storm Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 ...to co siedzi im na tasmie babcia w wrzuca co jej sie podoba?! teraz to ja nie kumam o co w tym chodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 ...to co siedzi im na tasmie babcia w wrzuca co jej sie podoba?! teraz to ja nie kumam o co w tym chodzi :( ...to co siedzi im na tasmie babcia w wrzuca co jej sie podoba?! teraz to ja nie kumam o co w tym chodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 ...to co siedzi im na tasmie babcia w wrzuca co jej sie podoba?! teraz to ja nie kumam o co w tym chodzi :( ...to co siedzi im na tasmie babcia w wrzuca co jej sie podoba?! teraz to ja nie kumam o co w tym chodzi :( ...to co siedzi im na tasmie babcia w wrzuca co jej sie podoba?! teraz to ja nie kumam o co w tym chodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 storm --> chyba bardzo sie przjales tym ze sie nie zrozumielismy.... Zrozumialem z twojego postu ze masz inny cooler w box niz ja. JKsli tak jestto troche dziwne ze do jednego pudelka daja taki a do drugiego inny. Oczyma wyobrazni ujrzalem stara, slepawa babcie siedzaca przy tasmie i pakujaca na chybail trafil coolery do boxow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Devrael--> dzieki, szkoda ze nikt mi nie opowiedzial wczsniej zanim nie zamowilem tego ecs-a.... shit! :evil: to nie wspiera oficjalnie szyny 166 to jakis k.. skandal... no to ladnie umoczylem kase ... :evil: :cry: :( :evil: a w komputroniku pisza ze ma fsb 333 http://sklep.benchmark.pl/pelny_6322.html tyle ze nizej jest :" Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantujemy, że publikowane dane techniczne nie zawierają uchybień lub błędów, które nie mogą jednak być podstawą do roszczeń. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy przed podjęciem decyzji o kontakt." Ale podobno w ciagu 3 dni moge im to oddac..... Inaczej plty glowne esc ktore chce sprzedac mnie zasypia.... Jak jesteś z Łodzi to mogę odkupić mobo ;) No alternatywą dla tej płytki jest MSI KT3V - w PTR (www.ptr.pl)za 299zł ... sam nie wiem na co się zdecydować ... He stronka im nie działa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 yotomeczek---> ee ja tam nerwowy jestem, troche mnie zaniepokoilo to co podal Devrael odnosnie roznic pomiedzy 746 i 746fx. Jutro moze bede ja mial, oblookam i zobacze.. a w lodzi mam tylko dalsza rodzine wiec chyba to nie wyjdzie :P Tak wlasnie zobaczylem twoj podpis.. skokor durenm tak dlanie sie na tej mobo krecil to co sie dzieje z tym antkiem ? palomino czy co? bno az to dziwne zebym wiecej mial na tym k7s5a :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 17 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2003 No może sam zdecyduje się na zmianę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gAt Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Witam. Jestem tu nowy, śledzę to forum od jakiegoś czasu i tak sobie myślę że może czas coś napisać :]. Jestem szczęśliwym posiadaczem (a może nieszczęśliwym) owego ECSa L7S7A2. Płyta jest git, jak dla mnie, ale mam jakieś dzwine problemy, mianowicie: po instalacji w2k i wszystkich niezbędnych sterów oraz oprogramowania mam problemy z odtwarzaniem DivX oraz mp3 !!! to jest jakieś chore. Ten sam system te samo oprogramowanie przy K7S5A działa idealnie a tu ZONK. Przy WMP 9, Nimo i FF Schow filmy się odpalają normalnie ale po jakimś czasie system robi kuźwa freeze i trzeba twardy reset. Myślałem że to wina nimo więc zapodałem ACE Mega Codecs Pack ale śie myliłem dalej to samo :/ Z winampem jest podobnie gra, gra i raptem wszystko staje ... Na K7S5A powyższy stuff i wszystko inne śmigało wyśmienicie. Może ktoś miał/ma podobne problemy? Dodam tylko że mam to samo zrówno na ustawiniach nominalnych jak i po podkręceniu ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 John_doe. nie gorączuj się tylko poczytaj instrukcję płyty. wyraźnie pisze: The sis756 Northbridge features the s2k complaint bus driver technology to support AMD 133/166 Mhz fsb processor. oraz: the mainboard uses AMD 4620pin Socket A that supports 133/166 frontside bus (FSB). oraz: - Supoorts AMD socket cpu 133/166 Mhz - Synchronous/Asynchronous Host-t-DRAM timing: 133/200, 133/166, 166/266, 166/333, 166/400 - Supports 200/266/300/400 DDR sdram i najważniejsze - Supports up to 2 ubuffered DIMM DDR333 or up to 3 unbuffered doublesided DIMM DDR 266/200 czyli płytka może mieć problem z obsługą 3 modułów 166 mhz (pradopodobnie mało prądu z chipsetu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 storm --> chyba bardzo sie przjales tym ze sie nie zrozumielismy.... Zrozumialem z twojego postu ze masz inny cooler w box niz ja. JKsli tak jestto troche dziwne ze do jednego pudelka daja taki a do drugiego inny. Oczyma wyobrazni ujrzalem stara, slepawa babcie siedzaca przy tasmie i pakujaca na chybail trafil coolery do boxow :) hehehe nie przejolem sie tylko cos mi net sie kaszanil dlatego tyle postow a coller mam od starego 1.7 palmino moze to dlatego a moze zeczywisciee daja do kazdego inny :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 ... Tak wlasnie zobaczylem twoj podpis.. skokor durenm tak dlanie sie na tej mobo krecil to co sie dzieje z tym antkiem ? palomino czy co? bno az to dziwne zebym wiecej mial na tym k7s5a :D Durnia traktowałem prądem (cięcie mostków) i ołówkiem - stąd wyszedł 10x150 na co dzień (max w windach 10x156, w biosie 10x157) Ponieważ mam w planach zmianę mobo - nie chcę pastwić się nad Antkiem ... a ta płyta/HDD powyżej FSB 158 fika (win XP się wysypuje - hard error czy jakoś i trza reinstalki walić, bo naprawić się nie daje ...) stąd 11x155 na razie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 też Ci sie net kaszani ? bo ja zauważyłem że u mnie sie ta płytka najczęściej w necie wywala jak przetaktuje.. pusciłem na 1920 Mhz i katowałem 3dmarkiem sandra UT2k3 przez kilka godzi i nic.. wlazlem do neta.. 10 minut i freez.. moze faktycznie cos jest nei tak.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 też Ci sie net kaszani ? bo ja zauważyłem że u mnie sie ta płytka najczęściej w necie wywala jak przetaktuje.. pusciłem na 1920 Mhz i katowałem 3dmarkiem sandra UT2k3 przez kilka godzi i nic.. wlazlem do neta.. 10 minut i freez.. moze faktycznie cos jest nei tak.. nie nie o to chodzi ze mi sie frezuje tylko ze mam lagiiiii i nacisne nieraz dwa razy albo tyrz no i sa efekty w postaci kilku takich samych postow:) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Uzurpator--->mowilem ze mailem taki zly dzien ze moglem gadac troche glupiej niz zwykle i bardziej sie goraczkowac :) A do instrukcji na bank lookne jesli tylko servisco nie zawali sprawy i dzis mi ja przywiezie pomiedzy 17 a 22 :twisted: A to co zaprezentowal Devrael bylo troszke niepokojace, czyz nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 witam!!! mialem 6 sztuk ecsow wszystkie na sisie i wszystkie dzialaja do dzis!!!! byly to k7s5a,2 sztuki k7s5a lan, k7s6a, i 2 x k7s7a2 bez fire wire co do kasujacego sie biosu - prosta sprawa sprawdzic styki przy baterii lub ja wymienic!!!! i po sprawie co do esc k7s7a2 to: zmina mnoznika od 6 - 12,5 za pomoca zworek na plycie zmiana fsb w biosie zakres 133-200 mhz co 1mhz dzielniki dla ramu:1/2; 2/3; 10/9; 3/4; 3/5; 4/5; 5/6; 8/9; 2/1; 3/2; 5/2; 4/3; 5/3; 5/4; 6/5 zmiana napiecia ramu 0,8% 2,7% 3,5 % ogolnej wartosci zmiana napiecia proca 1% 3% 5% moja wersja jest bez fire wire, ma lan, nie ma czytnika pamieci flash audio to 6h cmi + codek '97 realteka 4 wyjscia usb 2.0 3 audio (jest mozliwosc podlaczenia 6 kolumn - ustawianie opcji w sterach) 2 com, 1 lpt udma 133 x 2 fdd x 1 sis zrobil wiele w o/c. jednak tez ciekawa byla k7s6a a przeszla bez echa!!!sis 746, zmiana mnoznika jak tu, fsb do 166 ale skokowo, zmiana napiecia - lepiej niz na nowym ecs-sie co do budowy k7s7a2 to bateria jest fatalnie umieszczona - niewygodne kasowanie cmos no i polozenie zlacz eide - i tak jest lepiej niz w k7s5a (najlepiej bylo w k7s6a) a i k7s7a2 wymaga lepszej zasilki niz k7s5a i k7s6a!!!! uwaga na ten szczegol - moj durak 1000 mial problem z wstaniem (mialem zasilke 200w, ale na k7s5a, k7s6a smigal spokojnie na 150mhz fsb x 8 bez zmian napiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Kurde, dosatelm e-maila ze dopiero dzis Komputronik nadal przesylke do wyslana i to o 16.... fajnie , do mnie dojdzie po swietach... 2 dni wczesniej nie mogli wyslac? Wie ktos czy da sie zmienic sposob dostarczenia, ty zamiast zamowienia uslugi 17-22 (zlozylem takaie zamowienie z mysla o dzis) zamienic to/dodac usluge dostarczanie w soboty ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 John_doe. nie gorączuj się tylko poczytaj instrukcję płyty. wyraźnie pisze: The sis756 Northbridge features the s2k complaint bus driver technology to support AMD 133/166 Mhz fsb processor. oraz: the mainboard uses AMD 4620pin Socket A that supports 133/166 frontside bus (FSB). oraz: - Supoorts AMD socket cpu 133/166 Mhz - Synchronous/Asynchronous Host-t-DRAM timing: 133/200, 133/166, 166/266, 166/333, 166/400 - Supports 200/266/300/400 DDR sdram i najważniejsze - Supports up to 2 ubuffered DIMM DDR333 or up to 3 unbuffered doublesided DIMM DDR 266/200 czyli płytka może mieć problem z obsługą 3 modułów 166 mhz (pradopodobnie mało prądu z chipsetu). Właśnie. W instrukcji wszystko pisze. Nie wiem z kąd to zamieszanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A jeśli chodzi o shit ECS to ja moge powiedzieć tyle, miałem: K7VZA na magistrali 100 - działał bez zażutów K7VZA na -//- 266 - i bez problemów (chodzi do dziś, powyższy spyliłem) K7VTA na KT333 - i aless OK L7S7A2 i jestem jak narazie zadowolony :) Wszystko działa i nie wiem o co chdzi z tą fobobią na temat ECS, no ale EPOX 8RDA(+) to cudo techniki (tylko czemu tyle postów i topików na jej temat ;/ ) sam miałem 8RDA i padła po 90sec. chodzenia, nawet biosu do pożądku niepooglądałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 A i jeszcze jedno JIUHB 0309 "25" na 1,6 V +5% chodzi stabilnie na 12x166, ale jak narazie więcej nie próbowałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 no normalnie wjeżdzasz mi na ambicje tym postem ;) długo go katowałeś ? zapodaj mu Prime95 ;) ja też myslałem ze jest stabilnie póki tego nie pusciłem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2003 co do esc k7s7a2 to: zmina mnoznika od 6 - 12,5 za pomoca zworek na plycie zmiana fsb w biosie zakres 133-200 mhz co 1mhz dzielniki dla ramu:1/2; 2/3; 10/9; 3/4; 3/5; 4/5; 5/6; 8/9; 2/1; 3/2; 5/2; 4/3; 5/3; 5/4; 6/5 zmiana napiecia ramu 0,8% 2,7% 3,5 % ogolnej wartosci zmiana napiecia proca 1% 3% 5% moja wersja jest bez fire wire, ma lan, nie ma czytnika pamieci flash audio to 6h cmi + codek '97 realteka 4 wyjscia usb 2.0 3 audio (jest mozliwosc podlaczenia 6 kolumn - ustawianie opcji w sterach) 2 com, 1 lpt udma 133 x 2 fdd x 1 A to wersja 1.1 ?? Bez czytnika ?? Za ile ?? Matto to nie wszystkie są z czytnikiem ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 co do esc k7s7a2 to: zmina mnoznika od 6 - 12,5 za pomoca zworek na plycie zmiana fsb w biosie zakres 133-200 mhz co 1mhz dzielniki dla ramu:1/2; 2/3; 10/9; 3/4; 3/5; 4/5; 5/6; 8/9; 2/1; 3/2; 5/2; 4/3; 5/3; 5/4; 6/5 zmiana napiecia ramu 0,8% 2,7% 3,5 % ogolnej wartosci zmiana napiecia proca 1% 3% 5% moja wersja jest bez fire wire, ma lan, nie ma czytnika pamieci flash audio to 6h cmi + codek '97 realteka 4 wyjscia usb 2.0 3 audio (jest mozliwosc podlaczenia 6 kolumn - ustawianie opcji w sterach) 2 com, 1 lpt udma 133 x 2 fdd x 1 A to wersja 1.1 ?? Bez czytnika ?? Za ile ?? Matto to nie wszystkie są z czytnikiem ???? hmmm nigdzie nie widzialem takiej plytki k7s7a2 jedynie widzalem k7s7ag ale to juz inny przedzial cenowy bo z tego co piszesz to ta plyta niczym sie nie rozni od l7s7a2 a moze ci sie nazwy popierniczyly :):) i jakas okrojana dostales :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Z tego co widziałem to all Ecski L7S7A2 mają te czytnik :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 http://allegro.pl/show_item.php?item=12414229 macie tu linka zaznaczam ze zostal on po to wklejony aby udowodnic ze juz na allegro sa z ta plyta aukcje: za wklejenie przepraszam moderatorow:) Czyli za 270 zl plus do tego czytnika chyba ja sie na niego skusze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 HMMMMM juz kiedys ktos z Tweaka ja sprezdawal na allegro ale nie pamietam kto :):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Wlasnie sie zastanawiam nad wyborem bo niedlugo bede mial Shuttle AK32A ale jej mozliwosci OC sa dosc ograniczone :/ I wlasnie mam zamia ja sprzedac i kupic sonie albo tego ecsika za 290 z czytnikiem w tym czytnik byum opchnal jakiemus lamerowi za 80zl:). Albo DFI AD77 bez pro to jest na KT400 moze FSB 200 osiagnalbym na nim:D. Albo jeszcze w podobnej cenie mam EPOXiaka 8k9a za 359:) I CO DO CHOLERY JASNEJ WYBRAC. Niestety nie zarabiam ale jako tako na miesiac od starszych wyciagne 40-70 zl:) I CO TU KUPIC hehehe. Powiem jeszcze ze narazie sie przymierzam tez do kupna procka:). Bo jak narazie 800 durex jest troszke slaby w kreceniu:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 hmm ja jestem z tej plytki bardzo zadowolony zadnych problemow fajnie sie kreci a apropo krecenia moze by sie ktos pochwalil swoimi osiagnieiami bo cos ostatnio nikt sie nie kwapi do tego :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Jakto nie. XP1,7+ na 12x166 :) Jak narazie, ale jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2003 Jakto nie. XP1,7+ na 12x166 :) Jak narazie, ale jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa :) hmmm i to wszystko moze jakies fotki???? jakie napiecia???? jakie taimingi???????? synchro asynchro??????? troche wiecej szcegolow jakie temperaturki ???? no i jakie chlodzenie????????? pozdroo:):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 jak macie dobre pamieci to walcie sobie asynchro bo akurat ten chipset zarabiscie obsluguje ten ze tryb nie to co sis 735 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...