Vengeance Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 pajacyk musisz miec cos skiepszczone ja na k7s5a 1700@2000 luzikiem osiagam 9000 na 275/550. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Mam proboem dzisiaj odebralem plyte przywiezli mi zkomputronika włożyłem do niej cały mój sprzęt i coś nie wstaje, mam durona 1,2 (narazie dopuki nie ddadzą mi z gwarancji 1700XP Athlona) Ramy 2x128 266 i coś się nie odpala nic nie wyskakuje na monitorze czyszczenie biosu już kilka razy robiłem co jeszcze może się dziać. Pomóżcie!Mam proboem dzisiaj odebralem plyte przywiezli mi zkomputronika włożyłem do niej cały mój sprzęt i coś nie wstaje, mam durona 1,2 (narazie dopuki nie ddadzą mi z gwarancji 1700XP Athlona) Ramy 2x128 266 i coś się nie odpala nic nie wyskakuje na monitorze czyszczenie biosu już kilka razy robiłem co jeszcze może się dziać. Pomóżcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Nie moge coś odpalić tej płyty wogóle nie wstaje mam durona 1,2 bo ta płyta nie ma 100 magistrali to może być przez to a mnożnika i tak nie zmienie dopuki nie zamaluje mostków, już nie wiem. Pomóżcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 sam sobie odpowiedziales duron ci nie wstanie jako 1600 musisz go odblokowac i mnoznik na 9 lub troche wyzszy innej rady nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 uzur> ja Cu dam procka !! ;P ale coś mi się zdaje że to nie procek.. ;/ przynajmniej taka mam nadzieje.. ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Czekam jeszcze do jutra na tą płytke i tak ze zdjęć nie wiele moge się dowiedzieć a potrzebuje informacji czy ma dziury na płycie żeby śruby włozyć bo mocowanie do WC bede miał na śrubach i jestem ciekaw czy to wogóle wypaliTak ma dziury wokół socketa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 he he pytam poraz kolejny.. jaki soft i bios polecacie do tej mobo ? tzn jakie wersje programow diagnostycznych zialaja z ta plytka ? bo wiem ze ukochany speedfan 4.05 wymieka podobnie jak jego wersja 4.08... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 testy testami a prawdziwe zycie to co innego. U mni ewydajność jest ciutkę gorsza i tyle. Ewidentnie wina niedopracowania: biosu/sterów od AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 to dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 u mnie MBM chodzi spoko.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ale ogólnie to naprawdę fajna płyta :) i dźwięk ma o niebo lepszy niż mój stary GA-7VAX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ale ogólnie to naprawdę fajna płyta :) i dźwięk ma o niebo lepszy niż mój stary GA-7VAX to dobrze :) niedlugo sobie ja sprawie ? pajacyk a ile wylkreciles :? bo ja licze na chociaz te 12.5x166 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 brat wczoraj złożył - ECS/DLT3C 0308RPAW - titan alu na 5V i śmiga 195@10,5 = 2050MHz płyta działa stabilnie do 198MHz włącznie - na 199 chodzi jak się chłodzi NB a na 200 prime ją wali.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Na tej płytce przynajmniejw tym biosie co mam nie ma blokady żeby się wyłączył komp jak się przegrzeje procek, jak sobie z tym radzicie? w tych nowszysch wersjach biosów jest coś takieo dodane? Potrzebuje tego bo przez to że nie miałem na moim soltego włączonego, spalił mi sie procek bo się przegrzał:) Może jakiś program pod win czy coś?Na tej płytce przynajmniejw tym biosie co mam nie ma blokady żeby się wyłączył komp jak się przegrzeje procek, jak sobie z tym radzicie? w tych nowszysch wersjach biosów jest coś takieo dodane? Potrzebuje tego bo przez to że nie miałem na moim soltego włączonego, spalił mi sie procek bo się przegrzał:) Może jakiś program pod win czy coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 DarkB ->> MBprobe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Jak procek 1700+ bedzie chodzic @ 3000+ stabilnie to zastanowie sie powazniej nad ta plytką :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 na 3000+ raczej nie ma co liczyc ? btw a ile to MHZ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ale ogólnie to naprawdę fajna płyta :) i dźwięk ma o niebo lepszy niż mój stary GA-7VAX Racja dźwięk może to nie sound storm ale jak na zintegrowany całkiem spoko Ja używam MBM do monitorowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 :) :D :twisted: MAM NOWEGO Antka AXDA JIUHB 0309 idzie stabilnie na 12163 MHz 12,5 x 173 przy napięciu 1,66V . wstaje przy 12,5 x 174 windoza sie ładuje, burn in wizard z SISoft Sandry 2003 30 razy przechodzi ale przy loopie 3d marka potrafi się wysypać :? Temp dochodzi do 40 ° C Qrde może by zrobić V-moda :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 idzie stabilnie na 12163 MHz No nieźle, nieźle :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Qrde się czepia :) miało być 2163 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Amoniak ---> u mnie na procku z podpisu podobnie jest z stabilnoscia na 12,5x170 na tym samym v-core (z skokami.. zasilacz :( ). Teraz staram sie wymienic na jakiegos dlt. A co do v-moda.. jak zrobic to zeby w razie potreby miec szanse na gwarancje ? gdzies wyczytalem cosik takiego..... "If you want a removeable modification, you can use SMD clips (as found in good electronic shops) that are connected together with a wire and carefully hook them under the pins of the IC." Jako ze jestem na bakier z elektronika praktyczna ;) to niech mi ktos wyjasni co to sa te SMD clips. aha i jakiej wersjimbm uzywasz z jakimi ustawieniami dla czujnikow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 SMD są to elementy do montażu powierzchniowego, trzeba cierpliwości do lutowania i trochę doświadczenia a te "clips" to zaciski pomiarowe , tak podejrzewam ale mogę się mylić , trzymają całkiem OK BTW ja mam zasiłkę 400W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 mój proc chodzi na 12x166 ale bez problemu moze isc i na 12x174. Więcej nie kręciłem bo 2Ghz zupełnie mi wystarczają. Ja mam: AXP1700@240, R8500LE@275/275, B4, 512MbRAM CAS2.5ULTRA, Catalyst3.2, DX9 no i najnowsze stery do płyty. Sterwoniki do grafy mam ustawione na wydajność-1, anizox4 i mama 9030pkt. Wczesniej na GA-7VAX na takich ustawieniach miałem 9500pkt. No i nie wiem co jest bo z testów wynika że płyta jest w 3DMArku co najmniej tak samo wydajna jak KT400 a nawet ciut szybszamój proc chodzi na 12x166 ale bez problemu moze isc i na 12x174. Więcej nie kręciłem bo 2Ghz zupełnie mi wystarczają. Ja mam: AXP1700@240, R8500LE@275/275, B4, 512MbRAM CAS2.5ULTRA, Catalyst3.2, DX9 no i najnowsze stery do płyty. Sterwoniki do grafy mam ustawione na wydajność-1, anizox4 i mama 9030pkt. Wczesniej na GA-7VAX na takich ustawieniach miałem 9500pkt. No i nie wiem co jest bo z testów wynika że płyta jest w 3DMArku co najmniej tak samo wydajna jak KT400 a nawet ciut szybsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 podajcie swoje wyniki na zbliżonych platformach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Vengeance->> No dobra mam ten programik ale jak tu ustawić żeby w razie czego komp mi się wyłączył jak by miał się przerzać bo jest coś ale ścieszke jakąś ustawić do programu ale to troche bieden by było. A nie wiesz czy w jakimś nowszym biosie tej funkcji nie ma? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a powiedzcie mi co jest nie tak u mnie.. procek jak robiłem krótkie testy wstawał na 11*175. przechodzil benchmarki.. czasem sie w necie i gierkach zawieszał.. zwiększyłem mnożnik do 12,5 i chodził stabilnie jako 2400+.. przy 2075 MHz rzeczywistej łądował windowsa ale potem sie restartował.... a teraz chodzi jako 2000+ czyli ledwo 1666 Mhz i sie wiesza.. i to tylko w gierkach.. robi sie freez i koniec.. przeciez to neimożliwe żeby ten procek był aż tak słaby.. jak myślicie co to może być ? może chip sie jakiś grzeje albo coś ? zasilka ma 350W i trzyma wiec to raczej nie to.. ja już naprawde nie wiem co to może byc :( Ja tak miałem na MSI KT 3 ultra 2 Winny był radiator lub pasta pod procesor :? nie wiem bo wymieniłem jedno z drugim po wynmianie Coolera - Pomogło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Vengeance->> No dobra mam ten programik ale jak tu ustawić żeby w razie czego komp mi się wyłączył jak by miał się przerzać bo jest coś ale ścieszke jakąś ustawić do programu ale to troche bieden by było. A nie wiesz czy w jakimś nowszym biosie tej funkcji nie ma? sądze ze w żaden bios nei da takiej mozliwosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Vengeance->> No dobra mam ten programik ale jak tu ustawić żeby w razie czego komp mi się wyłączył jak by miał się przerzać bo jest coś ale ścieszke jakąś ustawić do programu ale to troche bieden by było. A nie wiesz czy w jakimś nowszym biosie tej funkcji nie ma? sądze ze w żaden bios nei da takiej mozliwosci. MBM 5 może wyłączyć kompa można ustawić przy jakiej temp wyje a przy jakie wyłącza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Na moim solteku miałem taką możliwość odrazu wywalałow szystko i komp się wyłaczał, a w MBM 5 to chyba podać mu trzeba ściesze co ma uruchomić jak dojdzie do jakiejś tam temp, ale to też zanim zamknie wszystko to tez troche potrwa, a akurat tego czasu może zabraknąć i.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...