tomi180 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Chciałbym się was zapytać jakie chłodzenie do karty graficznej i HDD? Karta graficzna to: GAINWARD GeForce 8600GT 1GB DDR2/128bit HDD: 500GB SATA II 7200rpm NCQ Kwota do dyspozycji to około 140zł na chłodzenie karty i 100zł na chłodzenie HDD. P.S: To mój 1 post więc proszę o wyrozumiałość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Hmmm, nie lepiej pozbyć się tego 8600GT, dołożyć to co masz na chłodzenie i kupić jakiegoś 8800GS / 9600GSO?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi180 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Wolę nie. Kompa z tą kartą kupiłem 3 tyg temu i nie chce się jej pozbywać. Ma owszem 2 małe radiatory ale chciałbym już sprawić coś porządnego. Co byście polecali?? i co z HDD???? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (...) Kompa z tą kartą kupiłem 3 tyg temu i nie chce się jej pozbywać.(...) Rozumiem ze uzywasz zestawu do ogladania filmow, serfowania po necie i pracy? Grafika zadowoli sie S1 rev.2 + 120mm wentylator. Chlodzenie dysku mozesz sobie darowac. Albo podwiesic na opaskach samozaciskowych zeby nie przenosil drgan na obudowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi180 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 nie tylko. To jest zestaw multimedialny bo w gry tez gram bardzo często ale nie tylko. mi nie potrzebne jest granie w najnowsze gry na maxymalnych, więc taka karta mi chyba wystarczy bo przykładowo Gears of Wars chodzi na maxymalnych wymaganiach i prawie wogóle się nie tnie. A codo dysku to wydaje mi się ze chłodzenie by się przydało bo czasami na prawdę mocno się grzeje. może wystarczy coś takiego?? http://allegro.pl/item419687339_akasa_hard...dzenie_hdd.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) No to gratuluje wyboru karty graficznej bo do grania w tej chwili to tak minimum przyzwoitości to jakiś 9600GT/GSO. To był jakiś gotowy zestaw?? Kto przy zdrowych zmysłach władował 1GB w dodatku DDR2 do takiej karty?? Accelero S2+Acutake 120 spokojnie starczy do tego zestawu. A tego buczka od Akasy do HDD odpuść. Szukaj może jakiegoś Scythe Quiet Drive. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi180 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 NO tak to był gotowy zestaw :rolleyes: ale w tej chwili to co mam mi starczy, a najwyżej kiedyś sprzedam 8600GT dołoże i kupie coś lepszego. A nad tym Scythe Quiet Drive rem pomyśle. Temat do zamknięcia Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Radzę już teraz sp[rzedąc bo w tej chwili są już warte nie więcej niż 100zł. Ciekawi mnie w jakie gry grasz skoro ci wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi180 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 http://allegro.pl/item419221808_gainward_8...mi_xhd_sli.html coś mi się nie wydaje ze 100zł :wink: może potrzymam ją z pół roku, sprzedam i dołożę troche kasy i kupie coś fajniejszego. Temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Taka jest cena za nówkę, faktyczna wartość karty to ~100zł. Za 20zł wyższą kwotę miał byś 2x wydajniejszego 8800GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi180 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Ok dzięki za rady, pomyslę nad tym. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...