Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

hm... czy ja wiem czy zamienlabym epoxa na l7s7a2.. chyba jednak nie :)

nie dziw was jakas recka w polsiej sieci? znajomy sprzedawca wyjasnil mi to tak... sklepom i sklepikom nie oplaca sie sprzedawac takiego ecs-a po 270 pln, malo na tym zarobic i czekac ze starchem na reklamacje. To juz lepiej wcisnac cos na nforce2 albo jak gdzies zalega nawet kt266... a ze wiekszosc recek u nas jest "sponsorowana" wiec moze tak jest. Ma ktos inny pomysl?

btw czemu ten topic nie jest przyklejony? dyskryminacja ecsa? :lol:

kisio <--- tzn ze moge spokojnie opychac mojego starego sb128 pci creativa i uzywac dzwieku z mobo?

Opchal z was ktos ten czytnik flash ? za ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cos nie dziala z wczytywaniem postow to zawsze mozna sie zalogowac i kliknac na odpowiedz wtedy pod "napisz odpowiedz " widac te posty, przynajmniej u mnie.

Hm... za ile mozna pchnac ten czytnik flash ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popełniacie duży błąd że sprzedajecie te czytniki. Ja używam kart flash coraz więcej i coraz więcej osób zacznie je stosować. Za rok flash będzie bardzo popularny i wy wtedy będziecie kupowac czytniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

popełniacie duży błąd że sprzedajecie te czytniki. Ja używam kart flash coraz więcej i coraz więcej osób zacznie je stosować. Za rok flash będzie bardzo popularny i wy wtedy będziecie kupowac czytniki

popieram kolege

tak w ogole to witam dawno mnie tu nie bylo coz praca i takie tam.

popieram pajacyk'a w 100% karty sa coraz tansze i coraz bardziej popularne. ja mam cyfraka i tez myslalem sobie po co mi czytnik przeciez aparat mozna przez USB do kompa podlaczyc - to fakt tylko ze jednego nie wzialem pod uwage - teraz mam karte 16Mb wiec te 10-12 zdjec idzie w miare szybko z aparatu (ale nie tak szybko jak z czytnika) ale co jak sobie kupie karte 128 lub 256 i bede mial do zrzucenia 100-120 zdjec wtedy roznica jest juz wyrazna no i nie zuzywam baterii w aparacie :). takze raczej radze go zatrzymac chocby dla gwarancji. jednak z drugiej strony jakby sie komus okazja nadarzyla za np 100 zl a nie ma w planie cyfraka i czegos na kartach to niech sprzedaje smialo - tak moja wizja

john_doe > dzieki za opisanie jak zrobic mod na napiecie procka jak dobrze pojdzie dzisiaj to zrobie i sparwdze bo mam dwa zasilacze podlaczone do tego ECS'a wiec powinno byc spox hle hle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauwazylem, ze bez wzgledu na to czy puszczam pamieci synchro czy asynchro, to WCPUID zawsze pokazuje tak jakby byly puszczone 1:1 z fsb.

Czy to wcpuid glupoty wyswietla czy cos tu jest nie tak?

Pytam, bo ostatnio jakies dziwne zwiechy zaliczam i jestem na 99% pewien ze przyczyna tychze zwiechow sa pamieci (kiedys juz mialem takie objawy) a nie powinny sie pojawiac przy defaultowym taktowaniu pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

w jaki sposob podlaczyles drugi zasilacz?

w drugim zasilaczu musisz zewrzec we wtyczce ATX (tej do plyty) przewod zielony i czarny-ten po prawej stronie zielonego - jutro zrobie foty to podrzuce na www.

sprawdze to tez co mowisz o tych pamieciach bo nie zwracalem u siebie uwagi.

DRUT-MOD dzieki john_doe za inspiracje

dziala znakomicie zwarle od razu wszystkie 5 pinow i bryka mi teraz komp na 12,5*166 na napieciu 1,86V tylko jest tak co mnie dziwi bardzo:

3dmark2k1 zawiesza sie jak zwykle w tym samy miejscu czyli test Dragothic. prime95 takze zawiesza kompa. ale w sumie tylko te dwie aplikacje nie dzialaja a cala reszta jak najbardziej spox komp przeszedl test 30 burn in z sandry temp podczas 30 testu to 49st. gralem w q3 chyba ze 3 godziny i ogolnie komp chodzil ponad 5h i ani razu zwiecha system to winXP. takze sam juz nie wiem jak na to patrzec !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

w jaki sposob podlaczyles drugi zasilacz?

w drugim zasilaczu musisz zewrzec we wtyczce ATX (tej do plyty) przewod zielony i czarny-ten po prawej stronie zielonego - jutro zrobie foty to podrzuce na www.

sprawdze to tez co mowisz o tych pamieciach bo nie zwracalem u siebie uwagi.

DRUT-MOD dzieki john_doe za inspiracje

dziala znakomicie zwarle od razu wszystkie 5 pinow i bryka mi teraz komp na 12,5*166 na napieciu 1,86V tylko jest tak co mnie dziwi bardzo:

3dmark2k1 zawiesza sie jak zwykle w tym samy miejscu czyli test Dragothic. prime95 takze zawiesza kompa. ale w sumie tylko te dwie aplikacje nie dzialaja a cala reszta jak najbardziej spox komp przeszedl test 30 burn in z sandry temp podczas 30 testu to 49st. gralem w q3 chyba ze 3 godziny i ogolnie komp chodzil ponad 5h i ani razu zwiecha system to winXP. takze sam juz nie wiem jak na to patrzec !

hm.. u mnie tez prime wywala sie przy wiekszym oc niz 1800 :roll: ale to dziwne bo wszytko jest tak samo jak u Ciebie, tj wszytsko chodzi a pu Stability przechodzi dlugie testy bez problemu. Zeby bylo smieszniej pirme zawsze wywala sie w tym samym momencie, nie zglasza bledu tylko zawiesza system. Zaczynam tracic zaufanie do tego programiku.

Teraz sie starma wymienic procka na jakiegos dlt, mam nadzieje ze nie trafie na jakas felerna serie i ze one wszytkie godza na xp3000+ stabilnie :twisted:

kisio---> u mnie tez jest niby nmega stabilny ale zastanawiamsie czy prime moze miec racje.. system, niestabilny i wyobraz sobie co sie stanie jesli bedzie to nmialo wplyw na zapis/odczy na hdd.... moze sie wszystki niezle wylozyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie dopiero przy sporo wyzszych ustawieniach czasem pojawialy bledy HDD... między innym archiwum gg straciłem... ale to było już 2400+...

ale zaraz chyba wyciągne tego złoma i drucika mu założe :D

Prime mi sie zawiesza podobnie.. po prostu freez i koniec..

może on z Antkami jakoś dziwnie działa albo coś..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie cos z tym prime jest nie tak. wczoraj wlaczylem obok speedfana i patrzylem na temperature i ona prawie w ogole sie nie zmienia no moze 1 albo 2 st w gore a widac ze procek obciazony na max 100% i po prostu freez hmmm dziwne. moze rzeczywiscie to wina plyty. jednak z drugiej stony mi procz 3dmarka2k1 i prime nic sie nie wywala. pcmark chodzi amdbench (czy jakos tak) tez innej jakies pomniejsze tez, stability test tez, burn in snadry tez. jutro zapusze na noc w petli burn-in sandry i zobacze jezeli rano nie bedzie zwiechy to chyba raczej wszystko dobrze az ze mark i prime nie dziala trudno plakal nie bede :) hle hle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie przez godzinke próbowałem zrobić Vmoda..

przyłożyłem drucik do pinów 1-3 przykleiłem taśmą klejącą ;) i ZonK..

nic sie nie zmieniło..

napięcie jakie było takie jest..

oderwałem.. spróbowałem jeszcze raz.. to samo..

no i nie wiem co jest..

czapa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

nic sie nie zmieniło..

no i nie wiem co jest..

Drutuj podstawkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem wreszcie tą płytę i Athlona XP 1700+. I mam pytanie: Zdjąłem oba radiatory i zerwałem ten klej. Posmarowałem pastą ze srebrem i zamocowałem ten radiator z zatrzaskami a jak polecacie przykleić ten drugi (bez zatrzasków), albo jaki na to miejsce dać radiatorek z zatrzaskami?

A tak wogóle to witam wszystkich (jestem nowy) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

nic sie nie zmieniło..

no i nie wiem co jest..

jutro zarzuce fotki ale ja to zrobilem tak - jest 5 pinow liczac od krawedzi wiec zaczalem od tego 5 czyli najdalej od krawedzi. wlozylem cienki drucik pod niego przeszedl pod nim i pod 4 potem wypchnalem go do gory przelozylem gora nad 3 pinem i znowu pod spodem pod 1 i 2 i na koncu jak wyszlo to jeszcze spialem dwie koncowki wystajace po bokach 1 i 5.

co potrzeba:

drucik - wzialem po rozwaleniu starego kabla do zasilania kompa,

penseta

troche czasu, szczescia i brak kaca hle hle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...