dawidy Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Ice---> Poradziles sobie jakos? Trik z tasmami pomogl czy moze cos innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 spróbuj win 2K, serio jest ;epszy od XP. dzisiaj instalowałem przy ustawieniu pamięci z konfigu (333@400 ultra) i zero problemów. a co do sterów do AGP : chyba jednak dają sporo. zapuściłem 3DM i 2 razy wyszedł do windy, przeszedłza 3 razem. wynik na grafia 325/425 i pamięciach na 400 ultra to tylko 5400 pkt. kiedy poprzednio instalowałem windowsa to ze sterami do AGP było 6500 na 350/400 MHz. więc bez sterów na mocniej wykręconej grafie i FSB 200 mam mniej niż ze sterami i FSB166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenzo Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Jak tylko dostalem ta plyte, zainstalowalem XP z dysku (nie wiedzialem wtedy o koniecznosci umieszczenia cd i hdd na osobnych tasmach) - upgrade 98 na XP, bo 98 dalo sie zainstalowac z plytki. Potem udalo mi sie zainstalowac XP z cd - po zamianie tasm. Pochodzilo to troche i znow byla konieczna reinstallka (Win2003 sie zwieszal w trakcie instalacji), trik z tasmami nie dzialal (przy probie instalacji XP Pro/XP He). U mnie, o dziwo, pomogla zmiana biosu na bios cheepo - nie wiedziec czemu, od tego momentu nie mam problemow z instalacja ani XP, ani 2003. Moze to pomoze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 u mnie 2k3 sie spokojnie zainstalował.. wszystko działa z wyjątkiem iToucha do klawiery... :( ja bez tych dodatkowych klawiszy logitecha nei potrafie kompa obsługiwać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 No własnie ja mam to samo co dawidy tez tylko 98 mi się odpala. Przekładłąem już pamięci na vdaty. cd i hdd mam na osobnych taśmach...sprawdzałem tez na jednej taśmie ale to samo. Jak mi sie zawiesza system kaze mi wyłaczyć pamięc od Bisou i coś jeszcze shadow Bios coś tma wyłaczyłem ale nadal to samo wyskakuje mi błąd. Przeładuje jeszzce nowy bios albo cheep biosa mzoe to coś pomoze a jak nie to dysk od poaczatku postawie partycje ew. jeszce podmienie procka ale nie sądze aby to coś pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Caly dzien sie z tym meczylem i nie uwierzycie w czym byl "problem"... Trzeba bylo nagrywarke (na oddzielnej tasmie mam) ustawic na Master i od tej pory zarowno xp jak i w2k3 instaluje sie bez problemu, nawet na podkreconym procu (11x190) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ale mam lipę z twardziuchem. juz od jakiegośczasu ma tendencję do samoczynnnego wyłaczania się. wystarczy ruszyć kablem zasilającym dysk i się włącza ale komp wisi. dzisiaj tak często zaczął się wyłączać że korzystanie z kompa stało się niemożliwe. założyłem na razie maxtora 6.4 GB i zainstalowałem win2K i chodzi jakoś. trzeba b edzie zdjąć elektronikę i oblookać czy nie ma jakiejś przerwy na płytce koło złacza zasilania. kolejny powód za CAVIAR NEVER AGAIN. jużmyslałem że się komp wali, zszedłem na FSB 190, timingi normal, PCI/AGP 33/66, zaraz wrócę do szybkich ustawień ale zaraz puszczę 3DM bez sterów do AGP, a później z nimi i zdam relację czy coś dają.Miałem kiedyś tak jak dysk był w szufladzie i czasami tak było że słychać że startuje, zrezygnowałem z szuflady i jest git. Apropo tych sterów do AGP sprawdzałeś czy awrto instalować? A jakies nowe stery do tej muzycznej karty są jak tak to może linka masz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 poprzednio przy instalacji systemu miałem stary do agp, brak service packa i na procu 10*166 (1666 MHz) pamięciach 333 normal i grafie 350/400 miałem 6500 3DM'01, teraz system bez service packa i bez sterów do agp, proc 8.5*200 (1700 MHz) pamięciach 400 ultra i grafie 325/425 miałem 5400. wynika z tego że warto instalować stery do AGP, chyba coś dają. a dysk mam nie w kieszeni, zaraz zdejmę elektronikę to może coś się uda naprawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 No i doszedlem po 2dniach i 2 nieprzespanych nocach. DoszedBem do wniosku ze jest to wina cd-rw (lg24x10x40) podpielem liteona i wszystko ladnie smiga. Troche dziwna sprawa. Ale prawdziwa a wymienilem juz wszystko grafike pamieci dyski twarde proceesor. Dawidy a tu co masz za cd? Zobacz czy tobie to pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ice Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Fajnei ze nie widze postów hehe. Tylko jak pisze nowy to w przglodzie tematu. Ale lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Pytanie do userow w2k3 ( pl lub eng - bez znaczenia ) ... udalo sie komus ozywic czytnik ? ICE... na posty mozna poradzic sobie tak : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27415&start=1530 <-- to jest link.. na koncu jest cyfra "1530" kazde 30.. to nastepna strona.. czyli 53 bedzie miala 1560 itd :)) jak widzisz cos podejrzanego z postami to recznie przerzuc o 30 i albo pokaze albo wyswietli info ze nie ma takiej strony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 nowy wynik 3DM'01, niedny z resztą bo liczyłem na więcej. skończyła się skala w power stripie, dlatego taktowanie było tylko 332/432 MHz. pracuję na dysku zastępczym więc nie mam dobrych sterów ani riva tunera. zarzuciłem stery do AGP 1.13 chyba, wynik wyszedł 6714 pkt. wygąda na to, że FSB 200 coś daje ale żeby tylko 200 pkt ??? oj, ten MX440 jest jakiś lipny. no i proc nie jest podkręcony, 8.5*200 = 1700 MHz, pamięci na Ultra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 nowy wynik 3DM'01, niedny z resztą bo liczyłem na więcej. skończyła się skala w power stripie, dlatego taktowanie było tylko 332/432 MHz. pracuję na dysku zastępczym więc nie mam dobrych sterów ani riva tunera. zarzuciłem stery do AGP 1.13 chyba, wynik wyszedł 6714 pkt. wygąda na to, że FSB 200 coś daje ale żeby tylko 200 pkt ??? oj, ten MX440 jest jakiś lipny. no i proc nie jest podkręcony, 8.5*200 = 1700 MHz, pamięci na Ultra.nowy wynik 3DM'01, niedny z resztą bo liczyłem na więcej. skończyła się skala w power stripie, dlatego taktowanie było tylko 332/432 MHz. pracuję na dysku zastępczym więc nie mam dobrych sterów ani riva tunera. zarzuciłem stery do AGP 1.13 chyba, wynik wyszedł 6714 pkt. wygąda na to, że FSB 200 coś daje ale żeby tylko 200 pkt ??? oj, ten MX440 jest jakiś lipny. no i proc nie jest podkręcony, 8.5*200 = 1700 MHz, pamięci na Ultra. i nie mogę wysłać wyników na serwer mad onion, jakiś failure wyskakuje więc lipa, nie będę miał linka do wiarygodnego źródła. pozostaje ludziom wierzyć na słowo w mój wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Dawidy a tu co masz za cd? Zobacz czy tobie to pomoze Ja mam liteona i tak jak pisalem pomogla zmiana ze slave na master. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Mam do was sprawe pdajcei mi swoje ustawienia dotyczy tych którzy jadą na ustawieniach 10x200 synchro jakie napięcie na procku i na ramach i najlepiej gdyby pisali ci co mają Twinmosy, jakie timingi i wszystko. Dzięki z góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2003 Witam no wiec tak ja jade teraz na takich ustawieniach: proc 2400+ Vcore default :) pamiec max timingi Vmem +2,8 te TwinMOSy potrzebuja troche pradu :P :P ale za tyo jak sie kreca :) w biosie wszystkie wsparcia dla pamieci wlonczone :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Witam no wiec tak ja jade teraz na takich ustawieniach: proc 2400+ Vcore default :) pamiec max timingi Vmem +2,8 te TwinMOSy potrzebuja troche pradu :P :P ale za tyo jak sie kreca :) w biosie wszystkie wsparcia dla pamieci wlonczone :P W którym slocie masz pamięci? I jak AGP ustawione , biose chepo 127? pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 pamiec max timingi Vmem +2,8 te TwinMOSy potrzebuja troche pradu :P :P ale za tyo jak sie kreca :) hehe, a moje są mniej prądożerne bo nie mam podniesionego napięcia na pamięciach. timingi również max :D a co do procka : nie będzie na razie podkręcony bo starsi by się plumkali. jest 2000+ ale nie na 12.5*133 tylko 8.5*200 i styknie, wsio działa spox. w biosie wszystkie wsparcia dla pamieci wlonczone :P pozdr :P możesz mnie oświecić jakie to wsparcia włączyłeś ? masz płytkę dłużej niż ja i może przeoczyłem jakąś opcję ? kurde, fajna płytka jak na 150zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 AMD --> mowiac wsparcie mialem na mysli fast synchronizing czy jakos tak qtore podnosi troche wydajnosc pamieci ale za to przy wiekszym kreceniu przeszkadza i trzeba wylonczyc i jest oko :P :P jak moze pamietasz pamieci moje lataly juz na 9x225 Vmem 2,8V :) i piojda jeszce wiecej :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 DarkB--> pamieci mam wlozone w 3 slocie a ustawienia agp mam na 72 nieraz 74 jak mialem wykercone bardziej i wszystko chodzi spox a jade na biosie Chb313 :) :) takwiec zobacz jak to bedzie u ciebie oczywiscie fast synchronizing i fast write wlonczone w biosie :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Dobra panowie, już wiem na 100% (kilka programów tak pokazuje) że mam procka na steppingu AO. nie wiem co to oznacza w teorii ale w praktyce nistety wiem. 1900 MHz to już będzie sukces, 10*200 tylko na mocno podniesionym napięciu będę mógł wykręcić. tak to jest z prockami ze sklepu ale chciałem szybko coś kupić po totalnej padace duronka. niby mogłem poczekać tydzień na 1800+ DLT3C z allegro ale ... więc co w teorii oznacza stepping AO ? bo wiem że są lepsze ale nie kumam klapy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 AMD--> to znaczy ze masz plamino steping AO a to nie wrozy dobrze bardzo sie grzeja i slabo kreca :( :( tak wiec troche wtopiles z tym prockiem te ktore sie tak zajebiscie kreca sa na stepingu BO czyli Thunderbirdy :) pozdr :) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 nie no. palomino nie mam bo to na 100% jest thoroughbred 0.13u. palomino to nie jest ale i tak AO. ktoś jeszcze ja 2000+ AO ale mniejsza z tym. fizycznie/naukowo co to stepping ? można na priva pisać żeby tu nie śmiecić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 PS1. To ja obiecałem przepisać ustawienia z biosu ale nikt nie pisal, żebym zapodał więc nie pisałem. Zrobię to jutro. Będą to ustawienia do biosu Chepo 127 (ten o większej wydajności pamięci). Innego nie preferuje. PS2. Tak jak mówiłem, że chyba nikt nie czyta dokładnie psotów. Już kiedyś pisałem, że SIS AGP podnosi wydajność A SIS IDE ją obniża. Więc polecam na nowy system zainstalować Tylko SIS AGP. Pozdrófka! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 nie denerwuj się , czytamy twoje posty ale mnusiałem się przekonać ile daje AGP Driver. u mnie to około 1000 3DM'01 (na niepodkręconej grafie) więc na 100% warto. poza tym ja mam win 2K, ty masz pewnie XP i działają one ciutkę inaczej. już mi kolega Storm wyjaśnił pięknie motyw ze steppingiem ale pocieszające jest to, że i tak starsi by się plumkali gdyby zobaczyli przu starcie kompa np 2400+ bo to oni płacą za sprzęt (lepiej nich płącą i mam 2000+ niż niech ja płacę i podkręcam i bym siedział nadal na duronie 800, RIP). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zainstalowalem win2k3, system mi sie podoba, smiga sobie ladnie i wogole. Ale freezy jak byly tak sa, juz mnie szlag trafia na te plyte! FSB 190 - odpalam Top Gun'a, gram kilka minut, freeze. Schodze na 180 i znowu freeze po kilku minutach gry, nawet na 166 mi freeza zaliczyl, co nigdy wczesniej mi sie nie zdarzylo! Juz nie mam sily do tej plyty, sprawdzalem rozne ustawienia biosu na roznych wersjach i ciagle bez efektu. Ktos tu mial podac swoje ustawienia, chetnie bym je zobzczyl, chociaz pewnie i tak nic z tego. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ja mam standardowe ustawienia biosu chepo. zmieniłem tylko kolejność bootowania, szukanie grafy na AGP, FSB na od 180 do 200, PCI/AGP na 35/70, wyłączyłem porty szeregowe i LPT (z tym też było dobrze ale i tak nie używam) i wyłączona jes tzintegrowana dźwiękówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xander Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 A ja sprzedam ECS-a L7S7A2 rev 1.1 ( obcięta ) nóweczka, jeszcze nie rozpakowana - bez czytnika 170 zeta. ( kumpel zamówił a tera sie rozmyślił skur......... ). Zainteresowanych zapraszam: bprzem@konto.pl pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 a może ktoś chce moją kupić ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 hehe, ja nie kupię, mam swoją równie chamsko obciętą. dobrze że złącze na procesor zostawili i nie trzeba kabelkami sobie lutować .... :lol: mam takie motywy, że jak komp pracuje na FSB 190-200, dzisiaj nawet na 180 się zdarzyło, że komp się włącza, wchodzi na pulpit, niby wszystko wporzo i potrafi się po 1 sekundzie a czasem po pół godziny (dzisiaj mamuśka w necie siedziała tylko, FSB 180), nagle pstryk i restart. mam szczerą nadzieję że to "tylko" wysoka temp procka (chociaż nie było upału ale w pokoju ciepło, nowe chłodzenie nie dotarło jeszcze, może w weekand) ale może jutro zmienię tak jak miałem poprzednio czyli FSB 166*10 bo na biosie kileroya mod 23219 miałem trakie same wyniki pamięci jak teraz na chepo127 przy 400 ultra ! i jak nadal będą restarty to raczej wina chłodzenia lub płyty, jeśli ustąpi t raczej płyty. najdziwniejsze jest to, że czasem (najczęściej) wszystko się odpala i chodzi spox przy FSB 200 (1700 MHz) a raz go tak najdzie i potrafi 5 razy pod rząd ... podniesienie napięć na CPU/DDR o 0.8% / 1% nie dało poprawy. chyba że pamięciom dam + 2.7% lub + 3.5% ... a jak nie to będę miał 166*10. w sumie przez FSB 200 NIC nie zyskałem, nic ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...