Skocz do zawartości
ANalfabeta

Sniffit i dziwne pakiety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio obserwując ruch pakietów przy pomocy programiku sniffit zaobserwowałem dziwną rzecz.

Na jeden z kompów w sieci lecą nieustannnie pakiety ze stronki http://www.gatorcorporation.com/

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że wspomniany komputer jest wyłączony !!!!!!!!!!

Nie wiem czy sie martwic czy co ?? Dodam, że ostatnio necik coś zwolnił

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Gator to taki system reklamowy. W zamian za uzywanie jakiegos softu instalujesz klienta Gatora, ktory wyswietla reklamy. Nie jest to komunikacja dwustronna, wiec wysyla informacje bez sprawdzania czy dotarly. Sprawdz na jakim porcie to dziala i sproboj odciac. Jestem ciekawy czy soft Gatora sie o to wypluje - daj info na priva jak to przetestujesz, ok?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że gator to shit to wiem. Dziwi mnie jednak fakt, że pakiety są kierowane na dokladnie 1 komp i nie na zadne inne. Moze nie znam calej filozofii działania tego systemu, ale chyba żeby wysyłał pakiety pod konkretny adres to pod tym adresem powinien być uruchomiony kliet gatora :/

Jesli chodzi o porty to nie ma stalego, strasznie sobie po nich wedruje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi