dawidy Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Udalo sie!!! Zrobilem przeplatanke na kazdym pinie :twisted: Mam teraz default 1.84V Tylko strasznie mi temp chipsetu podskoczyla. Przy fsb 133 mam 43 stopnie! A wentyl chlodzi mi ten wiekszy mostek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Kurcze, zalozylem na oba mostki porzadne wiatraki. A tu przy fsb 180 temp chipsetu mam ponad 50 stopni i freeze od czasu do czasu.. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 no właśnie.. coś sie grzeją za bardzo to mostki.. też nei wiem jak to ustrojstfo schłodzić.. a wymieniłeś ten plaster spod radiatorów na jakąs paste? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Plastrow nie zdejmowalem (jeszcze), ale mam naprawde porzadne wiatraki na obu mostkach, wieja tak, ze radiatory sa chlodne. Procek na WC, blok chlodny. Zasilacz chlodny. Jedynym zrodlem ciepla na plycie sa te cholerne kondensatorki w poblizu procesora. Grzeja sie jak diabli, mozna sie poparzyc. Juz mysle jak tu zaczepic wiatraka zebyc cos na nie wialo.. Nie widze juz innej przyczyny freezow jak temperatura. Przed zrobieniem vmoda kondensatorki byly chlodniejsze i na fsb180 3d marka mi przechodzil. A teraz na takich samych ustawieniach na 3d marku sie freezuje. A kondensatorki duuuzo bardziej gorace.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Nie no... chyba zaraz zdejme tego druta! Przed chwila zaliczylem freeza w BIOSIE!!! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ooo... no to nieciekawie.. ale serio zdejmij te plastry i daj paste.. bo co z tego ze radiatorki są chłodne skoro to goofno nie odprowadza na nie ciepła z układów.. a na kondensatroki jeszcze nie zwrócięm uwagi.. może faktycznie jakoś je schłodzić.. ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 heheh ja tam dzisiaj robie Vmem moda hehehe ciekawe czy mie sie uda :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ooo... no to nieciekawie.. ale serio zdejmij te plastry i daj paste.. bo co z tego ze radiatorki są chłodne skoro to goofno nie odprowadza na nie ciepła z układów.. a na kondensatroki jeszcze nie zwrócięm uwagi.. może faktycznie jakoś je schłodzić.. ;/ Wyrzucilem wlasnie oba plastry i ciagle to samo. Na fsb171 wlaczam 3d marka i freeze podczas lobby. Wczesniej na napieciu bez vmoda spokojnie pomykal przy takich ustawieniach. Wyrzucam tego druta bo juz nie mam sily! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ma ktos jakis pomysl z tym modem Vmem zeby nie lutowac bo juz nie mam pojecia jak by to zrobic :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 Kilka osob ma juz ta plyte przez dluzszy czas - czy mozecie zapewnic ze jest ona calkowicie stabilna i bezproblemowa ? skladam kompa dla 14latka na tanich ale solidnych czesciach i niechce miec zadnych problemow , zapewne nie bedzie podkrecania procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 mozesz brac smialo stabilnosc bardzo dobra (nie sugeruj sie tym ze nie chce podkrecac - tez tak kiedys mowilem) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 macie jakiś pomysł na schłodzenie chipów.. no bo to neinormalne jest.. mi sie też przy wyzszych FSB freezy robia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 zalman na nb a radiator z nb na sb klejem od zalmana narazie mam otwarta bude ale jak zrobie wentylacje to zamkne i mam nadzieje ze jeszcze mi temp na mostkach spadnie dzieki ruchowi powietrza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 qrde robil ktos tego moda Vmem ???????????????? jak to zrobic bez lutowania ????????????????????????????? nikt nie ma pomyslu ?????????????? ahh moze jutro cos tam wymysle ale dzis juz mi sie nie chce :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 nie robilem ale wydaje mi sie ze mozna dac kawalek drucika i zalac kropelka kleju (z rozgrzanego pistoletu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 nie robilem ale wydaje mi sie ze mozna dac kawalek drucika i zalac kropelka kleju (z rozgrzanego pistoletu) o tym samym myslalem tylko ze nie mam u siebie pistoletu bo sie zjaral i chyba jutro zalatwie skads i tak zrobie : P :P w razie jakies awarii zawsze mozna zerwac i nic nie bedzie widac tylko teraz trafic i zrobic to dobrze bo uklad jest bardzo malutki wrecz lupa by sie przydala hehehe :P :P pewnie sie jutro naklne ze nie chce dzialac heheheheh LOL :P :P jutro sprawdze i powiem czy dziala :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 a jakie standardowo vmem podaje ta plyta 2,5 czy 2,6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 standardowo 2,6V ja chce miec stale 2,7V plus mozliwosc podwyzszenia w biosie :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 ja tez tak chce ale to pewnie bedzie potrzebne jeszcze dobre chlodzenie dla pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 wydaje mi sie ze nie bo akurat te TwinMOSy co ja mam byly testowane na napieciu 2,7 bez dodatkowego chlodzenia i chodzily na 456Mhz a przy napieciu 2,9 szly na 476Mhz wiec jestem dobrej mysli wkoncu sprawdze co ta plyta potrafi w trybie asynchro hehehehehehehe pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
player_sct Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 podejscie numer trzy.... tym razem mostkowalem podstawke proca tak zeby uzyskac 1,65V defaultowo i autamtyczny mnoznik x15. Praca poszla szybko. Zalożyłem jeszcze male smigielko na pomarańczowy radiator (zawsze mi sie te mostki myliły), FalconRocka II na proca i odpaliłem sprzęta. Miodzio... 2400+ działa stabilnie. Temp to 41 stopni na mostku i 55 na procku. Teraz jeszcze moge manewrowac magistralka bo nadal mam 133.. ale to za pare dni. Zrobilem jeszcze test pamieci AIDA i o malo sie nie zapłakałem... moje Samsungi 2x256 MB DDR PC2700 2.5CAS dały takie wyniki ze szok 1650/620 (ustawienia w płycie na Ultra i właczony Fast Synchronizer - bios modyfikowany z lutego). Pozdruffka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 hmmm to wysokie cos te temperatury ja mam owiele nizszemostek 34-38max a proc 40-45max tak wiec nie ma xie co cieszyc a wynik pamieci w Aidzie to ja mam takie 2481/820 ustawienia 10x200 cl2 :P :P pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
player_sct Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 temperaturkami raczej sie nie przejmuje bo niestety ta płyta przekłamuje wskazania. Tymbardziej ze jednak Falcon Rock II jest naprawde wydajnym wentylkiem i ludzie na nim mieli wyzsze ustawienia. mysle ze od temp procka moge spokojnie odjac z 10 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 No i sprzedałem moją ECS L7S7A2 i zakupiłem Epox 8RDA+ :D Cóż lepsze wrogiem dobrego :roll: BTW SIS 746 tak cholernie się nie grzał przy szynie 166 :? Jak nForce2 :x Zasadniczo jakiejś zabójczej różnicy w użytkowaniu nie zauważyłem po za drobiazgami :wink: W ECS ergonomia korzystania cierpi :( Rozmieszczenie elementów wokół socketu tragiczne Zmiana mnożnika jumperami , WRR już nawet DIP Switch jest wygodniejszy (zaoszczędzili 3centy) Zdążyłem jeszcze zrobić ostatnie zdjęcia V moda jutro je zapodam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 amoniak ---> heh coz pozazdroscic kasy, jak dla mnie to jedynym + dla takiej zmiany bedzie zwiekszenie twojej wiedzy odnosnie plyt glownych pc a.d. 2003 :) he he mam nadzieje ze nie bedzies zczes pisywala do watku o Epoxie 8rda+ z prosba o pomoc z grzejacymi sie chipsetami :) no i chyba nie kupiles epoxa dla fsb 166 ? :) tam mozna duuuzo wiecej:) Postaraj sie zapodac szybko zdjecia, musze pokombinowac jak to zrobic bez lutowania :) Tylko prosze o duze i wyrazne fotki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 co do zwisow przy wysokim fsb to poza temperatura moze byc inna przycyna, na bank stabilnosc przy fsb >166 pomocna jest ustawienie agp na 77 mhz, testowalem sojego czasu procka na 5,5x200 mhz i bylo calkiem stabilnie i nawet nie tak goraca... co do tych 50 stopni to postarajcie sie sprawdzic organoleptycznie we jakims termometrem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 amoniak ---> heh coz pozazdroscic kasy, jak dla mnie to jedynym + dla takiej zmiany bedzie zwiekszenie twojej wiedzy odnosnie plyt glownych pc a.d. 2003 :)między innymi jet to powód zmiany płyty. po za tym nie dopłacam strasznie tylko umiarkowanie ;) he he mam nadzieje ze nie bedzies zczes pisywala do watku o Epoxie 8rda+ z prosba o pomoc z grzejacymi sie chipsetami :)LOL no i chyba nie kupiles epoxa dla fsb 166 ? :) tam mozna duuuzo wiecej:)Nie. kupiłem tą płytę dla fire wire po prostu sprzedałem swojego canopusa . Możliwości OC też były ważne:) Postaraj sie zapodac szybko zdjecia, musze pokombinowac jak to zrobic bez lutowania :) Tylko prosze o duze i wyrazne fotki :)to chyba się nie uda :? mam dostęp w tej chwili jedynie do badziewnej WEB CAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 gratuluje zakupu nowej plyty :) :) ja to jeszce bede musial troche sianka dozbierac na cos z gornej polki :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
player_sct Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 dzis mi na magazyn wpadły płytki ECSa na KT400 L7VTA. Wie ktoś czy warto si tą płyta w ogole interesowac? Jak na razie wśród opini które zebralem to L7S7A2 jest o niebo lepsza, stabilniejsza i wydajniejsza.. prawda-li to? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 ooo... no to nieciekawie.. ale serio zdejmij te plastry i daj paste.. bo co z tego ze radiatorki są chłodne skoro to goofno nie odprowadza na nie ciepła z układów.. a na kondensatroki jeszcze nie zwrócięm uwagi.. może faktycznie jakoś je schłodzić.. ;/ Wyrzucilem wlasnie oba plastry i ciagle to samo. Na fsb171 wlaczam 3d marka i freeze podczas lobby. Wczesniej na napieciu bez vmoda spokojnie pomykal przy takich ustawieniach. Wyrzucam tego druta bo juz nie mam sily! :evil: A zasilacz daje radę przy podniesionym Vcore ?? Miałem podobnie - to znaczy proc wyżej się kręcił przy niższym napięciu ... a z 5V robiło się 4,62V !!! Vcore stabilny jak skała ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...