pawelekmal Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jako, że jestem nie za bardzo zaznajomiony z tematem sieci bezprzewodowych, chciałem się spytać, czy dobrze rozumuję, że kupując router ze standardem n i dwie karty sieciowe, też n, to na obu komputerach będę miał max transfer internetu takie jakie mam łącze (neo 1mb), a dane między komputerami będę mógł przesyłać z prędkością 108 Mb/s? I czy do takiej wymiany plików jest konieczne jakieś oprogramowanie, czy wystarczy zwykły eksplorator Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 NIE. oto uzasadnienie: www.google.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 gdybym znalazł na google konkretną odpowiedź na moje pytanie odnoście prędkości przy tym standardzie, to bym nie pytał na forum. Mistrzu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 - Prędkość netu będzie maksymalna (ale dzielona na 2 komputery, jeśli pracują równocześnie) - Między nimi wymiana z maksymalną prędkością dla 802.11n (z tym, że ta podawana to teoretyczna zawsze, a w praktyce raczej mniej) - Jeśli system to windows, to komputery będą się widzieć w Moje miejsca sieciowe (warunek to ta sama pula ip i ta sama grupa robocza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 W w gwoli ścisłości dodam, że maksymalny transfer wewnątrz sieci będzie wynosił około 50 Mbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Tylko 50? Czyli nie ma co się pchać i dopłacać w sprzęt ze "n", bo transfer i tak będzie taki jak w "g"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 W G rzeczywisty transfer wynosi około 25 Mbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 a wiecie czy do przesyłania strumienia video (h264 1280x720) z jednego kompa na drugi wystarczy te 25 mbps czy dopiero 50? I jakim programem to robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) Starczy 25 Mbps. Jak to jakim programem? Każdym zdolnym odtworzyć h.264 ? Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 ale jak zrobić, żeby film odtwarzany na jednym kompie, był wyświetlany na monitorze drugiego, gdy są połączone tylko przez wi-fi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępniasz na kompie nr1 dany materiał video. Na kompie nr2 odpalasz jakiś tam player video i podajesz ścieżkę do materiału na kompie nr1, to wszystko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ewentualnie jeśli chcesz faktycznie tak, że odtwarzasz na jednym i na drugim ma lecieć to z pierwszego to zainteresuj się programem VideoLAN. I możesz puszczać strumień wideo nawet na kilka komputerów w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ewentualnie jeśli chcesz faktycznie tak, że odtwarzasz na jednym i na drugim ma lecieć to z pierwszego to zainteresuj się programem VideoLAN. I możesz puszczać strumień wideo nawet na kilka komputerów w sieci.Powiesz jak, bo ja próbowałem, ale dalej nie idzie. Daję u siebie utwórz strumień, robię kreatorem wszystko pięknie ładnie i na drugim kompie nie ładuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Mnie też to ciekawi. Cały sęk w tym żeby odpowiednio wybrać sposób przesyłania: udp/rtp, http i inne a na kompie od odbioru dobrze powpisywać wszystkie adresy/ip itp. Szukałem pomocy na stronie vlc ale nie doszukałem się jakiejś przejrzystej instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...