zbychoo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Cześć.Kupiłem dysk zewnętrzny,250-tkę Trekstora.Podpiąłem do przednich portów usb (na których działają pendraiwy,aparat foto) i system dysku nie widzi choć dioda na dysku świeci. Zmieniłem na porty z tyłu obudowy (są cztery) i tam system dysk widzi i świetnie z nim współpracuje. Problem właściwie nie istnieje,poza jednym że zżera mnie ciekawość co jest tego przyczyną. Nie mówiąc o tym że wygodniej jest coś podpinać z przodu niż z tyłu w plątaninie innych kabli. System XpSP2 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawoor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Pewnie przewod ktorym sa podlaczone przednie porty do plyty powoduje duze straty pradu i dysk nie ma odpowiedniego zasilania. Moj WD Passport (jeden kabel do zasilania i danych) ma podobnie - na wiekszosci przedluzaczy USB dioda sie zapala, ale talerze sie nie keca, musialem do niego uzyc nieco grubszy przedluzacz, zeby dzialal poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychoo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) W moim są dwa i zgodnie z zaleceniem podłączam je oba (choć i na jednym z tyłu ciągnie). Problem w tym że system w ogóle nie widzi tej stacji jeśli jest podłączona do przednich. To tak jakby one nie istniały a wystarczy wsadzić mp3playera i problemu niema,system go widzi. PROBLEM ROZWIĄZANY. Przednie porty to USB 1.1 (TrekStor na nich nie pracuje) Edytowane 18 Września 2008 przez zbychoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...