Drizzt71 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Od kilku dni mam nowy sprzęt i tu zaczyna się problem. Strasznie długo ładuję się system tzn. pasek ładowania Windowsa przewija się około 25 razy. Na moim starszym kompie chodziło to o wiele szybciej. Wgrałem najnowsze stery, zmieniłem bios na najnowszy, bootvis też był w akcji i dalej to samo. Już nie wiem co mam dalej robić :( W biosie próbowałem coś pozmieniać ale tu zaczyna się problem. W zakładce Main/Storage Configuration/Configure SATA as/ mam ustawione IDE kiedy próbuje zmienić na RAID system już nie wstaje a w biosie znika mi dysk. Sprzęt raczej jest w 100% sprawny, wymieniłem już dysk i pamięć i dalej to samo, więc raczej skłaniam się do sterowników lub ustawień biosu, tylko tutaj jestem zielony. Wgrywałem już kilka sytemów od win xp z sp2 i sp3, wersje korparacyjne do winMX v6 (na której teraz jade) i dalej to samo. Płyta - Asus P5Q Delexe Karta - Asus EAH 4850 512M Pamięć - 4G Geila Zasilacz - Be Quiet 450 W Dysk - 500 seagate + 80 Caviara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...