Kaeres Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Ostatni dysk jaki kupowałem to WD 80GB jakieś 5 lat temu, a z racji wieku i wielu innych zajęć przestałem się interesować sprzętem, którego właścicielem nie jestem lub w najbliższej przyszłości nie zamierzam być. Proszę zatem o wyrozumiałość. Potrzebny tani, cichy, bezawaryjny. Płytę mam z podpisu więc nie musi być to jakiś potwór prędkości. Zwyczajny 7200rpm i nic mnie nie interesuje. Cenka do 150zł Może kosztem prędkości warto dokupić kilkadziesiąt GB ? Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Szybkie i ciche sa dyski Samsung F1 140PLN(esc.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wykazuję się totalną niewiedzą na temat dysków SATA. Proszę o podpowiedź jakich kabelków trzeba do podpięcia dysku SATA ? Mam z płytą kabelki do przesyłania danych, a co z zasilaniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) 7 pinowy kabel do przesylania danych. foto 15 pinowe złącze do zasilania. foto Jesli nie masz w zasilaczu wtyczki do zasilania możesz kupic przejsciówke. click W aukcji masz przejsciowke i 2 kable sygnałowe. :] Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 O właśnie tego 15 pinowego nie mam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Szybkie i ciche sa dyski Samsung F1 140PLN(esc.pl)140 zl za 320GB , gdy 500GB Seagate z serii 11 kosztuja 185-189. Dolozylbym. W podobnych cenach sa tez AAKSy od WD 500GB. Wiem , ze autor napisal do 150 zl , ale to nie jest duza kwota , a rozmiar za "friko" znaczny. Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Co to za zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Znalazłem tego F1 za 115zł więc różnica między tym 500GB jest już znaczna i nie warta dokładania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) 140 zl za 320GB , gdy 500GB Seagate z serii 11 kosztuja 185-189. Dolozylbym. W podobnych cenach sa tez AAKSy od WD 500GB. Wiem , ze autor napisal do 150 zl , ale to nie jest duza kwota , a rozmiar za "friko" znaczny.Można znaleźć takie WD za mniej niż 200?? Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak 200zł 195zł 194zł 190zł 186zł Po co ja się w ogole produkuje Skąpiec Szukanie chyba boli... :P Imho z WD to jedyny sluszny wybor to AACS... Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Znalazłem tego F1 za 115zł więc różnica między tym 500GB jest już znaczna i nie warta dokładania.Pamietaj , ze to ma byc F1 bo mozesz dostac Spinpointa i w sumie nie zdziwilbym sie :) Tak samo wersja 322 , a 321 to inne dyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 F1 115zl Hmm.. Na stronie sklepu wszystko się zgadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Faktycznie , bardzo atrakcyjna cena , az sie dziwie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Pamietaj , ze to ma byc F1 bo mozesz dostac Spinpointa i w sumie nie zdziwilbym sie :) Tak samo wersja 322 , a 321 to inne dyski. No spinpoint F1 - HD322HJ Wyżej koledzy podali linki. Co prawda z przesyłkami (15zł) i pobraniem (8zł) powychodziło 138zł ale to samo musiałbym doliczać do Seagate 500GB, który polecałeś. Dziękuję za pomoc w wyborze. Planowo w piątek ma dojść dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Ten sklep AFG to jakieś ściemy. Dzisiaj dostałem anulację zamówienia ponieważ te dyski to były używki poserwisowe jak się okazało. Szukam dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Proszę o pomoc. Czym się różnią Samsung F1 HD322HJ od Samsung HD321KJ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Proszę o pomoc. Czym się różnią Samsung F1 HD322HJ od Samsung HD321KJ ? kj to nowa konstrukcja jedno talerzowa i ta kupuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) A nie odwrotnie ? KJ z tego co mi wiadomo jest ze starszej serii T166 na dwóch talerzach :unsure: Edit. Nie myliłem się http://www.purepc.pl/node/1281?page=0%2C1 Edytowane 9 Września 2008 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racegrid Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Proszę o pomoc. Czym się różnią Samsung F1 HD322HJ od Samsung HD321KJ ? Różnią się szybkością, jak mnie pamięć nie myli HD321KJ miał 65MB/s Average, a HD322HJ ok.92-95MB/s, czyli wiadomo co brać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) kolego bekala mam nadzieje ze to przez pomylke napisales... od stycznia 2005 z nami jestes i takie byki... HD321KJ jest konstrukcja dwutalerzowa 166/talerz HD322HJ jest jednotalerzowy z serii F1 no DeTe mnie ubiegl ;) Edytowane 9 Września 2008 przez Barty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giecek Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 nie chce zakladac nowego tematu wiec szybko spytam tu: cos do 200zl ? 500gb czy 640? samsung czy seagate? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) nie chce zakladac nowego tematu wiec szybko spytam tu: cos do 200zl ? 500gb czy 640? samsung czy seagate? Ze swojej strony polecam Samsunga 640Gb - szybki, cichy i chłodny. Sam go używam i jest naprawdę niezawodny. P.S. Widzę, że masz 250tke Samsunga - miałem identyczny, ale potrzebowałem większy i powiem Ci, że ten 2504C miał sporo wyższą temperaturę pracy niż 640Gb. Edytowane 19 Września 2008 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 no to ladnie dalem ciala zasugerowalem sie opisem w sklepach i sam kupilem kj ehhhhh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 musze wymienic moj 9 letni dysk, poniewaz przy instalacji stalkera okazalo sie, ze nie jest sie w stanie zmiescic na jednej partycji :blink: i tutaj mam pytanie, a mianowicie; posiadam kompa na s939, jakas budzetowa plyte glowna + fortrona 350tha-p i zastanawiam sie, czy ten zestaw obsluzy taki 320 czy tam 640gb dysk i wszystkie jego technologie? albo czy chociaz go odpali bez zadnych przejsciowek? bo niedlugo przesiadam sie znowu, tylko kwestia zeby jakos popracowac na tym, przez miesiac, dwa, bez problemow. da sie czy sie nie da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 Opisałes sprzet superancko ... Jaka mobo to najwazniesze ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 zasilacz chyba nie ma co wiecej opisywac, a co do plyty glownej... no to jest problem, bo nie wiem co to. jakim programem mozna sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 AIDA 32 Everest ultimate 2006 itd ..... sporo jest takich programów.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wol2 Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 zasilacz chyba nie ma co wiecej opisywac, a co do plyty glownej... no to jest problem, bo nie wiem co to. jakim programem mozna sprawdzic? http://www.cpuid.com/cpuz.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Bez smiechu prosze, nie bylo mnie stac na nic innego. http://img253.imageshack.us/img253/9733/cpuztc6.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Wiec tak : Mozesz brac spokojnie Wd320AAKS Samsunga F1 320GB itd.... 640gb tez bedzie spokojnie obsługiwac ... Ja juz wiem co to za płyta i jaki komp to jest ( FS-y u mnie ciesza sie wysoką opinia ) To jest twoja mobo : ( tylko z dopiskiem FS) http://pl.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=1 Edytowane 22 Września 2008 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...