Skocz do zawartości
Rastir

Złożyć Skrzynie + Monitor Za 3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, kuzyn poprosił mnie bym podał mu jakieś dobre częsci do kompa wraz z monitorem za łącznie 3.5tys zł Co byście polecili zajrzałem w polecane zestawy za 2.5tys zł jest coś takiego

Procesor : Intel Xeon E3110 - 470 zł

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł

Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł

Płyta Główna : DFI LanParty DK X38 - 499 zł

RAM : A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition - 235 zł

Karta Graficzna : Powercolor Radeon HD4870 512MB - 699 zł

Zasilacz: Antec EarthWatts 650W - 279 zł

HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 - 140 zł

Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 85 zł

Teraz pytanie Xeon ? Jak na razie ostatnio słyszałem że dobry jest e8400 A jak z tym xeonem przy tej grafie chyba będzie trzeba go kręcić by nie ograniczał.

A monitor jaki byście polecili myśle tak max 22"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz mam pytanie, kuzyn chciał kupić wszystko w komputerowym w którym są obecnie takie częsci złoży coś z tego dobrego

http://www.compact.tarnow.pl/pdf/podzespoly.pdf

Czy lepiej zamawiać ?

Osobiście myśle że chyba lepiej by było zamówić, choć jest e8400 asus p5q-e ale czy nie lepiej zamawiać to co powyżej ?

Edytowane przez Rastir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nie mylę to sklep partnerski Vobisu , czyli zyskujesz wysokie ceny i kijowy serwis ,a tracisz możliwość sensownej ingerencji w to co zamawiasz. Na twoim miejscu zamawiałbym z neta (najlepiej esc lub agito)

A i jeszcze jedno , o ile nie planujesz CF to można podmienić płytę na Asus'a P5Q Pro/-E/Deluxe(tu już zależy ile chcesz zapłacić, taki model wybierasz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi