kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no w końcu ktoś zauważył że coś za duży ten transfer ;) no ale nie ma to jak porządny student porządnego kierunku na porządnym uniwerku co? ;) to niektózy z ramu mają niewiele szybciej ;) tylko czym to porządnie zmierzyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 kisio: true true Ty nie odpowiadaj na posty tylko sie predykatów i innych perceptów ucz :P Wrzuć do pana Googla "hdd benchmark" i czekaj na wyniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 predykaty jeszcze spoko.. z perceptami gorzej.. że już o sieciach semantycznych nei wspomne.. ;/ jednym słowem RZYG :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. No własnie o to chodzi że już jest max 5% :) teraz tomam 10x185 i nie staje, ale jak dam wyzje to po prstu sie chipset przegrzewa czy co się z nim dzieje, bo radiator jest naprawdę dobry i mocno dociśnięty sam zrobiłem mocnowanie jest dużo lepiej ale jeszcze nie to co bym chciał :) Może WC jeszcze na mostek by sie przydało.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 wlsanie wyszly nowe stery do dzwieku tu macie linki http://www.epox.com.tw/file/CMediaAudiodr.ZIP 25Mb http://download.msi.com.tw/support/dvr_exe/973952.exe 30Mb pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. Jeszcze jedno i ten radiator co robiłemt o był na mostek a nie na proca na procku mam WC to jest spox mam 32 stopnie a nawet mnie koło 30 to nie ma co,a le mostek pada ale nie wiem czemu, chldzenie dobre jest takze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. No własnie o to chodzi że już jest max 5% :) teraz tomam 10x185 i nie staje, ale jak dam wyzje to po prstu sie chipset przegrzewa czy co się z nim dzieje, bo radiator jest naprawdę dobry i mocno dociśnięty sam zrobiłem mocnowanie jest dużo lepiej ale jeszcze nie to co bym chciał :) Może WC jeszcze na mostek by sie przydało.... widze ze problem pozostal dalej nie rozwiazany a co do WC na mostek to jak najbardziej by sie przydl potestowalem troche procka i uzyskalem 10x210 synchro i smiga az milo :) :) pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 wlsanie wyszly nowe stery do dzwieku tu macie linki http://www.epox.com.tw/file/CMediaAudiodr.ZIP 25Mb http://download.msi.com.tw/support/dvr_exe/973952.exe 30Mb pozdr :P :P Czemu ejst taka duża różnica w wielkości to jest to samo co do ECS'a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 wlasnie zasysam obie wersje i zobaczymy czy sie roznia :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 ja już bedziecie wiedzieli która lepsiejsza o powiedzcie ;) i czym sie od tych straszych rózni bo dużo mnie j ważyły.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 ja nie używam dźwięku wbudowanego bo mam lepszy. nie używam wyjścia na 4 głośniki ale karta jest sporo lepsza. WC na NB ? jeśli podłączy się pod osobny obieg np razem z grafą to spox, pomoże. ja jadę na seryjnym (Druss przykleił klejem zalmana więc nie zmienię :) ) i mam pytanie : czy FSB 175 będzie dobrze na tym radiatorze ? nie chce mi się łapska pchać do kompa żeby lookać czy się nie przegrzewa. teraz of korZ jest 166 (elixiry). p.s. killeroy tylko włącza/wyłącza funkcje (które AMi stworzyło ale ECS wyłączył) więc lipa, nie bedzie chyba nigdy większych napięć które ustawiałoby się +0.1V, + 1.25V, ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. No własnie o to chodzi że już jest max 5% :) teraz tomam 10x185 i nie staje, ale jak dam wyzje to po prstu sie chipset przegrzewa czy co się z nim dzieje, bo radiator jest naprawdę dobry i mocno dociśnięty sam zrobiłem mocnowanie jest dużo lepiej ale jeszcze nie to co bym chciał :) Może WC jeszcze na mostek by sie przydało.... widze ze problem pozostal dalej nie rozwiazany a co do WC na mostek to jak najbardziej by sie przydl potestowalem troche procka i uzyskalem 10x210 synchro i smiga az milo :) :) Farciarz:) Jamam teraz 10,5x185 i narazie jest spox, bo działało 10x185 , a 10x200 to np po jednym dniu mi wis ale napewnmo to chipset, no neiw iem zastanowie sie nad WC odrazu na karte graf zapodam, ale to sie zobaczy, tera zna którym biosie jedziesz? który ma magistrale powyżej 200? pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. No własnie o to chodzi że już jest max 5% :) teraz tomam 10x185 i nie staje, ale jak dam wyzje to po prstu sie chipset przegrzewa czy co się z nim dzieje, bo radiator jest naprawdę dobry i mocno dociśnięty sam zrobiłem mocnowanie jest dużo lepiej ale jeszcze nie to co bym chciał :) Może WC jeszcze na mostek by sie przydało.... widze ze problem pozostal dalej nie rozwiazany a co do WC na mostek to jak najbardziej by sie przydl potestowalem troche procka i uzyskalem 10x210 synchro i smiga az milo :) :) Farciarz:) Jamam teraz 10,5x185 i narazie jest spox, bo działało 10x185 , a 10x200 to np po jednym dniu mi wis ale napewnmo to chipset, no neiw iem zastanowie sie nad WC odrazu na karte graf zapodam, ale to sie zobaczy, tera zna którym biosie jedziesz? który ma magistrale powyżej 200? pozdr :P :P jade na biosie Chepomana Chb313 :P :P fart nie fart jak skoncze wkoncu WC to pojde wyzej :) :) pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. No własnie o to chodzi że już jest max 5% :) teraz tomam 10x185 i nie staje, ale jak dam wyzje to po prstu sie chipset przegrzewa czy co się z nim dzieje, bo radiator jest naprawdę dobry i mocno dociśnięty sam zrobiłem mocnowanie jest dużo lepiej ale jeszcze nie to co bym chciał :) Może WC jeszcze na mostek by sie przydało.... widze ze problem pozostal dalej nie rozwiazany a co do WC na mostek to jak najbardziej by sie przydl potestowalem troche procka i uzyskalem 10x210 synchro i smiga az milo :) :) Farciarz:) Jamam teraz 10,5x185 i narazie jest spox, bo działało 10x185 , a 10x200 to np po jednym dniu mi wis ale napewnmo to chipset, no neiw iem zastanowie sie nad WC odrazu na karte graf zapodam, ale to sie zobaczy, tera zna którym biosie jedziesz? który ma magistrale powyżej 200? pozdr :P :P jade na biosie Chepomana Chb313 :P :P fart nie fart jak skoncze wkoncu WC to pojde wyzej :) :) pozdr :P :P Niby tak ale juz neiw iem co jest teraz juz mi 10x185 tez siada nie mama pojecia co to jest mam miedziany radiator na chipsecie wiatrak na nim mam 28 stopni i dalej staje juz mnie to wkurza? czyżby taka felerna sztuka? Moze wysiadac przez południowy mostek może on się grzeje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 skąd teraz zassać oryginalny bios ECS do L7S7A2 w wersji okrojonej ? wkurzają mnie te niby-pomiary w biosie. a nowych opcji nie zauważyłem użytecznych. więc skąd zassać ? ma ktoś może ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 AMD Rulezz --> bios orginalny znajdziesz tu http://www.ecs.com.tw/download/dw_spec.asp...?product_id=267 pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 trochę wkurzające są te wasze cytaty na pół strony. lepiej chyba wyciąć cytaty wewnętrzne i zostawić tylko ostatni komentarz ale ... win 2k nie jest idealny, raz mi się zawiesił w dniu instalacji i wywala się na instalacji sterów do myszy i karty tv. oryginalny sterownik pod 2k wywalił windę tak, że nawet tryb awaryjny nie pomógł - i formacik again ... a na 98 znowu mam błąd ochrony windows jak zainstaluję agp driver. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 czy 6400 pkt na mx440 300/400 MHz to dużo czy mało ? proc niekręcony, ustawienia na jakość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Storm--> a jaki masz radiator na południowym chipsecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 DarkB--> standardowy nie zmienialem bo nie ma potrzeby jest zimny wiec po co :) :) pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 DarkB--> standardowy nie zmienialem bo nie ma potrzeby jest zimny wiec po co :) :) pozdr :P No własnie ja kombinowałem i mam ten standardowy z północnego przyklejony na południowy i on się grzeje skubaniec i dałem wiatraka na neigo i teraz jak narazie mi nie staje, może mieć wpływ południowy na te zwisy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Storm--> a jaką masz zasiłke? ja mam codegena 300W już nie wiem co jest też siada jak chłodze południowy, już niemam do tego serca wkur... mnie ta płyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Nienawidze tej plyty i sprzedam ja na pewno za kilka dni. Testowalem 3 zasilacze: 1) Codegen 300W - komp uruchamia sie tylko przy 133/166 (mozna sie bylo tego spodziewac ;]) 2) ModeCom 300W - napiecia tragiczne (podalem kilka postow wyzej) 3) Q-Tec 400W - napiecia wyzsze niz przy ModeComie o jakies 0,2-0,3V Wszystko jest ladnie chlodzone i nie moge dac nic wiecej niz 166/166/77/2.5-3-2CL. Mam podpiety tylko dysk twardy, cd-rom odlaczony, karta na AGP, 2 sieciowki i audio na plycie wlaczone. Aktualnie tylko przy takich ustawieniach komp przechodzi test prime95. Przeciez to niemozliwe, zebym mial tak fatalne napiecia z powodu zasilacza... A wiec to z mobo jest cos nie tak ;/ Mam problem ja mam Codegena 300 i mam zwisy na 10x200 , no praktycznie na wet na 133 a ramy na 200 to może być zasiłka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 8O 8O 8O zonaczcietą cene 8O 8O ,jak myślicie jakaś sciema ,jaja se robia :?: .Bo w siriusie normlanie po 286 zł .Jak to prawda to biore ja odrazu(jak przywiozą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Pojawił się problem za nic nie moge ustawić fsb 200 (przy uruchamianiu windy wywala mi grafe nv4disp.dll) czy da się to jakoś ominąc poza zmodowanym biosem. mam najnowszy od ECS przy 199 super stabilnie +1 i wywala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 U mnie też są zwiechy na FSB200 po paru godzinach! Tylko, że u mnie ta zasiłka ma 200W. Jak kupię jakąś 300-350W to bedę wtedy się partwił! :wink: PS. A co powiecie o zasiłce DEER-a? Chyba tak to się pisze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zasilka deera to bardzo przecietna zasilka. Jak masz zamiar kupowac to polecam ci Fortrona lub Chieftecha, HuntKay oraz LinkWord tez sa dobre..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Storm--> a jaką masz zasiłke? ja mam codegena 300W już nie wiem co jest też siada jak chłodze południowy, już niemam do tego serca wkur... mnie ta płyta ja mam jakis noname a napiecia mam gorsze niz ty wiec to chyba nie zasilka :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Pojawił się problem za nic nie moge ustawić fsb 200 (przy uruchamianiu windy wywala mi grafe nv4disp.dll) czy da się to jakoś ominąc poza zmodowanym biosem. mam najnowszy od ECS przy 199 super stabilnie +1 i wywala :( mysle ze zmiana pci/agp pomoze w tym przypadku w tych od ECS jes zablokowane pci wiec nic ci to nie da musisz wgrac zmodowany i powinno byc oko :P :P pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 8O 8O 8O zonaczcietą cene 8O 8O ,jak myślicie jakaś sciema ,jaja se robia :?: .Bo w siriusie normlanie po 286 zł .Jak to prawda to biore ja odrazu(jak przywiozą) hmm tylo ze ta cena byla jeszce nizsza chyba 229zł ale to jest ten nowszy okrojony rev. bez radiatora na nb i jednego coma i na odatek jeszce nie podaje prawidlowo napiec tak wiec nie polecam jak juz kupowac to pierwsza wersje tej plyty napisz do siriusa bo oni chyba maja wlasnie jeszce te pierwsza wersje jezeli tak to bierz i sie nie zastanawiaj :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...