igla100 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam, poważny problem mam z kompem, otóż nie reaguje, po wciśnięciu power słychać lekkie "trrrrr" wiatraczek na radiatorze robi pół obrotu i stop. Żadnej reakcji, podjąłem standardowe kroki czyli odłączyłem wszystko oprócz zasialnia płyty i to samo, takie "trrrr" myśle że może to być gdzieś zwarcie, pomożecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Trrr? :lol: Wyjmij RAM. Odepnij wszystkie niepotrzebne urządzenia. Wyjmij płytę z obudowy i złóż zestaw na pająka. I przeczytaj to: http://forum.purepc.pl/temat/faq/8/co-robi...monitor/240839/ Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igla100 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Trrr? :lol: Wyjmij RAM. Odepnij wszystkie niepotrzebne urządzenia. Wyjmij płytę z obudowy i złóż zestaw na pająka. I przeczytaj to: http://forum.purepc.pl/temat/faq/8/co-robi...monitor/240839/ No niestety trrr :) pająka już robiłem została tylko płyta i zasilacz i wiatraczek stertuje i sie zatrzymuje niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 W takim razie sprawdź na innym. Podaj model zasilacza (albo konfig całego kompa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Objawy padniętego zasilacza. Podłącz inny i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Objawy padniętego zasilacza. Podłącz inny i sprawdź.Być może - a jeżeli nie (tzn. jeżeli wszystko podepniesz do innego zasilacza i będzie to samo) to MOBO - reszta raczej odpada (ponieważ uszkodzenie innych elementów raczej objawia się inaczej; chyba że coś faktycznie robi zwarcie - ale to raczej mało prawdopodobne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...