Cytryna Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witajcie. Mam pytanko gdyz jakoś nie moge znaleźć nigdzie danych na ten temat .... nawet google mnie zawiodło. Zamiaruje zakupić lapka, Fujitsu Siemens Pi2512. Otóż on ma w sobie dysk 250 Gb. Czy istnieje możliwość techniczna aby dorzucić do niego drugiego "twardziela" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 albo dysk zewnętrzny na usb, albo dysk zewnetrzny na rj45 albo dysk zewnętrzny podpięty do kontrolera eSATA (kontroler na Express Card) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 wiem ze w niektórych modelach lapków jest miejsce na drugi dysk wewnatrz .... myślałem że może akurat ten Pi2512 też ma takowe miejsce na dodatkowy dysk .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ten nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Miejsce jest, ale głównie w laptopach z matrycą 17". W 15,4" ciężko byłoby zmieścić 2 dyski. Możliwe, że są takie modele - chyba już ktoś poruszał tą kwestię, jeśli tak, będą to bardzo nieliczne modele. Zawsze można odkręcić parę śrubek i przekonać się samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytryna Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 wiesz tylko z tym odkreceniem paru śrubek to moze być problem .... jakakolwiek usterka, wizyta w serwisie i nie daj boze oblookają że ktos śrubki odkręcał, wiadomo - strace gwarancje .... widziałem chyba w jakimś dell'u miejsce na drugi dysk, był to model 15,4", dlatego właśnie poruszyłem temat drugiego dysku w tym F-S dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Z tymi śrubkami to bez przesady - generalnie praktycznie każdy producent pozwala użytkownikowi samodzielnie wymienić przynajmniej RAM, czy HDD, bez utraty gwarancji. Grunt to nie ruszać plomb. Chyba, że FS jest jakiś.... inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 albo dysk zewnętrzny na usb, albo dysk zewnetrzny na rj45 albo dysk zewnętrzny podpięty do kontrolera eSATA (kontroler na Express Card)Albo na FireWire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 albo dysk zewnętrzny na usb, albo dysk zewnetrzny na rj45 albo dysk zewnętrzny podpięty do kontrolera eSATA (kontroler na Express Card) czy mozecie polecic jakis dobry kontroler eSATA (nie za drogi) na express Card do mojego Pavilonka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...