Skocz do zawartości
לוק

Shuttle Am49 V1.0a Inteligenci Wsadzili Ddr2 Do Gniazd Ddr

Rekomendowane odpowiedzi

mam prosbę, jest taka sprawa, super obeznani barciszkowie wpakowali DDR2 do gniazd DDR, i płyta jak nie trudno sie domyslic padła, tzn, pali sie czerwona lampaka na PCB płytki, wyje alarm, monitor mryga w gotowosci, wentyle sie kreca, CD i DVD chodza, dysk chodzi, floopy tez, grafika 6600 równiez, co mozna zrobic czy płyta jest definitywnie uwalona, czy mozna jakos odratowac, normalnie mózgi, mogli zadzwonic do mnie, nie ma napisane co to za płyta ale po numerze doszedłem ze musi to byc Shuttle AB49 v1.0A, tyle ze wszyskie jakie widzialem w internecie wystepuja pod nazwa AB49/N

prawdopodobnie na chipsecie 845PE, płyta wyglada doklądnie jak ta, ale nie moge sie przyjzec numerom bo nie widac, http://www.ciao.co.uk/Shuttle_AB49N__5410549

dziekuje bede wdzieczny

ja okazało sie lespszy idiota, podłaczyłem zasiłke do pradu na 110, zamiast 230, jak pier....... to na 2 min nic nie słyszłem w prawym uchu,

zasilka 700W poszla, fakt stara była bo 8 lat miala ale chodziła by dalej, jak mogłemz zrobic taka głupote, i tera ztrzeb abedzie odkupic, mam nadzieje ze nic w kompie mu nie zdechło, jutro posprawdzam procesor i pamiec, dyski, DVD, bo płyte to sami załatwili pzrez pakowanie nie tych pamieci co trzeba, normalnie zgroza

Edytowane przez lukaszrobert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie w miare nowe zasilacze pracują na obydwu napięciach - więc powinno być bez różnicy czy pod 110 czy 230v ;) chyba że miałeś przełącznik 110/230v ;]

(zresztą chyba wszyskie ATX - AT tylko miały przełączniki ;])

No chyba ze zasilacz jakiejś firmy "WeźMnie" itp. ;] jak tak to nie ma nad czym płakać ;]

.... raczej DDR2 do gniazd DDR ni chusteczki nie ma szans włożyć ;) przecie mają inne wcięcia xD musieliby przypiłować bolce w gnieździe ;]

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale i tak nie dałoby rady ;] chyba że ukruszyli kawałek PCB ;]

ew wygieli mobo do łuku xD tak żeby załapać tylko te 2 zapinki a reszta wisiała w powietrzu ;]

tak czy siak jak udało im się to jakiś niestworzony sposób zamontować to mobo i najprawdopodobniej te DDR2 są na śmietnik ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos to wsadzili bo gniazda maja takie otwory i mozna swobodnie to wsadzic, gorzej jak oni to zapieli to juz nie wiem, fkt w kazdym razie jest faktem, zasiłka miala przełacznik, teraz juz takich nie robia, to by jakis szef 420W, wiec fkta niema co płakac :wink:

najpierw weź słownik ortograficzny i napisz to ponownie ale bardziej z sensem bo teraz to czytać tego nie idzie o zgrozo, pzdr.

a Tobie o co biega, ze tak sie zapytam, po co mi słownik, widzisz gdzies blad ortograficzny????? bo ja nie , kilka przejezyczen jak zwykle na szybko pisalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z przekora spytam jaka to zaislka ktora miala 700W i 8 lat na karku...z tego co pamietam 8 lat temu 400w dla USERA bylo szczytem marzen....

zaraz po tym jak sfajczyłem zasialcz musiałem sie zmywac :lol2:

pózniej tylko zadzwoniłem do brata i spytałem jak to była zasiłaka, powiediał"uuuuu tam była mocna z 700W" ok troche pobladłem ale luz powiedziałem ze odkupię, od razu pomyslałem ile kapusty 8 lat temu musiał by zapłacic za ten zasialcz ale nic, nastepnego dnia przyszedłem do biura, wywaliłem graty z kompa i sie okazało ze tro nie zadna 700 W tylko Chieftek 410, dajacy na 12V 230W czyli taka sobie szmelcowa zasiłka, no to sie ucieszyłem bo za 100-150 zł to jeszcze mu oddam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tylko zapytam czemu fotki nie zrobiłeś?? lukaszrobert, why??

A mobo to to albo gwarancja(jeżeli jeszcze jest) albo śmietnik raczej... Kości to pewnie na wieczystej gwarancji o ile to nie no-name.

Zamiast zasilacz kupować wsadź jakąś puszkę metalową zasilaczo-podobną, przecież i tak sobie tego kompa nie złożą poprawnie... a to i bezpieczniejsze będzie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi