Skocz do zawartości
Ower_lolek

Sprzęt Do Autodesk 3d Studio Max 32 Bit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy wie ktoś jakie parametry komputera będą najbardziej wymagane do tego programu ??

Chodzi mi oto czy obsługuje 4 rdzenie czy tylko dwa , czy potrzebuje dużo cache czy nie specjalnie , czy bardzo korzysta z grafiki , czy jest pamięcio żerny i takie tam smile2.gif

Z góry dziękuje za odpowiedzi smile2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy, ilu bitowy jest system operacyjny, choć wydaje mi się, że i tak 4 GB będą limitem.

CUDA pozwala GPU na wykonywanie zadań przeznaczonych dla CPU. No i robi to kilka razy szybciej. Nie mam GeForce, więc Ci nie wytłumaczę tego dokładniej. Poczytaj odpowiednie działy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jak działają cuda ... pytam czy 3D Studio potrafi z tego korzystać ??

Więc Jesteś pewien że ten program wykorzysta 4 gb ramu ?? bo u mnie na laptopie nie chce wykorzystać 2 gb ...

Aha i nie odpowiedziałeś mi co do tych 4 rdzeni ??

Edytowane przez Ower_lolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czyli wiemy już że przy renderingu program będzie w pełni wykorzystywał 4 rdzenie , pytanie jeszcze czy skorzysta on z mocy karty graficznej czy wystarczy do niego dowolna , chodzi mi o to czy to przyśpieszy jego pracę podczas projektowania , nie mówię o renderowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok jeszcze sobie dziś zobaczę czy będzie jakaś różnica między 8400GS a Radeonem 4850 ... dzięki za wszystkie odpowiedzi ;)

Zauważyłem jeszcze że między kentsfieldem a yorkfieldem nie ma praktycznie żadnych różnic ;) dlatego wezmę starszego i go spróbuje do 3600 wycisnąć ... do tego 4 gb Kingmaxów 1066 i jeszcze z tą kartą pokombinuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi