Vengeance Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 moze jest zwalona :( a sproboj 98se. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 nie wiem czy Ci to pomoże ale to raczej nie wina płyty bo u mnie XP hula.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 he he no i zaczelo sie :) dawidy---> nie lam sie jeszcze podobno byw ze problemy z instalka xp wynikaja iz na jednej tasmie sa razem cd i hdd. Podobno na czas instalacji nazlezy przelozyc napedy na osobne kanaly a po zakonczeniu instalki mozna dac na powrot tak samo. kisio--> tej twoj procek rzeczywiscie dziwny jest. 11x142 powinien nawet tego nie zauwazyc. Czy tylko prime zglasza problemy? znajomy mialtak kiedys na niepodkreconym procku ( 8O !). Osobiscie do testowania nie uzywam prime-a.. zapuszacza w pentli 3d marka, pogram z 2 godzinki w jakas gre i ew wlaczam cpu stability. Jesli choc 2 pierwsze proby przechodzi bez zwisow to uwazam ze jest wystarczajaco stabilny jak dla mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 dawidy ---> na www.ocworkbench.com koles ma taki sam problem (no chyba ze to akurat ty :D ) . Polookaj troche i tam, moze ktos znajdzie rozwiazanie i dla Ciebie. Powodzenia! http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=002184 aaaa i napisz cos wicej odnosniekonfiguracji, i czy na innym systemie dziala.... moze warto sflahowac bios na ten z lutego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Może masz ram zwalony BTW ZROBIŁEM V_MODA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Zrobiłem V_MODA lutowałem jest to VCORE MOD #2: z potencjometrem z OwerclockBench Działa i to jak podnieszione napięcie do 1,75 V na tym co normalnie u mnie chodziło ' 1,8 V więcej się boję a to co tam się świeci jako V 3,3 to są pamiątki :twisted: a teraz kręcenie a to max co dziś podkręciłem ale to napewno nie jest MAX procesora :twisted: ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Udalo sie!!! Zdjalem tylko drut-moda z procka i winXP zainstalowal sie bez problemu. Sadze, ze to wina zasilacza. Mialem baardzo wysokie spadki napiecia na mnozniku 13. Teraz procek odpoczywa na 1470MHz, nowy zasilacz w drodze :) A ja wkladalem inne pamieci, grafe zmienialem, cuda niewidy robilem... A o drut-modzie nawet nie pomyslalem.. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Amoniak.. gratulacje :D . Mam pare pytan :) 1. czy muslisz ze dasz rade jakby co usunac to bez sladu (mozesz jakas fotke zapodac?) 2. Jak ci sie sprawuje potencjometr ? 3. Napisz mi please (na forum albo na pirva jakskonfigurowales MBM ? 4. jak ci sie sprawuje ta bestia na max ustawieniach?badales primem stabilnosc ? 5 Bedzies zrobil chipset vmoda ? :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 dawidy---> bucha ha ha.. niezly z ciebie koles :) tyle roboty sobie narobic i strach na forum rozsiewac :). Ja tez tak cholera mam ze najbardziej oczywiste rozwiazania mi uciekaja :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 :arrow: Ad 1 TAK :!: foty zapodam może pod koniec tygodnia gdy będę miał aparat lub Webcam :arrow: Ad 2 Spoko,jest To PR`ka montażowa do kręcenia wkrętaczkiem ;) zastosowałem 220 Ohm A czyli liniowy :arrow: Ad 3 8O :?: bez problemu MBM 5.3.2.0 Poczytaj TU :arrow: Ad 4 stabilnośc badam 30X BURNIN WIZARD z SISOFTSandra i 10 razy LOOP 3d mark 2001 SE MAX jesszcze nie badałem :( ale jeszcze mam na to czas ;) :arrow: Ad 5 nie wiem :?: Może Mem moda :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 No wlasnie, tez mam problem z ustawieniem MBM, straszne glupoty wyswietla. A wogole to temp w biosie tez sa chyba troszki pomylone, system temp podaje temp proca i odwrotnie. Mam jeszcze pytanie w sprawie tego czytnika - dziala na innych plytach czy nie? Czy trzeba przerabiac koncowke, zeby go do innej plyty podlaczyc? A tak poza tym to jestem zadowolony z zakupu. Miala byc wersja bez LANa a okazala sie z LANem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Qrde coś dziwnego Coś mojemu komputrowi w rozumku się pogięło :? powinno być 2088 :? a w MBM mu jedynki się pokazały :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 No wlasnie, tez mam problem z ustawieniem MBM, straszne glupoty wyswietla. A wogole to temp w biosie tez sa chyba troszki pomylone, system temp podaje temp proca i odwrotnie. Mam jeszcze pytanie w sprawie tego czytnika - dziala na innych plytach czy nie? Czy trzeba przerabiac koncowke, zeby go do innej plyty podlaczyc? A tak poza tym to jestem zadowolony z zakupu. Miala byc wersja bez LANa a okazala sie z LANem :) też tak miałem :? w SISoft sandrze w MBM to sobie sam poustawiasz i ponazywasz Po przeinstalowaniu Windowsa pomogło i pokazuje jak trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Wiem, ze moge sobie ponazywac, ale jak mam nazwac takie temperatury: Sensor 1: 29 stopni Sensor 2: -57 stopni Sensor 3: 81 stopni 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Wiem, ze moge sobie ponazywac, ale jak mam nazwac takie temperatury: Sensor 1: 29 stopni Sensor 2: -57 stopni Sensor 3: 81 stopni 8O Też sensor 3 pokazuje ciekawostkę 8O -55°C BTW ciekawe jakby mój proc chodził przy takiej temperaturze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 badajcie stabilnośc Prime95 ;) bo Sandra i 3DMark mi przechodziły przy 2025 MHz a Prime sie wywala przy 1650 ;) co do temperaturek to też mi coś źle pokazywało ale potem ustawiłęm inaczej i już jest oki.. enyłej ani -57 a ni 81 to nei jest poprawny odczyt ;) a co do 3ciego sensora... podpowiem wam... JEGO NIE MA ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 badajcie stabilnośc Prime95 ;)Spróbuję Tasat`a i Prime 95 a co do 3ciego sensora... podpowiem wam... JEGO NIE MA ;) To wiem ten trzeci czasen bardzo różnie pokazuje :wink: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Co z tymi testami bo widzialem u mnie AsRock K7S8X na sis`ie 746FX. Mial juz ktos ten wynalazek ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Co z tymi testami bo widzialem u mnie AsRock K7S8X na sis`ie 746FX. Mial juz ktos ten wynalazek ?? Wiesz, że ona nie ma zablokowanego PCI, nie ma regulacji mnożnika, chyba nie ma regulacji Vcore .... mówić dalej ?? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Co z tymi testami bo widzialem u mnie AsRock K7S8X na sis`ie 746FX. Mial juz ktos ten wynalazek ?? Tu masz test: http://www.implozja.kalisz.pl/asrock_k7s8x.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 dajcie spokój ten Asrock nawet się nie umywa do L7S7A2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 A powiedzcie mi czy dzwiek w tym ECS`ie mozna porownac do sb 5.1 live czy jest to o wiele gorsza karta?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Druss dźwięk jest naprawdę OK. Wczesniej miałem Herculesa MuseXL i zintegrowany Realtek ALC650 a teraz tego zintegrowanego CMI9739 i ten ostatni jest wyraźnie najlepszy. Mój koleś ma tego ECSa i SB Live5.1 i mówi że nie widzi różnicy w jakości dźwięku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 wyjalem co sie dalo, tzn sieciowke, odlaczylem floppa, pamieci sa na def i nic to nie zmienia przekladalem pamieci do innych slotow i tez nic Ja tez tak mialem na jedny, z ECSow (jakis VZA czy cos takiego) - problem byl jak instalowalem WinXP ze zintegrowanym SP1 jak instalowalem z plytki na ktorej byl sam XP (bez SP) to nie bylo problema Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 dzwięk jest naprawde niezły.. mile mnie rozczarował.. na zwykłego Live! 5.1 napewno nie ma sensu go zamieniac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ale cos Amoniak masz słaba wydajnosc w Memery Bandwidtch .To ja na fsb 147 i timmingi na najnizsze mam ~2020/1940 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Dobra chlopaki zamowilem ta plyte i bedzie w czwartek, potestujemy i zobaczymy, mam nadzieje ze nie bede musial przeinstalowywac windowsa bo nie chce mi sie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 oj raczej bedziesz musial .. btw co pozniej z nia robisz bo chyba nie zostawisz zamiast RDA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Wlasnie sprzedalem RDA bo potrzebuje ta roznice na kask do roweru :) niestety musze kupic bo na zawodach nie mozna jezdzic bez, a co do FSB200 postaram sie zmodowac wszytsko zeby dojsc do tego poziomu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 tzn za ile sprzedales RDA? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...