FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam, chciałbym wymienic swojego Tracera TRO-799 na jakas normalna obudowe z b. dobra wentylacja. Zastanawiam sie nad Sharkoon Rebel 9 Value i Antec Three Hundred - ktora bedzie najlepiej chlodzic? Moze macie jakies inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Antec Three Hundred lub CM Elite 33x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 A czemu Sharkoon odpada? Mysle ze w takim razie bralbym Antca bo CM Elite to maja mniej miejsc na wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Sharkoon nie jest zły, ale ma panel I/O na boku zamiast u góry, dodatkowo ten wentylator 250mm, który po pewnym czasie może nieprzyjemnie drgać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 A te wentyle w Antcu sa znosne na srednich obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Jeśli będzies zakładać duże chłodzenie na procesor to ten wentylator 250mm przeszkadza w monatażu, gdzieś widziałem na jakiejś stronie ze wtedy się nie miesci chłodzenie na procesor typu Towe, np Ultra 120a. Trzeba robić przejściowki na ten wielki boczny "dmuchacz". Jak znajde zdj to dorzuce link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nie chodzi o to aby buda miał 10 miejsc na wentyle i wtedy to nagle przeważa o tym że jest lepsza, obudowa może mieć nawet dwa miejsca na wentylatory (2x120mm wystarcza, jeden na przód, jeden na tył) ale ważne też żeby była przestronna i aby to powietrze miało gdzie ,,funkcjonować,, wśrodku, dlatego też liczy się porządek z kablami w obudowie. Wszystkie trzy (czyt. CM Elite, Sharkoon, Antec) będą odpowiednie, z lekkim wskazaniem na Anteca za jakość wykonania i ogólnie układ w środku obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) @einar nie musisz szukac bo gdzies tez widzialem ze koles co mial Scythe Mugen musial zamontowac ten wentyl na zewnatrz. Dobra w takim razie wezme Antca, wydaje sie najprzyjazniejszy w tej cenie. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez FireWire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Bierz Antec'a, ja też go biore w ciągu tygodnia, tzn skladam calego kompa właśnie w tej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 zdecydowanie do 200 zł polecałbym CoolerMaster Centurion C5. Bardzo mocna, nie wymaga narzędzi, ma 2 wbudowane ciche wentylatorki. Po za tym jest w niej sporo przestrzeni i świetna cyrkulacja powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacu87 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Mam tego anteca i na nic bym go nie zamienił. Wentylatory mam ustawione na najniższy poziom i są po prostu bezgłośne. Na średnim poziomie są odrobinę głośniejsze ale i tak zagłusza mi je karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) No nie wiem... w tym Centurionie nie podoba mi sie ze przedni panel jest na dole i ze miejsce tylko na 2 wentyle, w dodatku jeden to 80 mm. No i problemy z dostepnoscia (znalazlem ja tylko na esc, nie maja jej w komputroniku, agito, siriusie...). Jak juz to lepszy bylby chyba Cooler Master Centurion 532 - wiecej miejsca, i wiekszy wentyl z przodu zamontowany a domontowanie drugiego z tylu to nie problem (mam jedengo AC 120 mm w tym Tracerze i na pewno go przeniose do nowej budy) EDIT: Chyba i tak juz wezme Antca. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez FireWire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) ja bym proponował Sharkoon w wersji ECO ;] bez wentyla ;] jest od 119zł do 135zł za reszte se kupisz jakieś lepsze wentyle ;] sharkoon ma wieksze możliwosci zagospodarowania przedniego panelu - nie zmusza cie do trzymania napędów w 4rech pierwszych otworach ;]( a w przypadku anteca ja bym właśnie tam dał wentyl 120mm żeby wiał na proca ;] ) i wygląda zgrabniej ;] mozesz ze 3x 120mm z przodu zamontować, wywiewy boczne 2x 120mm z grafy ;] szkoda tylko ze zasilator u góry ... ps - takie pytanko - dają się ładnie ułożyć kable jak zasilacz jest na dole ? bo przewody zasilające mobo za długie nie są ;/ Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireWire Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Juz sam nie wiem :lol2: ktos popiera pomysl kolegi wyzej? Bo nad Sharkoonem Eco tez sie zastanawialem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Ja brałbym Anteca ;) Mam i polecam. A każdy wie, że ciepłe powietrze unosi się do góry, więc wentylatory wciągające powietrze do budy najlepiej zamontować właśnie na dole. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Właśnie ;] ciepłe sie unosi do góry ;] i ciepłe idze do proca ;] a tu montujesz sobie 2gą linie i zimne wieje na proc ;] powietrze z dolnego będzie wtedy szło przez dysk do grafy i wychodziło wyciągane wentylem w bocznym panelu ;] a nie ogrzewa jeszcze proc Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Wtedy zaburzy obieg powietrza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Właśnie ;] ciepłe sie unosi do góry ;] i ciepłe idze do proca ;] a tu montujesz sobie 2gą linie i zimne wieje na proc ;] powietrze z dolnego będzie wtedy szło przez dysk do grafy i wychodziło wyciągane wentylem w bocznym panelu ;] a nie ogrzewa jeszcze proc Źle rozumujesz, 2x 120 z przodu sprawi, że ten wentyl z tyłu będzie musiał mieć kosmiczne rpm, żeby nadążyć z wyciąganiem powietrza. Wentyl na tej wysokości zaburza obieg powietrza. Zaraz po wypłacie kupuję anteca three hundred. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) nie zaburzy ;] tylko prędkosć wentyli trzeba dostosować ;] są różne warianty obiegu powietrza w budzie ;] ew montujesz tunel powietrzny ;] nic ci nie zaburzy a temperatura mniejsza ;] blasphemy - nie ;] wyciąga zasiłka / wentyl tylni i jeszcz 1 czy 2 boczne ;] ---- ja zawsze stosowałem taki wariant w swoich obudowach i sprawował sie dużo lepiej ;] zależy to oczywiście od rodzaju coolera na procu i grafice ;] ps- u mnie sprawuje się świetnie ;] http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2041232 Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...