rebelliant Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Mam pytanie jestem zdecydowany na kupno tej plytki tylko mam maly dylemat ,posiadam karte graficzna Asusa -v3400TNT AGP x1 x2 i mam pytanie ta karta pojdzie na tej plytce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Wlasnie sie zastanawiam nad wyborem bo niedlugo bede mial Shuttle AK32A ale jej mozliwosci OC sa dosc ograniczone :/ I wlasnie mam zamia ja sprzedac i kupic sonie albo tego ecsika za 290 z czytnikiem w tym czytnik byum opchnal jakiemus lamerowi za 80zl:). Albo DFI AD77 bez pro to jest na KT400 moze FSB 200 osiagnalbym na nim:D. Albo jeszcze w podobnej cenie mam EPOXiaka 8k9a za 359:) I CO DO CHOLERY JASNEJ WYBRAC. Niestety nie zarabiam ale jako tako na miesiac od starszych wyciagne 40-70 zl:) I CO TU KUPIC hehehe. Powiem jeszcze ze narazie sie przymierzam tez do kupna procka:). Bo jak narazie 800 durex jest troszke slaby w kreceniu:) To już lepiej bierz tego ECS'a, bo ten Epox ma tylko 2 fazowe zasilanie... :/ W sumie możesz poszukać gdzieś Abita KD7-E - b.fajna plytka do OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 no i mam to mobo.. przy okazji wyszlo ze mam slabego procka :( jakby nie testowac nie chodzi stabilnie ns 2.2 ghz... moze postaram sie wymienic na jakiegos dlt Osiagnal z was ktos fsb 200 ? czy tez moje obawy sa sluszne i fsb200 na tym es-ie sa rowie realne co postwoanie na fsb166 w k7s5a ? probowalem na najnizszych noznikach, aynchronicznie i asynchronicznie z pamieciami i nic... 199 wstaje a na 200 juz nie.... i to na bank nie wina procka ... w kocnu co to jest dla t-breada 5,5x200 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 www.ocworkbench.com poczytaj forum - wiele prockow wstawalo na FSB 200 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Qbas --> he he jak zwykle jestes niezawodny :P Co polecacie z softu do monitorowania temperatur i ew wylaczania kompa(program wersja) ? Zabralem sie za speedfana 4.05 i przy porbie znalezienia czujnikaprogram ZATRZYMAL wiatrak na procesorze, skapowalem jak dobijal do 80 C... to tak ostrzegajac innych. Sprawdzalem kilkukrotnie, na bank to jest przyczyna. Co jest panowie, spodziewalem sie masy postow odnosnie alternatywnych biosow, rekordow oc i porad w codziennym uzytkowaniu a tu nic.... plytka ideal czy tez nikt nie probowal ? I niech sie ktos zglosi z forum tweaka kto osiagnal fsb 200 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Płytka staniała w Komputroniku nieco ponad 280 zeta ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 sirius juz mi wyslal 3 plyty na tym SiSie... ECS, MSI i ASRock - czyli juz niedlugo bedzie pierwsza polska recka/porownanie tych plyt :D oczywiscie z duzym naciskiem na Overclocking :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 a powiedzcie mi co jest nie tak u mnie.. procek jak robiłem krótkie testy wstawał na 11*175. przechodzil benchmarki.. czasem sie w necie i gierkach zawieszał.. zwiększyłem mnożnik do 12,5 i chodził stabilnie jako 2400+.. przy 2075 MHz rzeczywistej łądował windowsa ale potem sie restartował.... a teraz chodzi jako 2000+ czyli ledwo 1666 Mhz i sie wiesza.. i to tylko w gierkach.. robi sie freez i koniec.. przeciez to neimożliwe żeby ten procek był aż tak słaby.. jak myślicie co to może być ? może chip sie jakiś grzeje albo coś ? zasilka ma 350W i trzyma wiec to raczej nie to.. ja już naprawde nie wiem co to może byc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 A więc stałem się posiadaczem tej płytki oraz AXP 1,7 (jiuhb 0312xpaw mam nadzieję, że dobry) oraz pamięci elixir 256 333. Muszę przyznać, że wydajność fajna :) , poprzednia konfiguracja to kt133 + D650 +256 PC100, pozostał gf4 mx 440 zasilacz 230W. Wyniki: D650 AXP1,7+ (FSB133) AXP2,2+ (FSB166) 3D2k+1 3283 5695 6272 3D2k+3 119 223 257 Pamięci zawsze taktowane synchronicznie. Jak widać pomiędzy 1 i 3 konfiguracją wzrost wydajności o 100%, co dziwne temperatura po wyjęci z 3dmarka nie przekroczyla 30stopni ale może to dlatego, że jeszcze nie zamknąłem obudowy. A teraz kilka pytań co do płyty: 1. Czy BIOS ma jakieś zabezpieczenie przed złym fleszowaniem ( bo jest wlutowany :( ). 2. Jak z BIOS’u wyłączyć sieciówkę oraz dodatkowe porty USB? 3. Jakiego programu Używacie do monitorowania płyty bo CPUCOOL wywala 3d marka, Vcool nie współpracuje, a speedfan startuje strasznie długo przeszukując smsbus ( i jak go ustawić aby na tej płycie zmieniał prędkość wiatraków? ). No i na koniec duży plus dla muzyki jakość świetna, na słuchawkach bez wzmacniacza gra całkiem głośno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Czekam jeszcze do jutra na tą płytke i tak ze zdjęć nie wiele moge się dowiedzieć a potrzebuje informacji czy ma dziury na płycie żeby śruby włozyć bo mocowanie do WC bede miał na śrubach i jestem ciekaw czy to wogóle wypali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ma dziury... radiator na chipsecie tez jest na dziurki montowany tylko na takie inne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 A możesz mi powiedzeć jakie duże tak na oko bo mam na solteku ale tak na 4-5 mm a na tym ECS są większe? Aha jeszcze pytanie do tego czytnika kart, bo ja zamówiłem na komputroniku i w opisie na stronce nie ma nic o tym czujniku, on bedzie normalnie w zestawie? A gdzie zakupiłeś ta płytke? Bo dokładnie to jest ECS L7A2 v 1,1 i chba coś tam dalej jest ale nie pamiętam nie chce mi się szukać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 DarkB---> tez kupowalem w komputroniku i dostalem czytnik.. teraz juz szukam na niego kupca :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Aha to fajnie ale nie wiem czy będę go sprzedawał bo mam karte w telefonie siemens sl45i i może troche się tym pobawie:) Ale dalej nie wiem jakiej średnicy są otwory przy sokecie tak na oko może mi ktoś powiedzieć większe niż 5mm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 zostawcie sobie te czytniki, kiedys wam sie przydadzą np jak kupicie aparat cyfrowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 DarkB---> looknij na fotki na http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...a2gallery1.htm.. mam skreconego kiompai nie bardzo mam sily go teraz rozkrecac ale jak juz zamowiles to i tak przepadlo :P tak na oko to 5 mm jest na bank, chociaz jak to mowia na oko to chlop w szpitalu zmarl :D Vengeance---> ee tam :) chociaz moze i lepiej gozostawic, bedzie latwiej potem plyte sprzedac :D Czy zna ktos odpowiezi na moje pytania z wczesniejszych postow ? I jaki bios polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 No w sumie tak jak zamówiłem to już po ptakach, ale mysle że i tak dobry zakup za 290 zł chociarz teraz patrzyłem to spadał cena do 284:) Myśle że będę zadowolony. A radzisz coś zmieniac chodzi mi o flash'owanie biosa czy coś jakieś inne stery niż na płycie są? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 heh, radze sie zapoznac z trescia jesli ktos planuje jakis nowy cooler do oc..... z vulcano7+ sa problemy z instalacja... http://www.amdforums.com/showthread.php?th...threadid=213530 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 speedfan startuje strasznie długo przeszukując smsbus ( i jak go ustawić aby na tej płycie zmieniał prędkość wiatraków? ). rozmawialem z tworca programu i w anjnowszej wersji ma byc juz obsluga tej plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 znacie strone Cheepomana?? Mam tą płytę od dzisiaj i muszę powiedzieć że rewelacja jeśli chodzi o wydajność to to nie jest. Na identycznych ustawieniach, oczywiście oprócz płyty, na GA-7VAX miałem spokojnie 9600 3dmarków a teraz około 8950. Mam nadzieje ze nowe biosy to poprawią. Aha i jeszcze jedno: czy L7S7A2 ma zablokowane PCI i AGP na 66 i 33Mhz??? Chodzi mi o to że mój proc idzie teraz na 12x166Mhz i nie wiem czy PCI =33Mhz i czy jeżeli dam np 180Mhz to dalej bedzie 33Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 tak ta plyta ma zablokowane pci na 33 a agp mozna zmieniac po sflashowaniu biosu ale on zaniza wydajnosc o ok 10% a taki wynik miales na GA-7VAX po oc :?: jesli tak to po jakim :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 axp1700@2400, Herc 8500LE @ 275/275 wszystkie ustawienia identyczne oprócz tych które nie mogą być takie same z racji różnic między GA-7VAX a L7S7A2 Ogolnie wydajność L7S7A2 jest gorsza o jakieś 4-5% od GA-7VAX, a miała to być konkurencja do nforce2 ;) Myśle że biosy od Cheepomana poprawią sytuację ale nie wiem gdzie ich szukać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Od pewnego juz czasu zamierzam zmienic moja k7s5a, moim marzeniem byl 8rda+, ale finansowo nie do zrealizowana.. :( To jak mysliscie? Chyba warto zakupic tego l7s7a? A juz znalazlem sklep lokalny, gdzie moge to kupic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 z k7s5a naprawde warto się przesiąść, natomiast z płyt na KT400 nie bardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Dzis zamowilem te plyte w jednym z lokalnych sklepow. Szukalem w innych, nigdzie jej nie mieli na stanie. Beda ja mial jutro. Zastanawia mnie tylko jak to jest z tym czytnikiem, bo tu na forum wlasciciele tejze plyty twierdza ze czytniki byly w zestawie, natomiast w sklepach za kazdym razem sprzedawcy robili 8O i twierdzili, ze nic nie wiedza o zadnym czytniku.. No nic, jutro sie przekonam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 pajacyk: na jakim fsb miałeś procka na GA-7VAX? Możliwe, że te parę 3dmakrów ubiłeś np mając agp w okolicach 70 mhz lub i więcej. kisio: daj mi procka :D. Już ja go potestuję :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 dawidy bez czytnika nie bierz bo ktoś chce cię zrobic w konia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 czytnik to 1/4 do 1/3 wartosci plyty nie daj sie oszukac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 hej co z tymi biosami macie jakieś namiary?? Narazie jestem troche rozczarowany wydajnością tej płyty, mam wrażenie jakby magistrala AGP nie dawała rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 a zainstalowales najnowsze stery?? jak testowali na www.ocworkbench.com to w wiekszosci testow sis 746 bil via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...