mam pojęcia jak aplikacja może równocześnie korzystać z tego mixera, pod vista idealnie chodzi kmplayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...