Skocz do zawartości
MacOSek

Xbla/psn Games

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam temat, by nie robić syfu w zbiorczym temacie. W te wakacje wysypało nam trochę świetnych gierek na XBLA, poniżej krótka lista.

Geometry Wars: Retro Evolved 2 (800 MSP - ok. 24zł*) - 90% na metacritic.com

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Braid (1200 MSP - ok. 36zł*) - 93% na metacritic.com

Bionic Commando Rearmed (800 MSP - ok. 24zł*) - 85% na metacritic.com

Galaga Legions (800 MSP - ok. 24zł*) - 74% na metacritic.com

Castle Crashers (1200 MSP - ok. 36zł*) - 84% na metacritic.com

Szczególnie polecam Braid. Genialna gra, jak ktoś jeszcze nie testował demka to niech czym prędzej ściąga, a potem fulla kupuje ;)

------

* 100 MSP = ok. 3zł (ceny ze zdrapek xboxonline77.com)

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pomeczylem demko Last Guy i zdecydowanie bez rewelacji - biega sobie mikroskopijny ludzik i zbiera spanikowanych kumpli , a wszystko to ledwo widac na ekranie.

Odpalilem tez nieco starsze 1942 i gierka radosna , oddaje klimat automatow doskonale , jeszcze tylko jakis arcade stick i byloby bosko :) Takie solidne 8/10. Szkoda, ze nie mozna tam upolowac trofeow zadnych.

Bionic Commando wlasnie mi sie sciaga demko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno Wipeout HD ma wyjsc przed koncem wrzesnia

i bedzie kosztowal 12 funtow.

Jak ktoś nie wie co to Wipeout HD (np. odmrozili go po 20 letniej hibernacji , albo cos :) )

to ponizej trailer:

http://www.eurogamer.net/tv_video.php?playlist_id=13525

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno Duke Nukem 3D ma sie na XBLA pojawic?

No to mamy oficjalną datę premiery - 24 września 2008! ;)

--

edit:

no i potwierdzenie ceny - 800 MSP

--

edi2:

No to sobie pograliśmy...

Availability: Not available in Germany and Korea

Oczywiście z "naszych" IP też pobrać nie można :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, wcześniej nie zauważyłem tego tematu, więc powtórzę pytanie, które zadałem w innym:

Idzie jakoś pobrać z XBL Hexica HD (1, nie 2)?? Wiadomo, że każdy miał to wgrane na dysk, ale ja musiałem usunąć (format) i nie mam, a dziewczyna lubi w to pograć. W zakładce na Live jest tylko Theme Pack.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwonisz to się dowiesz ;)

---

Jeśli ktoś chce koniecznie dorwać Duke'a, albo jakieś inne gry objete blokadą regionalną to tutaj jest sprawdzony sposób z darmowym VPN-em. Instrukcja jest oscreenowana, więc nikt nie powinien mieć problemów ;)

PS. Jeśli pobiorę powiedzmy tego Duke'a (pełną wersję), to potem będę mógł grać w niego będąc połączonym z Live'em z własnego IP (bez VPN-a)? Nie będzie problemów?

---

edit:

Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika

więcej screenów i trailer

Banjo-Kazooie pojawi się na XBLA 26 listopada. Cena - 1200MSP (ok. 36zł).

Ci, którzy złożyli preorder na Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts będą mogli ściągnąć Banjo-Kazooie z XBLA za darmo już 2 tygodnie przed premierą!

Zapowiedziany został także port Banjo-Tooie, który ma się pojawić na początku 2009 roku ;)

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie pogralem w demko "Braid" i musze powiedziec ze ten logiczny platformer bardzo przypadl mi do gustu,wykonanie gry to prawdziwy majstersztyk-bez watpienia gra ktora zasluguje na kazdy wydany na nia grosz ,polecam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flower - Zakupiłem grę w sobotę, właściwie to nie wiedziałem o co w niej chodzi, ani jak się w nią gra. Słyszałem tylko, że jest o kwiatkach i zasłyszałem gdzieś, że jest świetna. Ta gra jest niesamowita, śliczna i zapierająca dech w piersiach. Jesteśmy wiatrem, który ciągnie za sobą płatki kwiatów. Naszym głównym zadaniem jest zbieranie kolejnych płatków i uzdrawianie miasta (przynajmniej ja tak to zrozumiałem). Sterowanie jest bardzo proste, kierunek wiatru nadajemy obracając sixasisa, a przyspieszamy wciskając dowolny przycisk. Gra wygląda świetnie, źdźbła trawy są świetnie zrobione, niebo to majstersztyk. Gra jest bardzo odpręzająca i mega przyjemna, dodam że grałem upalony, wiec odbiór był po prostu rewelacyjny. Wady? Krótka, ze 2 godziny max. Za 30zl był to świetny zakup, polecam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flower - Zakupiłem grę w sobotę, właściwie to nie wiedziałem o co w niej chodzi, ani jak się w nią gra. Słyszałem tylko, że jest o kwiatkach i zasłyszałem gdzieś, że jest świetna. Ta gra jest niesamowita, śliczna i zapierająca dech w piersiach. Jesteśmy wiatrem, który ciągnie za sobą płatki kwiatów. Naszym głównym zadaniem jest zbieranie kolejnych płatków i uzdrawianie miasta (przynajmniej ja tak to zrozumiałem). Sterowanie jest bardzo proste, kierunek wiatru nadajemy obracając sixasisa, a przyspieszamy wciskając dowolny przycisk. Gra wygląda świetnie, źdźbła trawy są świetnie zrobione, niebo to majstersztyk. Gra jest bardzo odpręzająca i mega przyjemna, dodam że grałem upalony, wiec odbiór był po prostu rewelacyjny. Wady? Krótka, ze 2 godziny max. Za 30zl był to świetny zakup, polecam!

Bez upalenia tez sie czlowiek rewelacyjnie odpreza przy tym :) Tylko warto sobie kwiatuszka dawkac i grac po jednym etapie , a nie calosc na raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lode Runner (800 MSP)

Link do gry na Xbox LIVE Marketplace

-----

Plotki się nie sprawdziły - gra kosztuje 800, a nie 1200 MSP :)

edit:

LOL Major Nelson napisał, że była pomyłka. Gra kosztuje naprawdę 1200MSP x_X

http://majornelson.com/archive/2009/04/22/...ode-runner.aspx

CHAMSTWO! ;]

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wyczaiłem świetną gierkę na Indie Games - The Impossible Game za 80 MSP :) Przypomniały mi się stare czasy, gdy nad grą siedziało się kilka godzin, by przejść jeden level. :)

Znacie jeszcze jakieś grywalne pozycje za 80 MSP?

edit:

No i znalazłem jeszcze jedną perełkę - Miner: Dig Deep. Też 80 MSP a wciąga jeszcze bardziej ;]

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 odpalam aktualnie tylko przy okazji oglądania filmów ;) Grałem na x360, na którym demo wisi już od tygodnia niemal.

MacOSek, dzięki- racja :) Tak to jest, jak się jednym okiem zerka na konferencję N, pracuje i pisze na forum.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Dla mnie katalog arcade to straszna marnota. Poza Wormsami, BF1943 i BUST-A-MOVE (niedopracowaną zresztą) nie znalazłem tam nic ciekawego. Co chwile coś nowego wychodzi i ciągle licze na coś fajnego, a tu lipa.

Przerabiają starodawne gry, więc czemu nie przerobią troszke nowszych? Zrobili np. porta Quake II dodając go gratis do Quake 4, więc czemu nie dopracować tej gierki dodając 16:9 i z komplecikiem achievementów wrzucić do działu arcade? Od razu bym kupił.

Pełno tytułów by tak można dodać, na pewno by sie sprzedały, a z tych nowych to chyba nic do mnie nie przemówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Pojawiła się wreszcie absolutnie genialna gra na XBLA - LIMBO.

Przeglądałem nowości i widze coś czarnobiałe. Postanowiłem sprawdzić, i gra miażdzy pod każdym względem. Klimat pierwsza klasa, do tego perfekcyjne udźwiękowienie. W takich gierkach to dźwięk z reguły jest byle jaki, a tu czuję się jak bym film oglądał.

1200 MSP to jednak ciut drogo, jako że gierka ponoć jest krótka. Zapewne będzie kiedyś na przecenie, za 800 biorę od razu. Wtedy będzie warta każdego grosika, cudo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest krótka, mimo, że często ginąłem (szczególnie pod koniec) to ukończyłem ją w ca. 4h. Ale nie żałuję ani jednego MSP, bo klimat jest nieprawdopodobny! Granie w zaciemnionym pomieszczeniu przy dobrym udźwiękowieniu (nie chodzi o efekty przestrzenne, a o sporadycznie pojawiającą się muzykę oraz dźwięki otoczenia) zrywa kapcie! Polecam nawet za te 1200MSP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi