MacOSek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Zakładam temat, by nie robić syfu w zbiorczym temacie. W te wakacje wysypało nam trochę świetnych gierek na XBLA, poniżej krótka lista. Geometry Wars: Retro Evolved 2 (800 MSP - ok. 24zł*) - 90% na metacritic.com Braid (1200 MSP - ok. 36zł*) - 93% na metacritic.com Bionic Commando Rearmed (800 MSP - ok. 24zł*) - 85% na metacritic.com Galaga Legions (800 MSP - ok. 24zł*) - 74% na metacritic.com Castle Crashers (1200 MSP - ok. 36zł*) - 84% na metacritic.com Szczególnie polecam Braid. Genialna gra, jak ktoś jeszcze nie testował demka to niech czym prędzej ściąga, a potem fulla kupuje ;) ------ * 100 MSP = ok. 3zł (ceny ze zdrapek xboxonline77.com) Edytowane 16 Września 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 A ja dzisiaj zaopatrzyłem się Castle Crashers i muszę powiedzieć, że było warto wydać parę punkcików na tą gierkę :D. Jeśli ktoś che sprawdzić przez zakupem to demko leży na markecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja co prawda na laptopinie, ale polecam wszystkim Bionic Commando Rearmed - świetna gierca, grafika również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Dzisiaj pomeczylem demko Last Guy i zdecydowanie bez rewelacji - biega sobie mikroskopijny ludzik i zbiera spanikowanych kumpli , a wszystko to ledwo widac na ekranie. Odpalilem tez nieco starsze 1942 i gierka radosna , oddaje klimat automatow doskonale , jeszcze tylko jakis arcade stick i byloby bosko :) Takie solidne 8/10. Szkoda, ze nie mozna tam upolowac trofeow zadnych. Bionic Commando wlasnie mi sie sciaga demko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Podobno Duke Nukem 3D ma sie na XBLA pojawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Podobno we wrześniu Podobno ma mieć co-opa dla 8 graczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Podobno Wipeout HD ma wyjsc przed koncem wrzesnia i bedzie kosztowal 12 funtow. Jak ktoś nie wie co to Wipeout HD (np. odmrozili go po 20 letniej hibernacji , albo cos :) ) to ponizej trailer: http://www.eurogamer.net/tv_video.php?playlist_id=13525 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Podobno Duke Nukem 3D ma sie na XBLA pojawic?No to mamy oficjalną datę premiery - 24 września 2008! ;) -- edit: no i potwierdzenie ceny - 800 MSP -- edi2: No to sobie pograliśmy... Availability: Not available in Germany and KoreaOczywiście z "naszych" IP też pobrać nie można :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Hm, wcześniej nie zauważyłem tego tematu, więc powtórzę pytanie, które zadałem w innym: Idzie jakoś pobrać z XBL Hexica HD (1, nie 2)?? Wiadomo, że każdy miał to wgrane na dysk, ale ja musiałem usunąć (format) i nie mam, a dziewczyna lubi w to pograć. W zakładce na Live jest tylko Theme Pack. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Get Hexic Back If It Was Deleted Czyli dzwonisz do MS, mówisz co i jak, dostajesz kod, ściągasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Dzięki. Nie będą robili żadnych problemów o XBL w Polsce? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Zadzwonisz to się dowiesz ;) --- Jeśli ktoś chce koniecznie dorwać Duke'a, albo jakieś inne gry objete blokadą regionalną to tutaj jest sprawdzony sposób z darmowym VPN-em. Instrukcja jest oscreenowana, więc nikt nie powinien mieć problemów ;) PS. Jeśli pobiorę powiedzmy tego Duke'a (pełną wersję), to potem będę mógł grać w niego będąc połączonym z Live'em z własnego IP (bez VPN-a)? Nie będzie problemów? --- edit: więcej screenów i trailer Banjo-Kazooie pojawi się na XBLA 26 listopada. Cena - 1200MSP (ok. 36zł). Ci, którzy złożyli preorder na Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts będą mogli ściągnąć Banjo-Kazooie z XBLA za darmo już 2 tygodnie przed premierą! Zapowiedziany został także port Banjo-Tooie, który ma się pojawić na początku 2009 roku ;) Edytowane 25 Września 2008 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 wlasnie pogralem w demko "Braid" i musze powiedziec ze ten logiczny platformer bardzo przypadl mi do gustu,wykonanie gry to prawdziwy majstersztyk-bez watpienia gra ktora zasluguje na kazdy wydany na nia grosz ,polecam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Wczoraj na XBLA: Age of Booty (800 MSP - ok. 24zł*) Recenzja IGN-u: 7.8 (Good) ------ A w następną środę pozycja obowiązkowa - Portal: Still Alive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 http://www.ps3fanboy.com/2008/10/20/prince...-this-thursday/ Prince of Persia Classic w koncu idzie na PSN. Wsporcie dla trofeow - ? Cena - ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 The Maw (800 MSP) W grze można odblokować darmowy temat i obrazki gracza. Recenzja IGN - 8.0 (Impressive) Link do gry na Xbox LIVE Marketplace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Flower - Zakupiłem grę w sobotę, właściwie to nie wiedziałem o co w niej chodzi, ani jak się w nią gra. Słyszałem tylko, że jest o kwiatkach i zasłyszałem gdzieś, że jest świetna. Ta gra jest niesamowita, śliczna i zapierająca dech w piersiach. Jesteśmy wiatrem, który ciągnie za sobą płatki kwiatów. Naszym głównym zadaniem jest zbieranie kolejnych płatków i uzdrawianie miasta (przynajmniej ja tak to zrozumiałem). Sterowanie jest bardzo proste, kierunek wiatru nadajemy obracając sixasisa, a przyspieszamy wciskając dowolny przycisk. Gra wygląda świetnie, źdźbła trawy są świetnie zrobione, niebo to majstersztyk. Gra jest bardzo odpręzająca i mega przyjemna, dodam że grałem upalony, wiec odbiór był po prostu rewelacyjny. Wady? Krótka, ze 2 godziny max. Za 30zl był to świetny zakup, polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Flower - Zakupiłem grę w sobotę, właściwie to nie wiedziałem o co w niej chodzi, ani jak się w nią gra. Słyszałem tylko, że jest o kwiatkach i zasłyszałem gdzieś, że jest świetna. Ta gra jest niesamowita, śliczna i zapierająca dech w piersiach. Jesteśmy wiatrem, który ciągnie za sobą płatki kwiatów. Naszym głównym zadaniem jest zbieranie kolejnych płatków i uzdrawianie miasta (przynajmniej ja tak to zrozumiałem). Sterowanie jest bardzo proste, kierunek wiatru nadajemy obracając sixasisa, a przyspieszamy wciskając dowolny przycisk. Gra wygląda świetnie, źdźbła trawy są świetnie zrobione, niebo to majstersztyk. Gra jest bardzo odpręzająca i mega przyjemna, dodam że grałem upalony, wiec odbiór był po prostu rewelacyjny. Wady? Krótka, ze 2 godziny max. Za 30zl był to świetny zakup, polecam! Bez upalenia tez sie czlowiek rewelacyjnie odpreza przy tym :) Tylko warto sobie kwiatuszka dawkac i grac po jednym etapie , a nie calosc na raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2009 Ja do Flower polecam Stilnox ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Zolpidem ) jak ktoś ma ten środek nasenny w domu. To jest magia po prostu co sie dzieje na ekranie (i poza nim ;]). Newbie ciężko bedzie nie zasnąć ale wrażenia nie do zapomnienia :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 The Dishwasher: Dead Samurai (800 MSP) Link do gry na Xbox LIVE Marketplace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Lode Runner (800 MSP) Link do gry na Xbox LIVE Marketplace ----- Plotki się nie sprawdziły - gra kosztuje 800, a nie 1200 MSP :) edit: LOL Major Nelson napisał, że była pomyłka. Gra kosztuje naprawdę 1200MSP x_X http://majornelson.com/archive/2009/04/22/...ode-runner.aspx CHAMSTWO! ;] Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 (edytowane) Ostatnio wyczaiłem świetną gierkę na Indie Games - The Impossible Game za 80 MSP :) Przypomniały mi się stare czasy, gdy nad grą siedziało się kilka godzin, by przejść jeden level. :) Znacie jeszcze jakieś grywalne pozycje za 80 MSP? edit: No i znalazłem jeszcze jedną perełkę - Miner: Dig Deep. Też 80 MSP a wciąga jeszcze bardziej ;] Edytowane 28 Grudnia 2009 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Juhu, nowy Rayman: http://www.youtube.com/watch?v=qwrHV43RR64&feature=player_embedded Fajnie to wygląda, powrót do przeszłości i jednej z najlepszych platformówek w jakie grałem, super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Grałeś już w demo/retail? Ja po zagraniu w demo stwierdzam, że czerstwe to niestety, mimo, że w Jima zagrywałem się za czasów podstawówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Jeszcze nie, myślałem, że to dopiero zapowiedź. Jest na PSN? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 (edytowane) PS3 odpalam aktualnie tylko przy okazji oglądania filmów ;) Grałem na x360, na którym demo wisi już od tygodnia niemal. MacOSek, dzięki- racja :) Tak to jest, jak się jednym okiem zerka na konferencję N, pracuje i pisze na forum. Edytowane 15 Czerwca 2010 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 draakowi chyb o Earthworm Jima chodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dla mnie katalog arcade to straszna marnota. Poza Wormsami, BF1943 i BUST-A-MOVE (niedopracowaną zresztą) nie znalazłem tam nic ciekawego. Co chwile coś nowego wychodzi i ciągle licze na coś fajnego, a tu lipa. Przerabiają starodawne gry, więc czemu nie przerobią troszke nowszych? Zrobili np. porta Quake II dodając go gratis do Quake 4, więc czemu nie dopracować tej gierki dodając 16:9 i z komplecikiem achievementów wrzucić do działu arcade? Od razu bym kupił. Pełno tytułów by tak można dodać, na pewno by sie sprzedały, a z tych nowych to chyba nic do mnie nie przemówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Pojawiła się wreszcie absolutnie genialna gra na XBLA - LIMBO. Przeglądałem nowości i widze coś czarnobiałe. Postanowiłem sprawdzić, i gra miażdzy pod każdym względem. Klimat pierwsza klasa, do tego perfekcyjne udźwiękowienie. W takich gierkach to dźwięk z reguły jest byle jaki, a tu czuję się jak bym film oglądał. 1200 MSP to jednak ciut drogo, jako że gierka ponoć jest krótka. Zapewne będzie kiedyś na przecenie, za 800 biorę od razu. Wtedy będzie warta każdego grosika, cudo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Gra jest krótka, mimo, że często ginąłem (szczególnie pod koniec) to ukończyłem ją w ca. 4h. Ale nie żałuję ani jednego MSP, bo klimat jest nieprawdopodobny! Granie w zaciemnionym pomieszczeniu przy dobrym udźwiękowieniu (nie chodzi o efekty przestrzenne, a o sporadycznie pojawiającą się muzykę oraz dźwięki otoczenia) zrywa kapcie! Polecam nawet za te 1200MSP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...