Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

he he no i zaczelo sie :)

dawidy---> nie lam sie jeszcze podobno byw ze problemy z instalka xp wynikaja iz na jednej tasmie sa razem cd i hdd. Podobno na czas instalacji nazlezy przelozyc napedy na osobne kanaly a po zakonczeniu instalki mozna dac na powrot tak samo.

kisio--> tej twoj procek rzeczywiscie dziwny jest. 11x142 powinien nawet tego nie zauwazyc. Czy tylko prime zglasza problemy? znajomy mialtak kiedys na niepodkreconym procku ( 8O !). Osobiscie do testowania nie uzywam prime-a.. zapuszacza w pentli 3d marka, pogram z 2 godzinki w jakas gre i ew wlaczam cpu stability. Jesli choc 2 pierwsze proby przechodzi bez zwisow to uwazam ze jest wystarczajaco stabilny jak dla mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawidy ---> na www.ocworkbench.com koles ma taki sam problem (no chyba ze to akurat ty :D ) . Polookaj troche i tam, moze ktos znajdzie rozwiazanie i dla Ciebie. Powodzenia!

http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=002184

aaaa i napisz cos wicej odnosniekonfiguracji, i czy na innym systemie dziala.... moze warto sflahowac bios na ten z lutego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem V_MODA lutowałem

jest to VCORE MOD #2: z potencjometrem z OwerclockBench

Działa i to jak

podnieszione napięcie do 1,75 V na tym co normalnie u mnie chodziło

Dołączona grafika'

1,8 V więcej się boję

Dołączona grafika

a to co tam się świeci jako V 3,3 to są pamiątki :twisted:

a teraz kręcenie

Dołączona grafika

a to max co dziś podkręciłem ale to napewno nie jest MAX procesora :twisted:

Dołączona grafika

ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo sie!!!

Zdjalem tylko drut-moda z procka i winXP zainstalowal sie bez problemu.

Sadze, ze to wina zasilacza. Mialem baardzo wysokie spadki napiecia na mnozniku 13.

Teraz procek odpoczywa na 1470MHz, nowy zasilacz w drodze :)

A ja wkladalem inne pamieci, grafe zmienialem, cuda niewidy robilem... A o drut-modzie nawet nie pomyslalem.. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amoniak.. gratulacje :D . Mam pare pytan :)

1. czy muslisz ze dasz rade jakby co usunac to bez sladu (mozesz jakas fotke zapodac?)

2. Jak ci sie sprawuje potencjometr ?

3. Napisz mi please (na forum albo na pirva jakskonfigurowales MBM ?

4. jak ci sie sprawuje ta bestia na max ustawieniach?badales primem stabilnosc ?

5 Bedzies zrobil chipset vmoda ? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Ad 1 TAK :!: foty zapodam może pod koniec tygodnia gdy będę miał aparat lub Webcam

:arrow: Ad 2 Spoko,jest To PR`ka montażowa do kręcenia wkrętaczkiem ;) zastosowałem 220 Ohm A

czyli liniowy

:arrow: Ad 3 8O :?: bez problemu MBM 5.3.2.0 Poczytaj TU

:arrow: Ad 4 stabilnośc badam 30X BURNIN WIZARD z SISOFTSandra i 10 razy LOOP 3d mark 2001 SE

MAX jesszcze nie badałem :( ale jeszcze mam na to czas ;)

:arrow: Ad 5 nie wiem :?: Może Mem moda :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, tez mam problem z ustawieniem MBM, straszne glupoty wyswietla. A wogole to temp w biosie tez sa chyba troszki pomylone, system temp podaje temp proca i odwrotnie.

Mam jeszcze pytanie w sprawie tego czytnika - dziala na innych plytach czy nie? Czy trzeba przerabiac koncowke, zeby go do innej plyty podlaczyc?

A tak poza tym to jestem zadowolony z zakupu. Miala byc wersja bez LANa a okazala sie z LANem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie, tez mam problem z ustawieniem MBM, straszne glupoty wyswietla. A wogole to temp w biosie tez sa chyba troszki pomylone, system temp podaje temp proca i odwrotnie.

Mam jeszcze pytanie w sprawie tego czytnika - dziala na innych plytach czy nie? Czy trzeba przerabiac koncowke, zeby go do innej plyty podlaczyc?

A tak poza tym to jestem zadowolony z zakupu. Miala byc wersja bez LANa a okazala sie z LANem :)

też tak miałem :? w SISoft sandrze w MBM to sobie sam poustawiasz i ponazywasz

Po przeinstalowaniu Windowsa pomogło i pokazuje jak trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze moge sobie ponazywac, ale jak mam nazwac takie temperatury:

Sensor 1: 29 stopni

Sensor 2: -57 stopni

Sensor 3: 81 stopni

8O

Też sensor 3 pokazuje ciekawostkę 8O -55°C BTW ciekawe jakby mój proc chodził przy takiej temperaturze :wink:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

badajcie stabilnośc Prime95 ;) bo Sandra i 3DMark mi przechodziły przy 2025 MHz

a Prime sie wywala przy 1650 ;)

co do temperaturek to też mi coś źle pokazywało ale potem ustawiłęm inaczej i już jest oki..

enyłej ani -57 a ni 81 to nei jest poprawny odczyt ;)

a co do 3ciego sensora... podpowiem wam... JEGO NIE MA ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

badajcie stabilnośc Prime95 ;)

Spróbuję Tasat`a i Prime 95

a co do 3ciego sensora... podpowiem wam... JEGO NIE MA ;)

To wiem ten trzeci czasen bardzo różnie pokazuje :wink: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druss dźwięk jest naprawdę OK. Wczesniej miałem Herculesa MuseXL i zintegrowany Realtek ALC650 a teraz tego zintegrowanego CMI9739 i ten ostatni jest wyraźnie najlepszy. Mój koleś ma tego ECSa i SB Live5.1 i mówi że nie widzi różnicy w jakości dźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjalem co sie dalo, tzn sieciowke, odlaczylem floppa, pamieci sa na def i nic to nie zmienia

przekladalem pamieci do innych slotow i tez nic

Ja tez tak mialem na jedny, z ECSow (jakis VZA czy cos takiego) - problem byl jak instalowalem WinXP ze zintegrowanym SP1

jak instalowalem z plytki na ktorej byl sam XP (bez SP) to nie bylo problema

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie sprzedalem RDA bo potrzebuje ta roznice na kask do roweru :) niestety musze kupic bo na zawodach nie mozna jezdzic bez, a co do FSB200 postaram sie zmodowac wszytsko zeby dojsc do tego poziomu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...