Pietruszka Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam. Mam strasznie irytujący problem z moim napędem. A może to nie tylko jego wina? ;> Otóż kiedyś miałem obraz płyty na dysku. Nagrałem ten obraz na płytę DVD, a obraz z dysku usunąłem, gdyż robiłem porządki. ;] Dziś wkładam płytę do napędu (Verbatim DVDR) i wtedy lampka HDD się zapala i już nie przestaję, napęd raz na jakiś czas pyknie tylko zielonym światełkiem. Płyty za cholerę nie mogę otworzyć. Raz udało mi się dostać, klikam setup (gra) i zawiecha, muszę wyciągać płytę. I tak w kółko. Szlag mnie już trafia. Z COD4 oryginalnym miałem to samo, Scarface też to samo, inne płyty czyta. Napęd (lub nie tylko) ma jakieś fochy. Jedne płyty czyta, jedne nie. :blink: Co to ma być? Pomimo, że lampka HDD stale się świeci, jego temp. nie rośnie. Niby się świeci, ale tak jakby nic nie robił. Płyta się nawet nie rozpędza, jak inne. Napęd siedzi cicho. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...