Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

storm--> a jaki masz radiator na chipsecie ten standardowy czy jakiś zmieniłeś bo ja mam tego zalmana on jest taki że nie zakrywa całej powierzchni chipsetu może dać go na południowy a ten standardowy na północny??

ja mam ten standardowy bo zelmanik nie moze dojechac do mnie :( jasne ze zamnien :P :P

pozdr :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie po chwili ciszy z mojej strony musze powiedziec ze dzis lub jutro najpozniej bedziemy mieli razem z Xanderem plytki back . Wyslali egzemplarze z wczesniejszej dostawy ,o ponad 1000 ( nr. seryjny) w tyl.Czy to wystarczy ?:) Znowu mam ten efekt nerwowego gibania sie na stolku :)

Mam natomiast jeszcze jedno pytanie do was... bede wdzieczny jak ktos zerknie..pliz pliz..

otusz..

1. kolo gniazda atx ( zasilacz ) jest se COS ( nie wiem co bo na zdjeciach slabo widac ) dioda swiecaca ? CZERWONY MALY LEBEK.

2. za gniazdem AUDIO i USB jest WIEKSZY NIEBIESKI(blekitny) LEBEK. Ze zdjecia wyglada na jakis kondensator.

Pytanie brzmi : macie takie robaczki na swoich plytach ? Jesli tak to co to jest .

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm--> a jaki masz radiator na chipsecie ten standardowy czy jakiś zmieniłeś bo ja mam tego zalmana on jest taki że nie zakrywa całej powierzchni chipsetu może dać go na południowy a ten standardowy na północny??

ja mam ten standardowy bo zelmanik nie moze dojechac do mnie :( jasne ze zamnien :P :P

Jeśli u mnie się to dzieje przez chipset a co na to wygląda bo skręciłem magistrale i działa to nei wiem czy nie gorzej będzie na tym zalmanie zreszta zobaczysz sam.

Mam takie ejdno głupie pytanie jak dodać zdjęcie do postu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

john_doe--> jaka pompke bierzesz i jaki bloczek do WC bo wlasnie bede zamawial i sie zastanawiam nad takimi bloczkami GK-2/20/N , 'Blast1' B1, 'Storm1' S1 a pompke to chyba wezme taka Aquarium Systems MJ1000 albo taka Aquarium Systems MJ750 qrde juz sam nie wiem a z tym bloczkiem a mostek to tez dobry pomysl chyba sie skusze :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli u mnie się to dzieje przez chipset a co na to wygląda bo skręciłem magistrale i działa to nei wiem czy nie gorzej będzie na tym zalmanie zreszta zobaczysz sam.

wyslij mi na meila to ci zamieszce :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

storm --> co do tego wc to juz mam dosyc, co zloze jakis zestawik to mi przestaje pasowac... podwiekszylem mozliwa wydana $ do 400 pln i moze sie skusze na nukleona i ktorys z bloczkow na nb z republiki.

pompka to albo ph802 albo mj1000, nie wiem jakie weze wybiore zreszta dzis wieczorem w akcie desperacji rzuce jakis topic na forum chlodzenie, moze mnie nie zjedza.

oby tylko te bloczki pasowaly do mobo

Pamietaj jeszcze ze cene podbija dosc znacznie nagrzewnica i jakies wiatraki do niej, najlepiej 120mm (B3TON dostal 3 za 20 pln, czyli mozna jak sie poszuka) i z zamowieniami wsytrzymam sie do czasu az nagrzewniczke dorwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja jestem juz rozwalony co do tego chlodzenia to biore to co polecaja najlepsze za ninajwyzsza cene :P :P

sukces działa mi 10x200 i nie staje jak narazie miałęm przed chwilą blue screena ale jeszcze nie wiem czemu, i wiesz co zrobiłem sam sobie radiator z miedzi bo mi została z bloczka i jeszcze co lepsze wyniki sandry test na ramach i skoczył sporo do góry, jak miałęm zwykle 25002200 to teraz mam 28002600!

Kurde ale czemu mógł się zrobić blue screen?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możesz mi powiedziec jak się to obi to sobie będę sam umieszczał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz wrzucic na serwer i skopiowac skrot a potem przy pisaniu wiadomosci wpisujesz

gratuluje wyniku jednak zaloze sobie bloczek na ten mostek :P :P

A nie możesz mi powiedziec jak się to obi to sobie będę sam umieszczał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB--> jakie masz teraz temp na mostkuuuuuu??????????????????????????????????

Mam 34-33 a;e jak sie nartzeje to szybciej oddaje to Ciepło chyba też zrobie sobie bloczek tez ale nie wiem będe musiał zmienić pompke bo mam tylko 600lh a Ty masz juz WC?

POZDROWIONKA:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 34-33 a;e jak sie nartzeje to szybciej oddaje to Ciepło chyba też zrobie sobie bloczek tez ale nie wiem będe musiał zmienić pompke bo mam tylko 600lh a Ty masz juz WC?

wlasnie jestem w fazie kupowania juto zamawiam bloczek i pompke :P :P

tak wiec niedlugo bedzie hehehhe juz sie nie moge doczekac :P :P

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie jestem w fazie kupowania juto zamawiam bloczek i pompke :P :P

tak wiec niedlugo bedzie hehehhe juz sie nie moge doczekac :P :P

pozdr :)

Ja wszystko sam robiłem od podstaw bloczek z płąskowanika wyfrezowali mi i rteszte dokupiłem(pompke rurki , nagrzewnice) fajna sprawa jeszcze mam bude z szybą i neonem fajnie wygląda:)

POZDRAWIAM!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sprawę. kupiłem tę płytkę ale rev 1.2 czyli okrojoną. czy bios od kilroya może mi uaktywnić monitorowanie napięć i temperatur czy ECS wywalił czujniki ?

na NB jest taki mały radiator z napisem elitegroup (przyklejony na klej zalmana) a na SB nic. czy zakładać coś na SB ? podobno się grzeje. nie mam radiatora z tak małym rozstawem kołków ale może wykombinuję od dziewczyny z vanty :) )przy okazji założę jej inny). i jak bardzo ECS okroił tę wersję względem poprzedniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co mam zrobić ? od druss'a kupiłem i nie oddam przecież. oj dobra, jakoś przeżyję bez odczytu temperatur. chyba żeby "się" płyta zepsuła doszczętnie i na gwarancjiwymienić, ale i tak nie dadzą starszej wersji, niestety.

co dokładnie okroili? tak z ciekawości pytam. swoją drogą po co ECS musiał popsuć tak fajną płytę ? jednak ECS to debile.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupowałem to wiedziałem że nie ma CNR i jednego COMM ale nie wiedziałem że okrojenie sięgnęło tak daleko, że i czujniki wywalili. więc niby wiedziałem co to za wersja ale Druss nie powiedział mi że jest tak okrojona. nowa to koszt 280zł + wysyłka w siriusie, ja dałem 250zł bez dodatkowych kosztów. Wątpię żeby druss przyjął płytę z powrotem. poza tym za 250zł nie kupię nic lepszego (i czytnik sprzedam więc sama płyta wyjdzie 150-170zł). za tę kasę to tylko asrock na kt266a jest w cenniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuję sprzedać, oby z 50zł było i nie będę płąkał. ale może do 80zł dojdzie to będę już happy.

w tej okrojonej wersji brakuje zasilania "bakfan", zaraz koło złącza flopa. czy jak dolutuję ładnie takie gniazdo to będzie tam napięcie ?

czy radiator na NB jest gorszy niż w starszej wersji ? czy bez radiatora na SB będzie niestabilna? i tak dołoże ale nie wiem czy się spieszyć.

komp będzie chodził na FSB 160/320 bo duron 800 będzie 5*160=nadal 800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Storm--> a od czego moga być blue screeny ale tylko przy wgrywaniu wina jak już się wgra to jest spoko  i działa?

hmmmmm jezeli jest to blad w stylu VxD to zapewne pamiec przeluz ja do innego banku ja mam w 3 i jest spoko :P :P tez tak mialem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Storm--> a od czego moga być blue screeny ale tylko przy wgrywaniu wina jak już się wgra to jest spoko  i działa?

hmmmmm jezeli jest to blad w stylu VxD to zapewne pamiec przeluz ja do innego banku ja mam w 3 i jest spoko :P :P tez tak mialem :P

No spróbuje zobaczymy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...