Rastir Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witajcie, kuzyn poprosił mnie bym podał mu jakieś dobre częsci do kompa wraz z monitorem za łącznie 3.5tys zł Co byście polecili zajrzałem w polecane zestawy za 2.5tys zł jest coś takiego Procesor : Intel Xeon E3110 - 470 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : DFI LanParty DK X38 - 499 zł RAM : A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition - 235 zł Karta Graficzna : Powercolor Radeon HD4870 512MB - 699 zł Zasilacz: Antec EarthWatts 650W - 279 zł HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 - 140 zł Napęd : Pioneer DVR-215 SATA - 85 zł Teraz pytanie Xeon ? Jak na razie ostatnio słyszałem że dobry jest e8400 A jak z tym xeonem przy tej grafie chyba będzie trzeba go kręcić by nie ograniczał. A monitor jaki byście polecili myśle tak max 22" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Xeon E3110 = C2D E8400 , to właściwe te same procesory , różnią się tylko serią , no i nazwą do zestawu musisz dokupić jeszcze obudowę np CM Elite 33x lub Antec 300 monitor http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11882 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Xeon E3110 to to samo, co E8400, z tym, że E3110 ponoć lepiej się kręci i potrzebuje mniejszego napięcia do stabilnego OC. Dolicz cenę dwóch-trzech wentylatorów 120mm do obudowy i Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Aha dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastir Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) A teraz mam pytanie, kuzyn chciał kupić wszystko w komputerowym w którym są obecnie takie częsci złoży coś z tego dobrego http://www.compact.tarnow.pl/pdf/podzespoly.pdf Czy lepiej zamawiać ? Osobiście myśle że chyba lepiej by było zamówić, choć jest e8400 asus p5q-e ale czy nie lepiej zamawiać to co powyżej ? Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Rastir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 O ile się nie mylę to sklep partnerski Vobisu , czyli zyskujesz wysokie ceny i kijowy serwis ,a tracisz możliwość sensownej ingerencji w to co zamawiasz. Na twoim miejscu zamawiałbym z neta (najlepiej esc lub agito) A i jeszcze jedno , o ile nie planujesz CF to można podmienić płytę na Asus'a P5Q Pro/-E/Deluxe(tu już zależy ile chcesz zapłacić, taki model wybierasz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...