AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 PCI/AGP ... teżpodniosłem ale nie sprawdzałem FSB 200 po podniesieniu. W sumie nie mam nic do stracenia. Jak dla mnie bios Chepo jest bardziej przejrzysty, nie ma tylu zbędnych opcji tylko szkoda że pamięci zwalniają. Nicky : fajnie napisałeś Seagate : Seaget :D :lol: a przy okazji : w podpisie napisałeś "broń boshe od ECS" i znowu chcesz kupić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 FSB 200 SPOX wystarczyło podnieść PCIO/AGP do 35/70 - 34/68 nie sprawdzałem, 35/70 ładniej wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 no to gratuluje :) a na XP czy na 2k3 w końcu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 na win 2000, 2003 nie mam, XP nie lubię. zasadziłem nowy biosik, wkurzam sięlekko że zaniża wydajność pamięci bo tyle samo miałem przy 190 czy 195 na kileroyu ale ... 400 ultra na pamięciach i jest dobrze. mam pytanie : czy poprzedni bios chepo też zaniża wydajność pamięci ? czym się różnią że bardziej warto mieć chb 127 ? więcej jak 200 nie chce na razie wyciskać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ludzie jestem szczesliwy, dostalem dzisiaj plyte niestety okrojona ale dziala!!! Kurde ale nie ma coma radiatorka bzyczka, szkoda:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 w sumie okrojenie nie jest zbyt przeszkadzające. nie tracisz najważniejszych informacji więc nie ma co narzekać. teraz wymieniasz chłodzonko na NB, dokładasz cośna SB i śmigasz równo. a bzyczka mi najmniej szkoda bo mi nic nie piszczy przy starcie kompa :D tylko jak coś nie jest dobrze z konfigiem i komp nie startuje to nie waidomo co mu dolega ale ... lepsza okrojona działająca niż pełna ze zwisami itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 a mi mój komputereek dzisiaj sam od siebie wyłąćzył głóny dysk w biosie.. już myslałęm ze sie spalił i mało zawału nie dostałęm.. wchodze do biosa.. a on sobie go WYŁĄĆŻYŁ !! SAM !!!! fajne co ? ;) przyniosłem win2k3 od kumpla.. jak jutro będzie padac to spróbuje tego.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 to ia tak nie mas zźle. mi pada powoli caviar, tzn jak ruszę choćby kabel zasilający od dysku to się wyłącza i zawiesza kompa (paluchem sprawdzam temp proca i czasem coś ruszę :oops: ). wczoraj się wyłączył i nie chciał się wączyć pomimo ruszania kablem (jak się wyłączy zazwyczaj trzeba ruszyć i wstaje)/ myslałem że padł całkiem ! ale jakoś ruszył. i tak niedługo go sprzedam i kupi maxtorka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Ludzie mam 3 płytę i dopiero teraz mi działą dobrze!! Niestety okrojona, ale spoko idzie na 10x200 ramy tez 200 tak jak powinny:) Ale napiecie musialem podniesc na procku bo inaczej freezy, a juz sie bałem że to samo co w poprzednich:) I Chyba we wszystkich modelach chodziło o to napięcie cos te płyty kopią się jeśli chodzi o Vcore, ale po długich zmaganiach dolączam do tych co doszli do fsb 200 i mama ndzieje że coś jeszcze więcej będzie. Aha, jakie macie stery do tej k. muzycznej linka poprosze jeśli macie. POZDRAWIAM ALL :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 a ja właśnie zainstalowałem 2k3.. pierwsza rzecz jaką zrobiłem jeszcze bez instalowania żadnych steró to zapuszczenie Prime.. no i po 7mym teście restarcik sie zrobił.. rekord świata.. zawiesiłem w 2k3 server 5 minut po instalacji :twisted: ja już sie poddaje :( AMD>> przed godziną listonosz przyniósł pamiątki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 goofy---> a do ile podnosiles fsb na pci? heheh ogolnie panowie na tej mobo da sie nienajgorzej krecic... 12,5x205 wlazi do windy, przechodzi 3d marka itd, tyle ze prime go zalatwia... jakies freezy :( malo niepadlem jak zobaczylem max post na 220x12,5 :) tyle ze zaraz sie zwiesil... Macie jakies sugestie jak osiagnac stabilne 12,5x200 ? (tzn zeby mi wrescie prime przeszedl...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 ramek wsadzony.. ;) AMD>> jak go polecasz ustawić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 6 raz dostaje powiadomienie emailem, że jest nowa odpowiedź w wątku a tu nic nie wiedze. Może jest już 51 strona ? Chyba ani Lisek ani twórca PHP nie przewidzieli , że wyjdzie taki ECS-ik, który rozwali skrypt forum… Ale aby nie pisać tylko o bzdurach powiem, że całkowicie pozbyłem się problemów ze stabilnością (przy fsb 200) obniżając taktowanie pamięci z Fast na normal. Pewnie ma to związek tym, że są to 333 a chodzą jako 400, a ta płyta może nie lubi wszystkich 400? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 tuz pod postami pisze Ci "Wyświetl posty z ostatnich:" i tam wybierz 1 dzień i naciśnij "Idź".. i już bedzie widać nanjnowsze posty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 goofy---> a do ile podnosiles fsb na pci? Podniosłem o 1 MHz i wystarczyło przy 33PCI winda przy starcie waliła błąd nvdisp.dll czy jakoś tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 PCI/AGP ... teżpodniosłem ale nie sprawdzałem FSB 200 po podniesieniu. W sumie nie mam nic do stracenia. Jak dla mnie bios Chepo jest bardziej przejrzysty, nie ma tylu zbędnych opcji tylko szkoda że pamięci zwalniają. Nicky : fajnie napisałeś Seagate : Seaget :D :lol: a przy okazji : w podpisie napisałeś "broń boshe od ECS" i znowu chcesz kupić ? podpis już porprawilem thx za info, do do zakupu do zapewniam ,że gdybym miał wiecej $ to brałbym nforce2 (ale jest jak jest), Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Sorry za byc moze lamerskie pytanie ale o jaki bzyczek chodzi? (mowicie ze wersja okrojona - PS: moze lepiej nazywac ja stabilna? ;) - nie ma bzyczka itd..) Chyba jednak mialem racje gdy mowilem ze okrojona jest pewnie stabilniejsza od pelnej (mowilem to pare tygodni temu, kiedy jeszcze wersja okrojona to bylo zdziwienie, ze ecs ma takie posuniecia :) )? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Sorry za byc moze lamerskie pytanie ale o jaki bzyczek chodzi? (mowicie ze wersja okrojona - PS: moze lepiej nazywac ja stabilna? ;) - nie ma bzyczka itd..) Chyba jednak mialem racje gdy mowilem ze okrojona jest pewnie stabilniejsza od pelnej (mowilem to pare tygodni temu, kiedy jeszcze wersja okrojona to bylo zdziwienie, ze ecs ma takie posuniecia :) )? To jest taki głośniczek w prawym dolnym rogu, jak masz coś źle podłaczone czy skopało się coś to (powinien ) taki pikać czy bzyczeć nie wiem jak to nazwać:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Mam takie pytanko zauwazyłem że nie ma ilości postów czemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 bbo wyłączyli niedobroty ;) niby tak jest lepiej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Ale w sumie nie jest lepiej , było przynajmniej wiadomo kto ile siedzi i ile pisze, ale co tam, a Ty dalej masz te problemy z ta płytą? Kurde ja tak ciesze się że już jest ok, mam 10x200 i spoko prime śmiga i jest gitara, , to napewno chodzi o napięcie, jak dam na normal to mi tez w prime freezy się robia ale dam 1 czy 3% i jest git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 zaraz bede walczył z windą 2k3.. ale śmieszne rzeczy sie dzieją.. zmieniłęm mnożnik na standardowy. Prime sie zawiesił @1700+ wqrzyłem sie puściłem go @11*166 to reseta przy wchodzeniu do windy zrobił.. potem wróciłęm do default.. potem chciałem 3dmarki zrobić.. coś zmieniłem w biosie i ustawiłęm na 11*159 i 3dmarki przeszły.. Prime to nawet sie boje zapuszczać ale resetu jeszcze nei było.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 To w 100% jest wina napięcia na pracku jak dasz za małe napiecie na procku to mi też się restartuje, a teraz jak dam normal to idzie ale prime wykazuje eror zwiększe i jest spoko jade od wczoraj na 10x200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 to ile mu mam dac ? 2v ?? 2k3 zainstalowany :D jeszcze tylko musze sie dowiedzieć dlaczego w gg nei mam polskich znaczków... błe.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 kisio : nie wiem jak masz ustawić te pamięci, próbuj ile się da. mi na 180 postował komp ale win się walił, napięcia nie podnosiłem bo pamięci nie chciałem męczyć, tylko sprawdzałem czy działają ok. ja ostatnio ciągle mam problem z forum że widzę na stronie "sprzęt" kto naskrobałostatniego posta ale jak wejdę w wątek to nie widzę odpowiedzi. wystarczy wcisnąć "post reply" i na dole pokazująsięwszystkie ostatnie posty, i cytować łatwo. na FSB 210 już komp głupieje, wywala się przy wczytywaniu windy. może jak obniżę timingi na normal to pójdzie ze 220 ale poczekam na cooler bo nie chce mi siękompa non-stop otwierać, przy okazji zmiany coolera się mnożnik zmieni itp. jużsięnie mogę doczekać na nowy biosik chepo bo chcęwięcej na pamięciach !!! poprzedni chepo też zaniżał ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 No i kupielem płytke ECS l7s7a2 w prolinie za 229 zł. Oczywisice ta ucieta wersje z jednym radiatorem itp. al ema czytnik kart. Nie wiem moze ktoś już wczesniej to pisał ale czytnik kart pasuje do każdej płyty bo to jest zwykly czytnik kart, identyczny widzialem w sklepei komputerowym za 50 zł. No ale mneijsza z tym mam mały problem. Podczas instlacji win xp wywali i bład i zrzucia pamieć fizyczną. Mam pamięcie elixira ustawienia biosu deflautowe. zmieniałem karty graficzne na których napewno xp sie ładowła. Po wyłączłaem LA muzyke USB i wszystkie niepotrzebne rzeczy i krach nadal wyskakuje mi bład moze ktoś miął podobną rzecz proszę o pomoc!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 uy mnie nie było żadnych problemów a system instalowałem na elixirach 333. a te elixiry chodziły na 400, spróbuj u siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenzo Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 _Ice: urzadzenie z ktorego instalujesz i dysk na ktory instalujesz musisz miec na osobnych tasmach. Jesli nie masz, to przerzuc na osobne i sprobuj ponownie instalacji XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ale mam lipę z twardziuchem. juz od jakiegośczasu ma tendencję do samoczynnnego wyłaczania się. wystarczy ruszyć kablem zasilającym dysk i się włącza ale komp wisi. dzisiaj tak często zaczął się wyłączać że korzystanie z kompa stało się niemożliwe. założyłem na razie maxtora 6.4 GB i zainstalowałem win2K i chodzi jakoś. trzeba b edzie zdjąć elektronikę i oblookać czy nie ma jakiejś przerwy na płytce koło złacza zasilania. kolejny powód za CAVIAR NEVER AGAIN. jużmyslałem że się komp wali, zszedłem na FSB 190, timingi normal, PCI/AGP 33/66, zaraz wrócę do szybkich ustawień ale zaraz puszczę 3DM bez sterów do AGP, a później z nimi i zdam relację czy coś dają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 fuck! chcialem dzis zainstalowac w2k3, sformatowalem partycje systemowa, wrzucam plytke., instaluje sie wszystko ladnie pieknie az tu nagle niebieski ekran z bledem! ten sam problem co mial Ice juz kiedys mialem cos takiego jak instalowalem xp, ale wtedy wystarczylo zdjac drut-moda z procka i wszystko ladnie poszlo tym razem drut moda nie mam, sprawdzalem tez i przekladalem tasmy, wylaczalem wszystko co sie dalo wylaczyc i ciagle to samo! zrezygnowany, wrzucilem plytke z WinXP, a tu to samo! chyba sie zastrzele, udalo mi sie tylko 98SE zainstalowac, z ktorego wlasnie pisze Poradzcie cos, please, bo mi juz sie pomysly skonczyly, od rana kombinuje i ciagle nic :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...