לוק Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) mam prosbę, jest taka sprawa, super obeznani barciszkowie wpakowali DDR2 do gniazd DDR, i płyta jak nie trudno sie domyslic padła, tzn, pali sie czerwona lampaka na PCB płytki, wyje alarm, monitor mryga w gotowosci, wentyle sie kreca, CD i DVD chodza, dysk chodzi, floopy tez, grafika 6600 równiez, co mozna zrobic czy płyta jest definitywnie uwalona, czy mozna jakos odratowac, normalnie mózgi, mogli zadzwonic do mnie, nie ma napisane co to za płyta ale po numerze doszedłem ze musi to byc Shuttle AB49 v1.0A, tyle ze wszyskie jakie widzialem w internecie wystepuja pod nazwa AB49/N prawdopodobnie na chipsecie 845PE, płyta wyglada doklądnie jak ta, ale nie moge sie przyjzec numerom bo nie widac, http://www.ciao.co.uk/Shuttle_AB49N__5410549 dziekuje bede wdzieczny ja okazało sie lespszy idiota, podłaczyłem zasiłke do pradu na 110, zamiast 230, jak pier....... to na 2 min nic nie słyszłem w prawym uchu, zasilka 700W poszla, fakt stara była bo 8 lat miala ale chodziła by dalej, jak mogłemz zrobic taka głupote, i tera ztrzeb abedzie odkupic, mam nadzieje ze nic w kompie mu nie zdechło, jutro posprawdzam procesor i pamiec, dyski, DVD, bo płyte to sami załatwili pzrez pakowanie nie tych pamieci co trzeba, normalnie zgroza Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 najpierw weź słownik ortograficzny i napisz to ponownie ale bardziej z sensem bo teraz to czytać tego nie idzie o zgrozo, pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) wszystkie w miare nowe zasilacze pracują na obydwu napięciach - więc powinno być bez różnicy czy pod 110 czy 230v ;) chyba że miałeś przełącznik 110/230v ;] (zresztą chyba wszyskie ATX - AT tylko miały przełączniki ;]) No chyba ze zasilacz jakiejś firmy "WeźMnie" itp. ;] jak tak to nie ma nad czym płakać ;] .... raczej DDR2 do gniazd DDR ni chusteczki nie ma szans włożyć ;) przecie mają inne wcięcia xD musieliby przypiłować bolce w gnieździe ;] Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 No wiesz, ja miałem do czynienia z przypadkiem że młotkiem gumowym wpychali.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 ale i tak nie dałoby rady ;] chyba że ukruszyli kawałek PCB ;] ew wygieli mobo do łuku xD tak żeby załapać tylko te 2 zapinki a reszta wisiała w powietrzu ;] tak czy siak jak udało im się to jakiś niestworzony sposób zamontować to mobo i najprawdopodobniej te DDR2 są na śmietnik ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 jakos to wsadzili bo gniazda maja takie otwory i mozna swobodnie to wsadzic, gorzej jak oni to zapieli to juz nie wiem, fkt w kazdym razie jest faktem, zasiłka miala przełacznik, teraz juz takich nie robia, to by jakis szef 420W, wiec fkta niema co płakac :wink: najpierw weź słownik ortograficzny i napisz to ponownie ale bardziej z sensem bo teraz to czytać tego nie idzie o zgrozo, pzdr. a Tobie o co biega, ze tak sie zapytam, po co mi słownik, widzisz gdzies blad ortograficzny????? bo ja nie , kilka przejezyczen jak zwykle na szybko pisalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A ja z przekora spytam jaka to zaislka ktora miala 700W i 8 lat na karku...z tego co pamietam 8 lat temu 400w dla USERA bylo szczytem marzen.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) miała 420 wat ;p, ale i tak dużo jak na 8 letni zasilacz Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A ja z przekora spytam jaka to zaislka ktora miala 700W i 8 lat na karku...z tego co pamietam 8 lat temu 400w dla USERA bylo szczytem marzen....zaraz po tym jak sfajczyłem zasialcz musiałem sie zmywac :lol2: pózniej tylko zadzwoniłem do brata i spytałem jak to była zasiłaka, powiediał"uuuuu tam była mocna z 700W" ok troche pobladłem ale luz powiedziałem ze odkupię, od razu pomyslałem ile kapusty 8 lat temu musiał by zapłacic za ten zasialcz ale nic, nastepnego dnia przyszedłem do biura, wywaliłem graty z kompa i sie okazało ze tro nie zadna 700 W tylko Chieftek 410, dajacy na 12V 230W czyli taka sobie szmelcowa zasiłka, no to sie ucieszyłem bo za 100-150 zł to jeszcze mu oddam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 A ja tylko zapytam czemu fotki nie zrobiłeś?? lukaszrobert, why?? A mobo to to albo gwarancja(jeżeli jeszcze jest) albo śmietnik raczej... Kości to pewnie na wieczystej gwarancji o ile to nie no-name. Zamiast zasilacz kupować wsadź jakąś puszkę metalową zasilaczo-podobną, przecież i tak sobie tego kompa nie złożą poprawnie... a to i bezpieczniejsze będzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 lukaszrobert jestes moim idolem :] a Chieftec to nie szmelc, tylko ucziwa zasiłka za uczciwą kasę Marin0 why? cuz I'm a troll noobzzz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...