Skocz do zawartości
bartek46op

Drukarka Do 150 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje drukarki do 150 zł. Głównie do dokumentów, nieraz zdjęć z tekstem. Fajnie by było gdyby była w miare szybka i cicha ;] Kompatybilność z : XP, Vista.

PS: czytałem, że laser lepszy bo atramentówka wysycha, a ja używam niezbyt często... czy w tej cenie będzie jakaś dobra laserówka?

Edytowane przez bartek46op

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuje drukarki do 150 zł. Głównie do dokumentów, nieraz zdjęć z tekstem. Fajnie by było gdyby była w miare szybka i cicha ;] Kompatybilność z : XP, Vista.

PS: czytałem, że laser lepszy bo atramentówka wysycha, a ja używam niezbyt często... czy w tej cenie będzie jakaś dobra laserówka?

doloz 50 i masz samsung ml 2010pr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 150 zł to nie kupisz dobrej drukarki laserowej nawet drukującej w trybie monochromatycznym a co dopiero w kolorze.

W tej cenie można się jedynie zastanowić nad jakąś atramentówką np. tu: http://www.centrumpapieru.pl/cena,5818,dru...lus_s20_a4.html

Jak drukujesz dosyć rzadko to obowiązkowo trzymaj się oryginalnych tuszy coby nie było problemów z zasychaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takiej cenie z drukarek kolorowych zostają ci tylko atramentówki. O nowym kolorowym dobrym laserze można zapomnieć. Jeśli chodzi o drukarki atramentowe to sprawa ma się zupełnie inaczej. Większość z modeli nie przekracza ceny 200-300 zł i jest ich duży wybór. Czemu tak jest? Ponieważ producenci adresują drukarki atramentowe do użytkowników domowych których najczęściej nie stać na drogie urządzenia. Drukarki są tanie a tusze drogi, na nich głównie zarabiają producenci drukarek. Jeśli chcesz drukować stosunkowo tanio polecam ci drukarki z nie integrowanymi kolorami i głowicami. Takie drukarki robi Epson (wszystkie modele) i niektóre z modeli Canon. Jeśli ci jednak zaschnie atrament to naprawa drukarki może być nieopłacalna. Ale nie wyolbrzymiajmy tego problemu wystarczy drukować raz na tydzień kolorowy obrazek aby temu zapobiec. Praktycznie zaschłe głowice zawsze da się przetkać. No może po za nielicznymi wyjątkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi