Skocz do zawartości
Skowri

17-20" Laptop Do Gier Z Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Tak jak w temacie poszukuję laptopa z matrycą minimum 17" do 1600 $. Jako, że jest to mój pierwszy laptop, a także będzie kupiony za ciężko zarobione zielone mam bardzo duży problem z podjęciem decyzji, którego wybrać :huh: Dlatego zwracam się do znawców tematu. Oto faworyci:

1. Gateway P-7811FX

2. Toshiba X305-Q701

3. HP Pavilion hdx9494nr 20.1"

4. ASUS M70 Series M70Vm-X1

Który z nich byłby najlepszym wyborem... Gdyby Gateway miał w Polsce gwarancje nie zastanawiałbym się... HP-ek jest w porządku tylko ten procesor mnie trochę odstrasza :unsure: Toshiba jest OK, ale trochę tandetnie wygląda. Wiem, że jestem wybredny, ale chce być w pełni usatysfakcjonowany z tego zakupu. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje. Jestem na nie otwarty. Czekam na waszą pomoc B-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. HP - Duża matryca, 4GB ram, procesor i grafika jest ok, na pewno starczy. Minus to jednak dysk który ma 5400rpm.

2. Toshiba - Mniejsza matryca, 4GB ramu, procesor i grafika praktycznie to samo co HP no i dysk 200GB (w HP 320).

3. Asus - Też 17", najsłabszą grafikę z tych czterech zrekompensowali lepszym procesorem, reszta podobna. Asusa nie brałbym bo mam uraz do nich...

4. Gateway - Jakby w razie czego nie było problemów z gwarancją to bym brał właśnie jego. Najwięszka rozdzielczośc matrycy, najwydajniejsza grafika. Procesor szybszy niż w HP i Toshibie. Dysk 200GB ale 7200rpm.

Jak nie Gateway to HP ;) Dizajn też się liczy :)

Edytowane przez Alta1r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Chyba zdecyduję się na Gatewaya :D W sumie przeczytałem o nim wiele pozytywnych recenzji. W natomiast HP-ku często trafiają się martwe pixele <_< Wie ktoś może czy dałoby radę zainstalować na nim Windowsa XP?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wcześniej wspomniałem w tych HP-kach często trafiają sie martwe pixele, a w razie czego nie mógłbym go już wymienić <_< W sumie na 2 lapach, na których informatyk powiedział, że nie da rady wgrać XP zainstalowałem go bez większych problemów to i na tym trochę pogoogluję i może się uda :wink: Zastanawiam się jeszcze nad wymianą procesora na T9400 lub T9500, a sprzedaż T8400. Tylko czy będzie zauważalny przyrost mocy?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi