ANalfabeta Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Witam. Ostatnio obserwując ruch pakietów przy pomocy programiku sniffit zaobserwowałem dziwną rzecz. Na jeden z kompów w sieci lecą nieustannnie pakiety ze stronki http://www.gatorcorporation.com/ Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że wspomniany komputer jest wyłączony !!!!!!!!!! Nie wiem czy sie martwic czy co ?? Dodam, że ostatnio necik coś zwolnił :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 No tak. Gator to taki system reklamowy. W zamian za uzywanie jakiegos softu instalujesz klienta Gatora, ktory wyswietla reklamy. Nie jest to komunikacja dwustronna, wiec wysyla informacje bez sprawdzania czy dotarly. Sprawdz na jakim porcie to dziala i sproboj odciac. Jestem ciekawy czy soft Gatora sie o to wypluje - daj info na priva jak to przetestujesz, ok? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 To że gator to shit to wiem. Dziwi mnie jednak fakt, że pakiety są kierowane na dokladnie 1 komp i nie na zadne inne. Moze nie znam calej filozofii działania tego systemu, ale chyba żeby wysyłał pakiety pod konkretny adres to pod tym adresem powinien być uruchomiony kliet gatora :/ Jesli chodzi o porty to nie ma stalego, strasznie sobie po nich wedruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...