Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni dysk jaki kupowałem to WD 80GB jakieś 5 lat temu, a z racji wieku i wielu innych zajęć przestałem się interesować sprzętem, którego właścicielem nie jestem lub w najbliższej przyszłości nie zamierzam być. Proszę zatem o wyrozumiałość.

Potrzebny tani, cichy, bezawaryjny.

Płytę mam z podpisu więc nie musi być to jakiś potwór prędkości.

Zwyczajny 7200rpm i nic mnie nie interesuje.

Cenka do 150zł

Może kosztem prędkości warto dokupić kilkadziesiąt GB ?

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 pinowy kabel do przesylania danych. foto

15 pinowe złącze do zasilania. foto

Jesli nie masz w zasilaczu wtyczki do zasilania możesz kupic przejsciówke. click

W aukcji masz przejsciowke i 2 kable sygnałowe. :]

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie i ciche sa dyski Samsung F1 140PLN(esc.pl)

140 zl za 320GB , gdy 500GB Seagate z serii 11 kosztuja 185-189. Dolozylbym. W podobnych cenach sa tez AAKSy od WD 500GB. Wiem , ze autor napisal do 150 zl , ale to nie jest duza kwota , a rozmiar za "friko" znaczny. Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

140 zl za 320GB , gdy 500GB Seagate z serii 11 kosztuja 185-189. Dolozylbym. W podobnych cenach sa tez AAKSy od WD 500GB. Wiem , ze autor napisal do 150 zl , ale to nie jest duza kwota , a rozmiar za "friko" znaczny.

Można znaleźć takie WD za mniej niż 200?? Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tego F1 za 115zł więc różnica między tym 500GB jest już znaczna i nie warta dokładania.

Pamietaj , ze to ma byc F1 bo mozesz dostac Spinpointa i w sumie nie zdziwilbym sie :) Tak samo wersja 322 , a 321 to inne dyski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj , ze to ma byc F1 bo mozesz dostac Spinpointa i w sumie nie zdziwilbym sie :) Tak samo wersja 322 , a 321 to inne dyski.

No spinpoint F1 - HD322HJ

Wyżej koledzy podali linki.

Co prawda z przesyłkami (15zł) i pobraniem (8zł) powychodziło 138zł ale to samo musiałbym doliczać do Seagate 500GB, który polecałeś.

Dziękuję za pomoc w wyborze. Planowo w piątek ma dojść dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego bekala mam nadzieje ze to przez pomylke napisales... od stycznia 2005 z nami jestes i takie byki...

HD321KJ jest konstrukcja dwutalerzowa 166/talerz

HD322HJ jest jednotalerzowy z serii F1

no DeTe mnie ubiegl ;)

Edytowane przez Barty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zakladac nowego tematu wiec szybko spytam tu:

cos do 200zl ? 500gb czy 640?

samsung czy seagate?

Ze swojej strony polecam Samsunga 640Gb - szybki, cichy i chłodny. Sam go używam i jest naprawdę niezawodny.

P.S. Widzę, że masz 250tke Samsunga - miałem identyczny, ale potrzebowałem większy i powiem Ci, że ten 2504C miał sporo wyższą temperaturę pracy niż 640Gb.

Edytowane przez PUNISHER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze wymienic moj 9 letni dysk, poniewaz przy instalacji stalkera okazalo sie, ze nie jest sie w stanie zmiescic na jednej partycji :blink:

i tutaj mam pytanie, a mianowicie;

posiadam kompa na s939, jakas budzetowa plyte glowna + fortrona 350tha-p i zastanawiam sie, czy ten zestaw obsluzy taki 320 czy tam 640gb dysk i wszystkie jego technologie? albo czy chociaz go odpali bez zadnych przejsciowek? bo niedlugo przesiadam sie znowu, tylko kwestia zeby jakos popracowac na tym, przez miesiac, dwa, bez problemow.

da sie czy sie nie da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak :

Mozesz brac spokojnie Wd320AAKS Samsunga F1 320GB itd....

640gb tez bedzie spokojnie obsługiwac ...

Ja juz wiem co to za płyta i jaki komp to jest ( FS-y u mnie ciesza sie wysoką opinia )

To jest twoja mobo : ( tylko z dopiskiem FS)

http://pl.asus.com/products.aspx?l1=3&...amp;modelmenu=1

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi