Skocz do zawartości
tomi180

Co Kupić? Wasze Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się was zapytać jakie chłodzenie do karty graficznej i HDD?

Karta graficzna to: GAINWARD GeForce 8600GT 1GB DDR2/128bit

HDD: 500GB SATA II 7200rpm NCQ

Kwota do dyspozycji to około 140zł na chłodzenie karty i 100zł na chłodzenie HDD.

P.S: To mój 1 post więc proszę o wyrozumiałość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Kompa z tą kartą kupiłem 3 tyg temu i nie chce się jej pozbywać.(...)

Rozumiem ze uzywasz zestawu do ogladania filmow, serfowania po necie i pracy? Grafika zadowoli sie S1 rev.2 + 120mm wentylator.

Chlodzenie dysku mozesz sobie darowac. Albo podwiesic na opaskach samozaciskowych zeby nie przenosil drgan na obudowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tylko. To jest zestaw multimedialny bo w gry tez gram bardzo często ale nie tylko. mi nie potrzebne jest granie w najnowsze gry na maxymalnych, więc taka karta mi chyba wystarczy bo przykładowo Gears of Wars chodzi na maxymalnych wymaganiach i prawie wogóle się nie tnie. A codo dysku to wydaje mi się ze chłodzenie by się przydało bo czasami na prawdę mocno się grzeje. może wystarczy coś takiego??

http://allegro.pl/item419687339_akasa_hard...dzenie_hdd.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gratuluje wyboru karty graficznej bo do grania w tej chwili to tak minimum przyzwoitości to jakiś 9600GT/GSO. To był jakiś gotowy zestaw?? Kto przy zdrowych zmysłach władował 1GB w dodatku DDR2 do takiej karty??

Accelero S2+Acutake 120 spokojnie starczy do tego zestawu. A tego buczka od Akasy do HDD odpuść. Szukaj może jakiegoś Scythe Quiet Drive.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi