GoLo Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 odzczyt jest z MBM5 i Sisoft Sandry2k3 w biosie nieznalazlem zeby pokazywal napiecia poza napieciem proca i ramu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 co ty opowiadasz masz taka sprytna zakladke w biosie jak HARDWARE HEALTH MONITOR czy jakos tak i tam masz wszystkie napiecia podane ahhh no nie mow ze jestes taka lama :( sprawdz i porownaj a jak beda takie same to zmiae bios na inny powinno pomoc :) :) co do MBM to pewnie masz zle ustawione a co do sandry to ona oszukuje :) :) poadr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 to ze nie chce ci sie czytac to widac bo kilka postow wyzej jes moj screen a co do napiec to podaj swoje to bedzie mozna cos powiedziec :) :) pozdr :P Gdyby mnie nie bolala glowa od rana to moze bym sie skusil i przeczytal :P co do napiec.. 5V : ~2.5V-4V 3.3V : ~1.9V-2.1V 12V : ~2.4V-10.6V tak mniejwiecej :D ale na ASRocku tez na SiS746 napiecia juz sa w nomie dlatego mysle ze to plyta cos klamie ;) Mam to samo, ale plyta dziala ok, bede ja dopiero w lipcu oddawal jak bede zmienial do reklamacji, to musi byc cos nie tak z odczytem tych napiec, jakis uklad monitorujacy musi byc zrabany. Ten bios killroy`a ma wieksze mozliwosci podnoszenia napiecia ?? Bo moj ecs za bardzo zaniza tez napiecia podawane na proc i ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 hmmmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 co ty opowiadasz masz taka sprytna zakladke w biosie jak HARDWARE HEALTH MONITOR czy jakos tak i tam masz wszystkie napiecia podane ahhh no nie mow ze jestes taka lama :( sprawdz i porownaj a jak beda takie same to zmiae bios na inny powinno pomoc :) :) co do MBM to pewnie masz zle ustawione a co do sandry to ona oszukuje :) :) poadr :) nie jestem az taka lama :> w hardware monitor mam tylko napiecia cpu i pamieci oraz predkosc proca i wentyli... napiec z zasilacza niamam :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Ten bios killroy`a ma wieksze mozliwosci podnoszenia napiecia ?? Bo moj ecs za bardzo zaniza tez napiecia podawane na proc i ram.mam to samo. zamiast 1.5V na proca idzie 1.472V dopiero po daniu mu +3% cpu core jest ~1.5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 qrde juz szlak mnie trafia z tymi stronami :((((( wrrrrrrrrrrrr mam to samo. zamiast 1.5V na proca idzie 1.472V dopiero po daniu mu +3% cpu core jest ~1.5V sorki za ta lame :) ale sprobuj zmienic bios jak juz pisalem wczesniej wydaje mi sie ze powinno pomoc chyba ze juz zmieniales i jest to samo ale sprobowac nie zaszkodzi :) :) pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 mam podobnie jak storm.. tylko procek jest zaniżony... ciut.. ale to u wszystkich tak.. z tego co wiem.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 to jeszcze pochwalcie sie max FSB na tym ECS'ie :D i czy juz jest jakis nieoficjalny bios... bo na ocworkbench jeszcze niema :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 to jeszcze pochwalcie sie max FSB na tym ECS'ie :D i czy juz jest jakis nieoficjalny bios... bo na ocworkbench jeszcze niema :> Bios jest juz od killroya a max fsb u mnie bylo 197Mfz ale system sie nie zaladowal max przy ktorym system sie ladowal to 192 a max stable 185Mhz ale mnie ogranicza procek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ok juz poszlo maly blad z mojej strony no i teraz udalo mi sie stabilnie uzyskac 10x200 to wlasnie na biosie od kilroya i jaki wynik w 3dmarku2k1 na MX palita :) :) pozdr :) :) no przeciez ci mowilem zebys sobie zobaczyl ja na tym co powyzej full stable kilka razy 3DMark2k1 i Burn-in Wizard z sandry szkoda ze nie ma jakigos biosu z ktorego mozna by bylo puszczac powyzej 200fsb tylko programowo idzie a na tym mialem 10x210 ale mi wywalal sie z 3dmarka2k1 do windy i nie przechodzil Burn-in Wizard w sandrze freezowal sie jakby sie zrobilo malego moda to by poszedl ale mi sie nie chce :) :) pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 u mnie max FSB 173 :( ramy mam nieprzyzwoicie cienkie.. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 u mnie max FSB 173 :( ramy mam nieprzyzwoicie cienkie.. :( No a asynchronicznie (ponoć ta płyta ma b. dobre wyniki ramu asynchro - nie to co kt...) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 nie chce asynchro.. jakoś.. jak już o asynchro piszemy to sie podziele doświadczeniem.. DDRy nei lubia niskich taktowań ;) bo chcialem sprawdzić czy aby nie przez ram mi sie wiesza.. i ustawiłem asynchro 5:2 czy FSB 166: ramu 66 chyba... ;) no i komp nie wstał :) musialem biosa resetować.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 jesli nie lubia niskich taktowac to trzeba je taktowac wyzej 8) albo przynajmniej nominalnie, bo po co nizej...? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 nie no tak chciałem sprawdzić ;) jak już nie wiem czego sie chwycić to zawsze można popaśc w absurd i groteske :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 nie chce asynchro.. jakoś.. jak już o asynchro piszemy to sie podziele doświadczeniem.. DDRy nei lubia niskich taktowań ;) bo chcialem sprawdzić czy aby nie przez ram mi sie wiesza.. i ustawiłem asynchro 5:2 czy FSB 166: ramu 66 chyba... ;) no i komp nie wstał :) musialem biosa resetować.. ;) Qrde zartowniś z ciebie Pamiątki odkręcone na max to nie chciały wstać leniwe jakieś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 no bardziej leniwe niż ja :D jutro przy okazji wyciągania budy zmienie mnożnik z 12 na 12,5 i spróbuje go postawić @2600+ :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 ja mam kepskawe pmiątki :? to wolę z większym mnożnikiem ale za to na niższym FSB ale za to synchronicznie :D Teraz mam ustawione 12,5 x 166 przy core 1,75 V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 hm.. bede zamawial jakiegos coolera (FR II albo MF II) i nie wiem czy bawic sie w tego zalmana na chipset.. zawsze to 25 pln w kieszeni , Ile zamontowanie tego cuda "zdjelo" wam temp NB? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 U mnie idze synhro 166 ale czuje że dam go 10x200 jak dojda Twinmosy 400 do mnie:) ale nie wiem czy da rade moje WC:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Powiedzcie mi czy freezy w 3d marku a czasami nawet w systemie po dluzszej pracy moga byc przyczyna zbyt malego napiecia na procku, tzn czy te 1.57V moze juz nie wystarczac? Zdarzaja mi sie takie akcje przy fsb powyzej 170, jeszcze nie robilem vmoda, ale czy to moze byc to? Bo nic innego juz mi nie przychodzi do glowy. Chlodzenie jest w porzadku a pamieci ida nominalnie w asynchro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 panowie looknije cie na to.. w tej plycie a sie zmodowac wszystko.... pewnie pojai sie mod pci na pci express :D http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=35;t=002301 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 U mnie idze synhro 166 ale czuje że dam go 10x200 jak dojda Twinmosy 400 do mnie:) ale nie wiem czy da rade moje WC:) a to czemu nie ma dac rady ja jade na boxowym coolerku 10x200 jak widac zreszta wyzej i mam temperaturki 40C idle 46 max stres :) :) ale trzeba kupic cos lepszego :) :) pozdro :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masta killa yoshi Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 panowie looknije cie na to.. w tej plycie a sie zmodowac wszystko.... pewnie pojai sie mod pci na pci express :Dhttp://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=35;t=002301 no to ja czekam na moda jak zrobic sobie firewire, sata i raid na sata i ide :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 U mnie idze synhro 166 ale czuje że dam go 10x200 jak dojda Twinmosy 400 do mnie:) ale nie wiem czy da rade moje WC:) a to czemu nie ma dac rady ja jade na boxowym coolerku 10x200 jak widac zreszta wyzej i mam temperaturki 40C idle 46 max stres :) :) ale trzeba kupic cos lepszego :) :) pozdro :P :P Teraz po dłuższej pracy mam coś koło 30 no 27 stopni to mysle że 40 nie będę miał:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 U mnie idze synhro 166 ale czuje że dam go 10x200 jak dojda Twinmosy 400 do mnie:) ale nie wiem czy da rade moje WC:) Jezeli nie masz vmoda na pamieci to zapomnij o 200mhz na nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 stabilne FSB to 197 (pamieci Infineon 333/CL2,5) - przy 198 czasem prime coś wykryje... ale 197 x10,5 na titanie 5V jest cool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 stabilne FSB to 197 (pamieci Infineon 333/CL2,5) - przy 198 czasem prime coś wykryje... ale 197 x10,5 na titanie 5V jest cool ostatnio widzeze wszyscy interesuja sie max fsb na tej mobo. specjalnie dla was (jak zawsze :D ) pogrzebalem troche i ustawilem zworki tak aby odpalic system 5.0x200 i dziala. Dlaczego tak? przy takim ustawieniu jakcos sie supnie to na bank nie bedzie to wina procka, a mobo albo pamieci (mam jakis sysfiasty ddr 333 no name 512MB jak widac zreszta w podpisie). teraz tylko doradzcie cym testwac stabilnosc pamieci przy takim fsb. ustawilem proforma ddd vna 3,5% i agp 77mhz (ponoc pomaga). paniatki leca na normal przy cl 2,5 fajnie zebytaksz lo na 12,5 x200 :twisted: ale to nie na tym chlodzeniu niestety... jak juz sie zdecydue na jakis cooler to sprawdze a mysle na na wc (o tym tez mysle) moze by tyle poszlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Jezeli nie masz vmoda na pamieci to zapomnij o 200mhz na nich. nie wiem skad masz takie dane.... btw ustawilem w biosie najbezpieczniejsze ustawienia pamieci, tj cl 3, safe i WYLACZYLEM agp 77mhz.. zrestartowalsie zaraz po starcie windy 8O :) nie kumam jaki zwiazek ma agp 77 z stabilnoscia przy fsb 200.... :?: zapuszcze sobie mem testa i zobacze co wyjdzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...