Skocz do zawartości
KipeRatownik

Asus Xonar D2/pm Pci Dziwne Dzwięki Podczas Bezczynności Systemu...sterowniki...?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem karty Asus Xonar D2/PM , karta gra ładnie ale podczas bezczynności systemu z subwoofera dochodzą mnie dziwne pykające dzwięki, może zauważyliście podczas testów coś takiego? Jak się tego pozbyć. Wcześniej byłem posiadaczem karty dźwiękowej Razer Barracuda AC-1, także na PCI karta wykonana właściwie w tej samej technologii a problemu z zakłóceniami nie było...!!!

Edytowane przez KipeRatownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem przy odtwarzaniu dźwięku z karty Xonar U1 ( http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=pl-pl ) Doszedłem do tego, że przyczyną jest tryb cool'n'quiet w procesorze Turion (może w innych AMD też?) - jak procesor działa z max częstotliwością to wszystko jest super, jak zmniejsza częstotliwość z powodu niskiego obciążenia - zaczynają się trzaski i rwanie dźwięku.

Może powodem takowego zachowania są kiepskie sterowniki? Pisałem do Asusa z tym problemem, ale kazali mi spadać na drzewo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem przy odtwarzaniu dźwięku z karty Xonar U1 ( http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=pl-pl ) Doszedłem do tego, że przyczyną jest tryb cool'n'quiet w procesorze Turion (może w innych AMD też?) - jak procesor działa z max częstotliwością to wszystko jest super, jak zmniejsza częstotliwość z powodu niskiego obciążenia - zaczynają się trzaski i rwanie dźwięku.

Może powodem takowego zachowania są kiepskie sterowniki? Pisałem do Asusa z tym problemem, ale kazali mi spadać na drzewo...

U mnie rodzaj zakłóceń brzmi jak chrobotanie dysku- identycznie więc zastanawiam się czy dysk może być powodem tych zakł. spr. zrobić jakiś ekran żeby odizolować dysk od reszty może to coś pomoże...!! masz może jakiś sposób jak go zrobić ? myślałem nad folią aluminiową...?! ja mam procek od intela i nie mam tej funkcji ale w takim razie dlaczego nie u wszystkich użytkowników ten problem występuje...?!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego problem nie występuje u wszystkich. Możesz spróbować zrobić ekran, chociaż wątpię żeby to coś dało... No i uważaj żebyś przypadkiem nie zrobił zwarcia tą folią aluminiową :)

Aż mi się łapy trzęsą na myśl o podłączeniu tej folii ....ale zauważyłem teraz jedną rzecz ... jak przestawiłem w swoich logitech z-5500 na stereo x2 nie ma zakłuceń a jak przestawiam na dowolny dolby prologic zaczyna pykać ...w spoczynku teraz przestawiam na stereo!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi