f4ty Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam. Kilka dni temu kupiłem komputer z kartą graficzną hd4850 w systemie crossfire(dokładnie tutaj: http://allegro.pl/item416966759_nowosc_e85...crossfire.html). Jednak podejrzewam że naprawdę zamontowano mi tylko jedną kartę. I tutaj moje pytanie-jak to sprawdzić oprócz rozbierania komputera? Pozdrawiam p.s. dodam że gdy chce sprawdzić moją kartę w EVERESCIE to nic mi nie wyświetla. I rzecz która mnie nie pokoi- Taki napisz mam po tabelką dot. Primary adatera Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez f4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Sprawdz z tylu czy masz dwie karty proste. Powinno byc widac dwa sledzie od dwoch kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 PCI-E 2.0 działa z prędkością x8 więc powinny być raczej 2 karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Podaj twój konfig, bo na allegro nie ma już tej aukcji. Swoją drogą, kupowanie zestawów na allegro to szczyt... @ridczak - fakt, nie zauważyłem :PPP Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jest, usun ')' na koncu linka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ewentualnie GPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zestaw nie jest zły, czemu jednak uważasz, że cię "oszukano"? Skoro pisze, że masz 2 Radeony, to sprawdź, jak ci już przedmówcy mówili, czy z tyłu masz zajęte 2 śledzie przez karty graficzne. Jeżeli nie, a jest plomba na budzie, to reklamuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jest, usun ')' na koncu linka ;)Po prostu otwórz budę i sprawdź... Może też być tak że nie połączyli kart mostkiem :D Lub sprawdź z tyłu,czy masz 4x(DVI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 wejdź w panel sterowania/system/sprzęt/menadżer urządzeń/ i rozwiń listę kart graficznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zestaw nie jest zaplombowany a pisemna gwarancja jest udzielana na poszczególne podzespoły! Możesz samemu sprawdzić zestaw bez utraty gwarancji a także rozbudowywać go i modernizować według własnego uznania. Gwarantujemy także szybką realizację: możemy wysłać przesyłkę kurierem nawet w ciągu 1 dnia od złożenia zamówienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f4ty Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) http://www.fotoo.pl/hosting-zdjec/img/7212...1515b/scrn2.JPG Screen z GPU-Z. Zastanawia mnie ostatnia tabelka-czy jest to normalne? Z tyłu obudowy mam 4 wejścia DVI. @zzizzy: Tak mam tam 2 karty do wyboru. Najlepiej jakby ktoś z 2x4850 wstawił swój screen z GPU-Z, wtedy to rozjaśni moje wszelkie wątpliwości. Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez f4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Na dole masz listę - są tam 2 karty graficzne? Otwórz obudowę... Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elviso26 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 http://www.fotoo.pl/hosting-zdjec/img/7212...1515b/scrn2.JPG Screen z GPU-Z. Zastanawia mnie ostatnia tabelka-czy jest to normalne? Z tyłu obudowy mam 4 wejścia DVI. @zzizzy: Tak mam tam 2 karty do wyboru. Najlepiej jakby ktoś z 2x4850 wstawił swój screen z GPU-Z, wtedy to rozjaśni moje wszelkie wątpliwości. no ale kolego jak masz 4 wyjcia DVI i masz dwie karty do wyboru to sprawa jasna... masz wszystko OK!!!! temat do zamknięcia...IMO PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 no ale kolego jak masz 4 wyjcia DVI i masz dwie karty do wyboru to sprawa jasna... masz wszystko OK!!!! temat do zamknięcia...IMO PZDR Tak? Na screenie widać że funkcja CrossFire NIE jest aktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) może ich nie połączyli :D / chyba ze software'owo cf jest off Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez halo?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 może ich nie połączyli :D I to właśnie obstawiam,lub mostek się odpiął w trakcie transportu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Masz XP 64bit. Dobre sterowniki do karty graficznej zainstalowałeś? Otwieraj tę obudowę, ale już! :) Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 I to właśnie obstawiam,lub mostek się odpiął w trakcie transportu :D jak nie ma plomby (tak napisali na aukcji) to niech odkręca śrubki i patrzy, odpowiednio wszystka dociśnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f4ty Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Masz XP 64bit. Dobre sterowniki do karty graficznej zainstalowałeś? CCC 8.8 w dla xp 64bit. Ok otworzyłem bude i okazało się że mam 2 karty i jest też mostek. Jednak jedna rzecz mnie zaciekawiła-jak podłączyłem monitor do 2 karty, nie widziałem obrazu na monitorze. Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez f4ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 A może zamień karty (Że ta co jest w górnym slocie na dół, a ta z dołu na górę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 A Dodatkowe zasilanie podłączone na obu kartach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...