Skocz do zawartości
HardSounds

Chieftec 350w Da Rade?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zmienic stary sprzet i zeby zaoszczedzic troche grosza zamierzam zostawic sobie stara zasilacz + bude , tylko jest problem odnosnie tego zasilacza (chieftec 350w) taki ze niewiem czy podala nastepujacemu zestawowi :

Procesor : Intel Pentium Dual Core E5200 -

Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Płyta Główna : Gigabyte P35-DS3L (dobra jest ta płyta ? czy znajdzie sie cos lepszego do 250zł ?)

RAM : A-Data 2x1GB 1066MHZ Extreme Edition -

Karta Graficzna : Gainward Radeon HD4850 512MB lub Palit 9600GSO 768MB

HDD : Samsung 320GB 16MB Cache F1 , DVD

Planuje lekkie OC tego procesora ta płyta głowna sie wogole do tego nada ? powiedzmy ze 3,2 GHZ by mi wystarczylo .

Jestem kompletnym laikiem wiec prosze sie nie smiac . Pozdrawiam.

Model Zasilacza : GPS-350EB-101 A

Edytowane przez HardSounds

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tak lekkim oc nie powinien miec zadnych problemow. Te 3,2ghz zrobisz moze nawet bez ruszania napiecia. Ale jesli planujesz mocniejsze o/c procka i/lub vmoda karty to 25A na dwunastce w tym chieftecu moze byc juz za malo.

mobo jest raczej polecane wsrod budzetowych plytek do intela, powinno byc ok

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi