kisio Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 posmaruj silikonem prawie cały radiator tlyko zostaw troche w dwóch przeciwległych rogach wolnego.. i tam daj kropelke jakiejś kropelki ;) albo innego superGlue.. ale tan jak najmniej ile sie da. szpilką najlepiej.. i powinno trzymać.. a w razie potrzeby powinno się jeszcze dać oderwać.. a jak nie to zainwestuj w jakis radiatore który ma mocowanie na kołki bo przy SB też są otforki jak przy NB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masta killa yoshi Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 o w morde widzieliscie nowe ceny w polbrasie http://www.polbras.com/cgibin/shop?show=bs...ek&sid=18c33e86 http://www.polbras.com/cgibin/shop?show=be...ox&sid=18c33e86 nie zeby to byla reklama ale cena 399 za epoxa i solteka to juz calkiem ciekawie sie robi :) moze niedlugo za niewielka cene mozna bedzie przeskoczyc do wyzszej polki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 jezoo... dla mnie to już zachacza o nanomechanike ;) ale popróbuję.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 o w morde widzieliscie nowe ceny w polbrasie http://www.polbras.com/cgibin/shop?show=bs...ek&sid=18c33e86 http://www.polbras.com/cgibin/shop?show=be...ox&sid=18c33e86 nie zeby to byla reklama ale cena 399 za epoxa i solteka to juz calkiem ciekawie sie robi :) moze niedlugo za niewielka cene mozna bedzie przeskoczyc do wyzszej polki ;) ale to nie sa czasem ceny netto :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 to jest tylko 50 zlotych taniej.. a płytka już nie jest pierwszej młodości ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 właśnie przez godzinke próbowałem zrobić Vmoda.. przyłożyłem drucik do pinów 1-3 przykleiłem taśmą klejącą ;) i ZonK.. nic sie nie zmieniło.. napięcie jakie było takie jest.. oderwałem.. spróbowałem jeszcze raz.. to samo.. no i nie wiem co jest.. czapa :( jutro zarzuce fotki ale ja to zrobilem tak - jest 5 pinow liczac od krawedzi wiec zaczalem od tego 5 czyli najdalej od krawedzi. wlozylem cienki drucik pod niego przeszedl pod nim i pod 4 potem wypchnalem go do gory przelozylem gora nad 3 pinem i znowu pod spodem pod 1 i 2 i na koncu jak wyszlo to jeszcze spialem dwie koncowki wystajace po bokach 1 i 5. co potrzeba: drucik - wzialem po rozwaleniu starego kabla do zasilania kompa, penseta troche czasu, szczescia i brak kaca hle hle Czyli tak zwana przeplatanka ;) Niezly pomysl na nie lutowanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 właśnie przez godzinke próbowałem zrobić Vmoda.. przyłożyłem drucik do pinów 1-3 przykleiłem taśmą klejącą ;) i ZonK.. nic sie nie zmieniło.. napięcie jakie było takie jest.. oderwałem.. spróbowałem jeszcze raz.. to samo.. no i nie wiem co jest.. czapa :( jutro zarzuce fotki ale ja to zrobilem tak - jest 5 pinow liczac od krawedzi wiec zaczalem od tego 5 czyli najdalej od krawedzi. wlozylem cienki drucik pod niego przeszedl pod nim i pod 4 potem wypchnalem go do gory przelozylem gora nad 3 pinem i znowu pod spodem pod 1 i 2 i na koncu jak wyszlo to jeszcze spialem dwie koncowki wystajace po bokach 1 i 5. co potrzeba: drucik - wzialem po rozwaleniu starego kabla do zasilania kompa, penseta troche czasu, szczescia i brak kaca hle hle kisio--> gdzies nie ma styku, dlatego ja nie kleilem tylko pusicilem kabelki od spodu od 5 pina do 1 i potem spetalem je na gorze laczac to jeszcze raz i czasem nie ma polaczenia. Za to jak juz wyjdzie to nie ma mocnych wszystko dziala. masta killa yoshi --> jesli zrobiles to tak jak mysle to chyle czola 8O , stary masz super opanowana reke, przeplatac drucik co jedna nozke. Garululje precyzji i zrecznosci :P :lol: zamowilem dlt, jak nie pojdzie 2,400-2,500 ghz to bede zly :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 no.. może kolega jest ginekologiem z zamiłowania że ma takie wprawne palce ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 ja na nb kupilem zalmana a na sb zalozylem ten z nbdalo ci to jakies wymierne rezultaty w oc? przytym procku chyba nie ale czy spadly ci znaczaco temperaturki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 ciezko powiedziec bo zalmana zalozylem zaraz na poczatku i nie spr jak bylo na standard chlodzeniu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 wreszcie ktos to przylepil :) dzieki tylko na poczatku nie moglem tego znalesc :wink: Czy te wasze modyfikacje chlodzenia nie uniemozliwia wam czasem dochodzenia gwarancji? I czy sprzedaz czytnika ma jakis wplyw na gwarancje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 jak trzeba bedzie skorzystac z gwarancji to powrot do standardowego chodzenia nie powinien stwarzac problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masta killa yoshi Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 no wiec uaktualnilem swoja recke http://xbartx.prv.pl/test_ecs/index.html zpraszam do czytania i stosowania :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Dostalem ta plyte, no i pierwsze wrazenia. Plyta ma dobrze rozmieszczone rzeczy, oprocz zworki do clear cmos ktora jestw takim miejscu ze strzela mnie normalnie. Nowe L7S7A2 maja chlodzenie tak jak w K7s5A na NB tylko. Latwo daje sie odkleic i zalozyc zalamana, a na SB przykleic to gowienko. Mozliwosci defaultowe podkrecania sa mierne, napiecie bez vmodow jest strasznie niskie, niedosc ze plyta zaniza te napiecia standardowe to jeszcze malo tego. Nie ma mozliwosci ustawienia wlasnych timingow , oprocz CL. Wydajnosc spadla mi 2 3dmarku do 9200 punktow z wczesniejszych 10200. Zainstalowane najnowsze drivery. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 oki !! zdziałąłem VMODA !! :D :D :D w końcu mi sie udało ;) nakląłem sie jak dziki ;) i wiem już że sie na ginekologa nie nadaje ;) i chyba mi się połączyło więcej niż chciałęm bo mam 1,8 V a chciałem 3 połączyć no ale płakał nie będe ;) narazie poszło 11*150 i póki co chodzi ;) więcej puszcze jutro rano jak wytrzeźwieje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
player_sct Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 (Walnalem sie i umiescilem tego posta na glownej grupie :) mam nadzijee ze moderator mnie nie zabije.) Ma ktos moze linka do strony gdzie jest opis dla tej plyty jak polaczyc piny w podstawce zeby odblokowac mnoznik powyzej x12? Mam Athlona 1.7 DLTC JiUHB 0313 ktory wedle wszelkich znakow jest modelem B, a chcialbym go puscic na mnozniku x13/x14.. pozdruffka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 qrde !! na 11*155 sie Prime wykrzaczył po 15 minutach !! :twisted: przecież to jest robój !! chyba zaczne nie lubieć tego programu.... może ja jakąs lewą wersje mam.. qrde no.... IDE PIĆ !!!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 U mnie chodzi tylko na 12,5 x 166 wyzej ustawie fsb to jest masakra bo za malo voltow jest na pamieciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 to troszke zmniejsz timingi u mnie nanya pojechala na 210 asynchro na cl2,5 z vmem +3,5% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 kisio chyba sie zalamiesz jak przeczytasz :wink: Killeroy puscil proca na tej plycie na fsb 235 http://www.amdforums.com/showthread.php?th...threadid=219563 Jak widac po zmodowaniu daje rade nForce 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 to troszke zmniejsz timingi u mnie nanya pojechala na 210 asynchro na cl2,5 z vmem +3,5% Proca puscilbym na wiecej ale ja chce synchro. Tak przejsciowo zostane na tej plycie bo nei chce zadnych lutowan robic na vmem, poczekm az wyjdzie ostatni nforce2 i wtedy kupie, bo dzwiek na tym ecs`ie tez mi nie pasi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 ja już i bez tego jestem załamany.. już nie mam pojęcia przez co to qoofno sie wiesza.. paranoja.. bleeeee.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 kisio i a co ja mam powiedziec? testowalem juz 3 antki i co ? kazdy do d...., wymienilen na dlt i lipa. leci to to 12,5x185 na vcore 1,65 Jak patrez na posty i podpisy innych to wiele osob moze osiagac stabinosc przy 2200 mhz na standardowym napieciu a ja juz w 166x12,5 musze dac 1,62 zeby sie pimenie walil. A najlepsze to ze dut na 1,92 byl chlodniejszy o 7 stopni niz dlt na 1,65 !!! Zreszta gdzies sie na forum zaraz o to zapytam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 (Walnalem sie i umiescilem tego posta na glownej grupie :) mam nadzijee ze moderator mnie nie zabije.) Ma ktos moze linka do strony gdzie jest opis dla tej plyty jak polaczyc piny w podstawce zeby odblokowac mnoznik powyzej x12? Mam Athlona 1.7 DLTC JiUHB 0313 ktory wedle wszelkich znakow jest modelem B, a chcialbym go puscic na mnozniku x13/x14.. pozdruffka twoj procek to na bank 0,13 model B, jakby co to mozemy sie zamienic wlasnie testuje DLT z 0308.... i mam dosyc, przesladuje mnie zielony kolor, wszystkie proce takie same... Czesc.... radze olac polaczanie pinow w podstawce (o ile dobrze zrozumialem) i looknac do przyklejonego topicu "A jednak- mnożnik powyżej x12.5..." mojego guru Mechlina na forum podkrecanie. Zalozysz drucik na nozki procesora i bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 sorry za 3 posta z rzedu ale mam pytanie.. na jakiej zasadzie l7s7a2 odczytuje temp z proca? doda pod socketem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 no i qrcze nie kumem.. 11*166 > 3dsmarka przechodzi.. grałem 3 godziny w C&C:Generals... i spoxik.. a Prime sie wywala.. nie kumam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Widze ze nie mozesz przebolec tego testu :) Kup w takim razie inna plyte, ja mam smieszne odczyty z speedfana napiec, a takze z programu dolaczonego na plycie, sa nizsze niz ustawa przewiduje np dla +12V mam 5V :) smieszne, ale nie narzekam , oprocz dzwieku jest wszystko spoko, ale dzwiek jest zrabany, soprany sa jakies dziwne, nie moge sie normalnie przyzwyczic, az mi sie mp3 nie chce sluchac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 oprocz dzwieku jest wszystko spoko, ale dzwiek jest zrabany, soprany sa jakies dziwne, nie moge sie normalnie przyzwyczic. Dla mnie karta dzwiekowa jest bardzo dobra fakt ze wczesniej mialem tylko sb128 ale roznica jest doza na + dla ecs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 mi tam się dzwięk nie podoba.. nie wiem o co Ci chodzi ;) ja chce tylko żeby mi sie Prime nie wieszał.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Kisio: A sprawdź, czy aby to nie proc, ale pamieci nie są walnięte i nie generują błędów na wyższej fsb? Jakiś mem test or smthn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...