kenzo Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 AMD Rulezz: Mam okrojona wersje i mod23219. Zebralem wszystko co testowalem (juz na pamieciach Samsung i zasilaczu 400W). W tym tygodniu bede mial chwile i poprobuje jeszcze kilku ustawien. Jak juz napisalem, mostki mi sie nie grzeja i wszystkie temp. mam w normie. Mnoznik 10x 133/166 OK 166/166 OK 170/170 OK 175/175 ram@Fast 185/166 zwiecha windy Mnoznik 11x 133/166 OK 166/166 OK 170/170 OK 175/175 blad prime 185/166 zwiecha windy Mnoznik 11,5x 133/166 OK (ram@Ultra) 166/166 ram@Fast <-- wiecej juz nie wycisne, cpu@42oC w stresie, agp@77 170/170 ram@Normal i raz przechodzi prime, raz nie (system ogolnie stabilny :o) 175/175 zwiecha windy (raz wstala winda ale prime ja zabil) 185/166 komp nie wstaje Mnoznik 12x 133/166 OK 166/166 blad prime 170/170 zwiecha windy 175/175 komp nie wstaje 185/166 komp nie wstaje Testy u mnie pokazuja ze nieistotne jest czy ustawie 66 czy 77 na agp w biosie. Na nizszych mnoznikach nie testowalem i pewnie moglbym postawic winde np. przy 8x185 ale po co...? No dobra moze troche przesadzam z tym marudzeniem, bo mam w koncu 1800@2400+ z pamieciami na Fast i nie jest tak zle ;] Martwia mnie tylko bledy przy 12x166/166 i 11,5x170/170 bo wydaje mi sie, ze przy tych Samsungach i niezlym chlodzeniu powinno mi to dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 a ten klej zalmana to pewien problem bo trzyma jak głupi. nie namówisz go żeby rozstał się z chipsetem, na zawsze razem ;) albo na płycie albo poza nią jak pociągniesz ;). szkoda, wiec chlodzenie sb musi zostac - mysle ze i tak wystarczy ale troche szkoda zalmanika byloby jeszcze ladniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Te dziwne skoki napięc to napewno nie z winy płyty (mi jedynie pamięci zawyża) ja na jakimś starym zasilaczu "channel well", (więc nie dorównuje 300W codegena) z 99r. 235W mam napięcia: +5Vsb: 5,11 3,3: 3,23 +5V: 5,00 12: 12,10 według MBProbe (tylko nie wiem czym się różni +5Vsb od +5V) i biosu. A co do FastWrites to włączyły się bez problemu (gf4mx) w sterownikach i wszystko twierdzi, że są włączone (sandra rivatuner,sterowniki itp.). A ich wydajność na nowych sterach jest znikoma z włączonymi (3dmark2k1):5844 bez:5830. Ale chodzi o fakt ich włączenia co odbyło sie bez problemu na detonatorach 44.03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Te dziwne skoki napięc to napewno nie z winy płyty (mi jedynie pamięci zawyża) ja na jakimś starym zasilaczu "channel well", (więc nie dorównuje 300W codegena) z 99r. 235W mam napięcia: +5Vsb: 5,11 3,3: 3,23 +5V: 5,00 12: 12,10 według MBProbe (tylko nie wiem czym się różni +5Vsb od +5V) i biosu. A co do FastWrites to włączyły się bez problemu (gf4mx) w sterownikach i wszystko twierdzi, że są włączone (sandra rivatuner,sterowniki itp.). A ich wydajność na nowych sterach jest znikoma z włączonymi (3dmark2k1):5844 bez:5830. Ale chodzi o fakt ich włączenia co odbyło sie bez problemu na detonatorach 44.03. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 ale te elixiry są dziadowskie. 250 MHz na timingach normal i cl 2.5 to dla nich za dużo nawet na podniesionym napięciu. a może to płyta się wywala przy FSB 175 ? kenzo : napisałeś że 166/166 działa ci dobrze, niektórzy mieli z tym problemy. w sumie fajnie, jutro zmienię mnożnik na 10 i FSB 166 spróbuję. ale twin mosy i tak kupię a te opchnę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 Ja mialem problemy i je rozwiązałem. Ba. Nawet poszedłem dalej i zamiast bawić sie na 166 lub 170 dałem 200x10 FSB. A mam DUT3C. I teraz dopiero dobrze chodzi. I na dzień dzisiejszy w windzie mam: MB-37st., CPU-42st, stres 50st (na chłodzeniu ze starego Durona-jest taki mały, że aż wstyd aby taki miał OverClocker :P) Nawet nie zmieniłem radiatora na MB! Jeszcze pasowałoby abym założył jakiś 300Watt bo na razie działam na 200W też starym z przed kilku lat. Więc nie jest to taka zła płyta. Złe mogą być niektóre egzemplarze-ale to norma. Ciekawe jaka jest u ECSa??? :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenzo Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Ambitna płyta :) Upośledzona przez inżynierów ECS`a, po kilku h pertraktacji wstała na mnożniku 10,5x przy ustawieniach 185/185/77MHz i przeszla bezblednie prime`a. A to wszystko na kosciach Elixira PC 2700 z podpisu (Samsungi musialem dzis oddac kumplowi). Procek@43oC w stresie, wiec nie ma sie czym martwić ;] Jutro mnoznik 11x, ale plyta zostaje - jeszcze z nia nie skonczylem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 elixiry pc 2700 czyli ddr 333 ? kurde, mam włąśnie takie i się wykładały na 175/350 ! ale jeszcze je pomęczę. u mnie pracuje titan taki z wiatrakiem 8 cm ale spód musiałem szlifować, nie jest wypolerowany, i temp w biosie pokazuje mi 46 stopni. w windzie pewnie więcej. więc jak na starym coolerze od durona można utyrzymać poniżej 50 po podkrceniu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 -Kenzo- Ja stawiam u Ciebie na Proca. On zawala całą sprawe. Spójż: 12x133=1596Mhz - OK 10x185=1850Mhz - zwiechy (tu mnie zastanawia why?) 11x170=1870Mhz - OK 11,5x166=1909Mhz - OK 11x175=1925Mhz - Niestabilny Prime 11,5x170=1955Mhz - Niestabilny Prime 12x166=1992Mhz - Niestabilny Prime Jak widać masz problem z procem a nie z mobo (choć zastanawia mnie dla czego przy 10x185FSB masz zwiechy? U mnie na 10x200FSB stabilnie). Pozatym nie możesz stabilnie wstać powyżej ~1909Mhz. Przy 1925Mhz Prime już się sypie! Nie wypisywałem każdego mnożnika bo każdy dalej ma już ponad 1909Mhz i się sypie. A co do temp 42st to tyle u mnie ma jak jest w biosie wiec nie jest to dużo. U mnie w stresie ma 50st. :) cyt: "pewnie moglbym postawic winde np. przy 8x185 ale po co...?" - napewno lepsza wydajność systemu :wink: -AMD Rulezz- Potwierdzam. Elixiry są dziadowe! Nawet 3Mhz nie chcą się podkręcić. :( Też kupuje "TWINMOS" :D :D :D A tak pozatym macie jakieś kiepskie te procesory. Zeby tylko na 10x166??? To tylko 1660Mhz. Co to za seria? 1700XP XXXXX? Aha. I jeszcze jedno spostrzeżenie. Po zainstalowaniu SIS IDE i ustawieniu magistrali powyżej 150 ginęły mi pliki z dysku i zawsze scandisk wyszukiwał kupę błędów. Po odinstalowaniu wszystko wróciło do normy i jest ok. (Testy tylko WIN XP Pro) Kolejny update! Jeśli to już było to nie linczujcie mnie za to ale... . Jesli za bardzo podkręcicie jakiś komponent i komp po resecie nie wstaje to wyłączcie go. Następnie włączcie i jeszcze raz wyłączcie. Po ponownym uruchomieniu powinien wrócić do defaultowych ustawień (coś jak zworka Clear CMOS). Test na Biosie Cheepomana 127 I kolejny. Wgrałem Bios Cheepomana 127 i próbowałem uruchomic na FSB 220Mhz. Niestety komp nie wstawał. Czyli albo moja zasiłka 200W nie daje już rady albo Antek się wysypuje. 200Mhz to już jest jakaś bariera. Każdy dodatkowy Mhz wysypuje kompa. Zmienię proca na 2000XP+ lepiej kręcącego to sprawdzę, czy to wina zasiłki czy procka. Co do biosu Cheepoman 127 powiem tyle, że potestowałem go trochę i stwierdziłem, że nie zaniża żadnej wartości. Działa dokładnie tak samo jak Killroya. Wyniki mam identyczne na obydwu biosach. I jeszcze jeden. Zainstalowałem nowe Katalyst 3.5. Nie wnoszą nic nowego. Na razie zauważyłem spadek w 3Dmarku na poziomie 10-15klatek. Potestuję to się wypowiem. PS. Co do temp. na starym radiatorze od durona to taka jest rzeczywiscie. Wszystko zależy od proca. Jakoś ten mój do 2000Mhz podnosi temp. o kilka stopni. To tyle. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Kurde u mnie wstaje 10x200 wszystko działa git, ale po jakimś czasie(3-4 godziny) staje bawiełem się i radiator miedziany zrobiłem bo było jeszcze gorzej, ale teraz jest dobrze ale także staje, czy to oznacza że nie może być 10x200?? Pobaw się z napięciem. Ja musiałem dać +1% bo inaczej były zwiechy. Teraz jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenzo Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 kojak_ct mysle, ze masz racje i to juz jest granica mozliwosci tego procka. Po wymontowaniu plyty, przeczyszczeniu i ogolnym przegladzie, mam teraz 1942MHz i ddr na 370MHz, przechodze prime`a i gra szafa. Nie znalazlem ustawien, ktore pozwolilyby mi przejsc testy przy procku@2600+ no ale nikt nie gwarantowal mi, ze ten akurat egzemplarz pojdzie na 2600+. Przy 11x183 wstaje mi winda i wyglada nawet stabilnie, ale nie oplaca mi sie tak zostawiac, bo wtedy ramy musze wolniej puscic. Troche wariuje ta plyta ;] Wlasnie sprawdzilem 10x185 i wszystko dziala. 11x175 tez dziala i przechodze prime`a przy elixirach synchro na Fast. Wyglada na to, ze magiczna bariera u mnie to ~2000MHz. Wymiana zasilacza chyba tez sie przydala ;) No... to juz nie narzekam ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 a ja muszę zmienićchłodzenie tylko nie wiem na jakie. nie chcę wydać 50zł bo nie chcę pchać już kasy w kompa ale coś muszę kupić. właśnie zmieniłem biosa na mod 23219 i windows nawet nie zaczaił że cośzminiałem. :) doszło parę nowych opcji i teraz jest trochę smiesznie z pomiarami : 3.3V, 5V i 12V i te wszystkie, których nie ma w okrojonej wersji, skaczą jak głupie. po prostu głupio i mało profesjonalnie to wygląda. procek zaraz będzie biegał na 10*166. wynika to z wysokiej temperatury (46 w biosie :!: ) i starszych, którzy nie chcą żebym podkręcał kompa. co ciekawe, po podmianie biosu płyta wstała na 11*133 (11 zworkami, 133 bo najmniejsze FSB) i pokazał 2000+ ! skąd wiedział jeśli mnożnik jest 11 ? i przestraszyłem się komunikatu "chcecksum error" bo tak miałem jak mi duron zdechł. ale jest ok. jakie tanie i możliwie wydajne chłodzenie założyć ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Wyglada na to, ze magiczna bariera u mnie to ~2000MHz. Wymiana zasilacza chyba tez sie przydala ;) No... to juz nie narzekam ;D Cieszę się, że już nie narzekasz! :P Co do chłodzenia to się nie wypowiem, bo po prostu się nie znam. Ja mam stary Cooler od Durona. Dla niedowiarków jak dorwę cyfrówke to zrobie zdjęcie Coolera to wtedy ocenicie sami czy jest duży czy nie! Hehe. Aha. I zrobię screena Windy z temperaturą i zegarem! :P Pozdrófkaaa!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jakie tanie i możliwie wydajne chłodzenie założyć ???? starczy aluminiowy TITAN D5TB - spoko ciągnie 2.1GHz na 1.7 V (drutmod) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 jakie tanie i możliwie wydajne chłodzenie założyć ???? starczy aluminiowy TITAN D5TB - spoko ciągnie 2.1GHz na 1.7 V (drutmod) tylko koniecznie z rdzeniem Cu albo Falcon Rock - cenia nieznacznie wyzsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 właśnie myślę nad falcon rockiem 2. ma miedziany rdzeń, jest trochę większy i chyba cichszy. mam titana ale słąbszą wersję, bez rdzenia i sam musiałem szlifować. tylko te 50zł ... na razie lecę na moim titanie, może coś miedzianego jak volcano 7+ się trafi w tej cenie (używny oczywiście). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W koncu udalo mi sie zlozyc WC! Juz sie chwale wynikami: temp procka @ 1700XP iddle: 26C stress: 29C puscilem go na probe 11x180 czyli 1980MHz napiecie 1.5V oto wyniki: iddle: 29C stress: 32C To moj pierwszy zestaw wc, siedzialem nad nim bardzo dlugo, nie wiem czy te wyniki sa szczegolnie rewelacyjne, ale mi sie podobaja ;) Dodam jeszzcze, ze na niepodkrecanym procku, temp proca zwykle jest zblizona do temp pokojowej, max to o 2 stopnie wiecej niz w pokoju. Temp chipsetu troche mnie denerwuje :? Na NB mam blok, a na SB radiator z NB i temp chipsetu mam ciagle w granicach 35C, co ciekawe to, ze po podniesieniu fsb na 180 temp chispetu nie zmienila sie. Podejrzewam, ze przyczyna tego moze byc tez to, ze nie docisnalem jeszcze dobrze bloku na chipsecie i cieplo nie jest efektywnie oddawane. Pokombinuje jeszcze to zobacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 gratulejszyns. no to widzę że na 1980 MHz się nie skończy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 No mam nadzieje :) Ale sprawdze to dopiero w przyszlym tygodniu, wtedy dam mu w kosc 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 postanowilem sprawdzić jak to jest z tym SisIDE.... zrobilem testy Sandra 2k2 przy zainstalowanym.. drive index pokazało 14868.. odinstalowałem go.. i pokazało 17459.. no ślicznie.. tylko że szczególowe wyniki są już mniej rózowe.. przy zainstalowanym SisIDE: Benchmark Breakdown Buffered Read : 492 MB/s Sequential Read : 21 MB/s Random Read : 7 MB/s Buffered Write : 605 MB/s Sequential Write : 13 MB/s Random Write : 8 MB/s Average Access Time : 6 ms (estimated) bez SisIDE: Benchmark Breakdown Buffered Read : 69 MB/s Sequential Read : 25 MB/s Random Read : 5 MB/s Buffered Write : 70 MB/s Sequential Write : 25 MB/s Random Write : 6 MB/s Average Access Time : 10 ms (estimated) może mi ktoś wyjaśnić bo jestem troszke zakłopotany.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 trochę nie rozumiem ale jest to co najmniej dziwne. transfery są wyraźnie wyższe a wynik mniejszy. :idea: spróbuj może innym programikiem przetestować bo sandra ma takie różne odchyły. ja mam zainstalowany bo przecież skoro jest to musi pomagać :!: ale nie mam agp driver bo mi wywala "błąd ochrony windows". po egzaminach przechodzę na 2k bo komp z roku 2003 a system ... 98. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 hmmm.. zaraz spróbuje AIDA.. ale qrcze.. wygląda na to że zapis i odczyt sekwencyjny sie nieznacznie poprawił.. a wszystko inne poleciało na łęb na szyje.. tylko ską w takim razie wyższy wynik ogólny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no tak.. tylko zapomniałem ze w aidzie nie ma tego za bardzo jak sprawdzic.. znacie jakiś inny programik żeby sprawdzić wydajność dysku dokładnie? najlepiej z linkiem od razu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 U mnie spadek zauważyłem nie po testach tylko po działaniu windy. Dla tego zacząłem sprawdzać i faktycznie okazało się, że dysk obniżył swoją wydajność! Dla tego już nigdy SIS IDE :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ale... zainstalowany SisIDE: Buffered Read : 492 MB/s odinstalowany SisIDE: Buffered Read : 69 MB/s a wynik mimo wszystko NIBY wyższy.. tego nei rozumiem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ale... zainstalowany SisIDE: Buffered Read : 492 MB/s odinstalowany SisIDE: Buffered Read : 69 MB/s a wynik mimo wszystko NIBY wyższy.. tego nei rozumiem.. Wierzę temu testowi z sandry. U mnie spadek w windzie byl zaskakująco duży. PS. Nie wiecie gdzie leżą biosy płyt głównych np. Procomp BIZ1A??? Na stronie procompa już nie działa link. A potrzebuję na gwałt! :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 miałem do niedawna taką płyte... przez chwilke.. ale nie wiem gdzie BIOS... ale zauwaz ze czesc parametrów sie podniosła po deinstalacji.. a czesc drastycznie spadła.. dziwne.. no i nie wiem czy lepiej bez czy z... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 U mnie Win XP tak zwalnia, ze dałem sobie spokuj z SIS IDE. Dla mnie to dziadostwo. I jeszcze jak podniosłem magistrale do 200Mhz to zaczęły mi ginąć pliki. Odinstalowałem i jest Ok! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Pytanie - jak na UATA 133 osiągnąć 492 MB/s... Odpowiedź - z SISide masz wyniki transferu z głowicy do cache dysku. Pamiętaj, że każy sektor jest czytany wielokrotnie zanim uznaje się, że został odczytany prawidłowo (konkretnie dany sektor jest próbkowany parę razy a potem na podstawie średniej stanów ustalana wartość bitów i puszczana przez CRC i kodowanie aby odsyskać zapisane dane). BTW - mając dysk mający 492 MB/s odczytu i 605MB/s zapisu (!) miałbyś najszybszy dysk świata. SISide się pląta lub sandra źle mierzy kiedy te są zainstalowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...