Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzałęm ram to tez nie to więc jebie w dupe ta płyt i kuuje coś normalnego, prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>y złom to jest, żałuje że wogóle pomyślałem o tej płycie żeby kupic i kupiłem nikomu jej nie polecam totalne <span style="color:red;">[ciach!]</span>o.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko nadzieję, że to przez wasze wykręcanie FSB 200. u mnie na razie chodzi bez problemów na 166, jak zmienię pamięci na twinmosy to puszczę na FBS 175 bo do 200 nie jest aż taka duża różnica żeby kombinować, WC zakładać na NB itp.

teraz możesz kupić płytę na KT600, gigabyte kosztuje 330-380złzależnie od wyposażenia więc małą dopłata a płytka wypasiona.

darkB : jeśli masz wyrzucić to mobo to chętnie przyjmę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tylko nadzieję, że to przez wasze wykręcanie FSB 200. u mnie na razie chodzi bez problemów na 166, jak zmienię pamięci na twinmosy to puszczę na FBS 175 bo do 200 nie jest aż taka duża różnica żeby kombinować, WC zakładać na NB itp.

teraz możesz kupić płytę na KT600, gigabyte kosztuje 330-380złzależnie od wyposażenia więc małą dopłata a płytka wypasiona.

darkB : jeśli masz wyrzucić to mobo to chętnie przyjmę :D

Naprawde nie wiem czy bys sie nie denerwowal jak bys ja mial, skoro na standardowych ustawieniach nie dziala wiec nie wiem ramy inne sprawdzałem , grafe, zasilacz, więc wskazuje ze to płyta, jeszcze może procka innego wezme porzycze, kurde a tak się cieszyłem że będe miał taki dory sprzęt:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD> ale ja nie puszczałęm jej powyżej 166 FSB i też sie klocki dzieją.. :(

Mi chyba został tylko procek do sprawdzenia, jak inny zapodam i to samo to zmieniam płyte bo widocznie to jest złom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz no.. nigdzi enie jest napisane że każdy jiuhb musi chodzić na 2,4.. wiem że jak przez krótko miałem 1,8 Volta to chodził całkiem całkiem.. szkoda że nigdzie nie moge dostac takiego pisaka co prąd przewodzi.. bo z drutmodów sie już wyleczyłem.. ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem experyment i puściłem asynchro ramy na 166

i stabilność napewno nie spadła..

a może si enawet poprawiła "ciut"

przeszło 3dmarki oba.. hotcpu.. i inne badziewia..

a Prime wywalił sie "dopiero" prz 9tym tescie..

co w sumie nie jest żadną rewelacją ale normalnie sie średnio przy 2gim wywalał..;/

więc wnioski nastepujące:

1. to na pewno nie wina ramów

2. to nie jest też raczej wina chłodzenia NB bo temeratura na nim sie prawie nei zmieniła ( jest niby stopień więcej ale u mnie w pokoju jest sporo cieplej niż rano..)

3. moze to jednak wina proca.. no bo płyte coraz mniej podejrzewam.. może sie z czymś gryzie jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobiłem experyment i puściłem asynchro ramy na 166

i stabilność napewno nie spadła..

a może si enawet poprawiła "ciut"

przeszło 3dmarki oba.. hotcpu.. i inne badziewia..

a Prime wywalił sie "dopiero" prz 9tym tescie..

co w sumie nie jest żadną rewelacją ale normalnie sie średnio przy 2gim wywalał..;/

więc wnioski nastepujące:

1. to na pewno nie wina ramów

2. to nie jest też raczej wina chłodzenia NB bo temeratura na nim sie prawie nei zmieniła ( jest niby stopień więcej ale u mnie w pokoju jest sporo cieplej niż rano..)

3. moze to jednak wina proca.. no bo płyte coraz mniej podejrzewam.. może sie  z czymś gryzie jeszcze?

No dobra pryz 9 tescie, ale zauważ że to jest przystosowane i ma chodzi normalnie wszystki testy, u mnie dopiero przejdzie wszystkie jak dam 1700xp i ramy 133 a nie 200 jak sa przeznaczone i oczywiuscie najnizsze timingi, a ja tak nie chce noe bez przesady, wiem ze nie kazdy pójdzie na 2,4 ale przynajmniej nich na 2000xp pojdzie czy 1800 no kurde tyle to chyba mozna wyciagnac z niego nie?

Dalej cos bede kombinował od kumpla pożycze proca to sprawdze jak nie to to znaczy że płyta innej możliwości nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cofam co przed chwilą powiedziałem..

zawiesiło mi sie skur.... przy słuchaniu muzy w winampie..

zgłupiałem..

ja już nic nie wiem..

zasilacz nie

grafa nie

ramy nie

no to co ??!!

modem ??

dysk?? cdrom??

stacja dyskietek moze??

paranoja... ja chce stabline 2600+ :( :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

załamujecie mnie p oprostu. nie odpalałem Prime95 i nie wiem, czy mój by sięwyłożył bo prędzej by się przegrzał :) ale jak chłodzonko zmienięto zapuszczę. może rzeczywiście to mobo jest jakieś mało żywotne ???

coraz bardziej mnie straszycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz... gdyby tylko Prime sie wywalał to bym na to tylko splunął przez lewe ramie i spał spokojnie..

ale niestety gierki sie tez wieszają :(

No właśnie gdyby tylko prime to spox, a teraz to też już nie wiem, może jakoś reklamacje złożyć czy coś nie wiem czy to uznają, ale może warto spróbować,a le jak coś to i tak dostaniemy tą okrojoną, więc nie wiem, sprój innego procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde muszę się pochwalić że moje nowe wc daje mi temp  29stopni po 2 godzinach Q3  :D procek 166/11

moj ma obecnie 26 stopni (175x11) i jest w trakcie kompresowania filmu juz ponad 2 godziny :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce okrojonej..

poza tym zalmanka musiałbym zdejmować..

ja ciągle naiwnie wierze że to sie jakoś pozytywnie rozwinie.. ;/

I co zostaniemy przy takich wiejskich ustawieniach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem..

ale zaraz mu podniose napięcie.. jeszcze tylko nie wiem czy na 1,7 czy od razu 1,75... :twisted:

A w jaki sposób? drut modem?

I jak jakieś efekty będą odrazu daj znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys po podniesieniu napiecia na ok 1.9 wstal mi na takich ustawieniach: 195x12.5=2437MHz 8)

Windows dzialal przez kilka minut calkiem niezle, po czym konczylo sie freezem. :evil: Mialem tez wtedy gorsze chlodzenie niz obecnie, wiec grzal sie jak diabli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHWALCIE PANA !! :D

i nie wyrzucajcie tej płyty !!

powkładałem 3 podkówki w socketa..

napięcie teraz teoretycznie 1,7 w rzeczywistości 1,69 nie podnoszone w biosie..

procek @12,5x133 i.....

....

...

Prime właśnie chodził przez pól godziny !! i sie nie wykrzaczył :D

wiem że to neidługo ale w porównaniu z tym co było przedtem to jest to ostoja stabilności :D

przerwałem testy żeby sie z wami podzielić dobrą nowiną :D

potestuje go jeszcze chwilke na tych ustawieniach a potem zobacze co dalej... :twisted:

long live rebelia !! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moich bojów ciąg dalszy..:

zacząłęm dawać rózne ustawienia..

na chybił trafił..

raz nawet na 2600+ go puściłem :D

w końcu ustawiłem tak:

12,5x140

pci/agp 36/72 (przedtem było 35/70)

napięcie 1,79

ii... sandra chodziła przez 45 minut.. po restarcie puscilem jeszcze na pol godziny i tez oki ( wiem wiem.. cierpliwością nie grzesze).. oba 3dmarki przeszło bez problemu..

aż sie boje coś zmieniać żeby sie znowu nie zaczęło krzaczyć..

jak coś więcej wycisne dam znać..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde muszę się pochwalić że moje nowe wc daje mi temp  29stopni po 2 godzinach Q3  :D procek 166/11

moj ma obecnie 26 stopni (175x11) i jest w trakcie kompresowania filmu juz ponad 2 godziny :wink:

8O lekkie zdziwko

na 133/11 temp 28 n

na 166/11 29

na 175/11 26/27 wacha się co jest spada temperatura jak mu fsb podnosze 8O (tylko na 175 musiałem dodać napięcia :? )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nie chce iść powyżej 12,5x140 stabilnie..

póki co..

no ale zawsze lepsze to niż to co było przedtem..

a przy okazji radosłąwm przeszedł dziś 3dmarki @300/600 :twisted:

przekroczyłem 1500 pktów w 2k3 w końcu.. szkoda ze procek nie chce iśc na 2400+ przynajmniej.. to by dopiero było.. eh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kisio--> kurde to już coś, ale to i tak nie powinno tak być, może rzeczywiście jest coś z tym napięciem, ale wydaje mi się że jak jest za niskie to komp się resetuuje, kurde nie moga zrobić biosa gdzie normalnie mozna zmienić napięcie a nie jakieś % co za bzdura, nie za bardzo wiem jak zwiększyć przez te druckiki cyz co, to jak już nie ma ratunku z tym g...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm Kisio i DarkB --> moze ten topic cos wam rozjasni byc moze macie ten sam problem :) :) jezeli to to to juz bedzicie wiedziec co robic :) 

ja w sumie nie wiem co robic wiec nie jest tak dobrze jak myślisz:)

pozdr :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...