Skowri Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Tak jak w temacie poszukuję laptopa z matrycą minimum 17" do 1600 $. Jako, że jest to mój pierwszy laptop, a także będzie kupiony za ciężko zarobione zielone mam bardzo duży problem z podjęciem decyzji, którego wybrać :huh: Dlatego zwracam się do znawców tematu. Oto faworyci: 1. Gateway P-7811FX 2. Toshiba X305-Q701 3. HP Pavilion hdx9494nr 20.1" 4. ASUS M70 Series M70Vm-X1 Który z nich byłby najlepszym wyborem... Gdyby Gateway miał w Polsce gwarancje nie zastanawiałbym się... HP-ek jest w porządku tylko ten procesor mnie trochę odstrasza :unsure: Toshiba jest OK, ale trochę tandetnie wygląda. Wiem, że jestem wybredny, ale chce być w pełni usatysfakcjonowany z tego zakupu. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje. Jestem na nie otwarty. Czekam na waszą pomoc B-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) 1. HP - Duża matryca, 4GB ram, procesor i grafika jest ok, na pewno starczy. Minus to jednak dysk który ma 5400rpm. 2. Toshiba - Mniejsza matryca, 4GB ramu, procesor i grafika praktycznie to samo co HP no i dysk 200GB (w HP 320). 3. Asus - Też 17", najsłabszą grafikę z tych czterech zrekompensowali lepszym procesorem, reszta podobna. Asusa nie brałbym bo mam uraz do nich... 4. Gateway - Jakby w razie czego nie było problemów z gwarancją to bym brał właśnie jego. Najwięszka rozdzielczośc matrycy, najwydajniejsza grafika. Procesor szybszy niż w HP i Toshibie. Dysk 200GB ale 7200rpm. Jak nie Gateway to HP ;) Dizajn też się liczy :) Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dziękuję za odpowiedź. Chyba zdecyduję się na Gatewaya :D W sumie przeczytałem o nim wiele pozytywnych recenzji. W natomiast HP-ku często trafiają się martwe pixele <_< Wie ktoś może czy dałoby radę zainstalować na nim Windowsa XP? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Pewnie da się to nie jest problem tylko potem trzeba szukać odpowiednich sterowników i z tym jest najwięcej zabawy ale dla chcącego nic trudnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 imo hp kozak ;] 20 :) czego by nie miały te 17" i tak w komforcie DR go nie zastąpią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jak już wcześniej wspomniałem w tych HP-kach często trafiają sie martwe pixele, a w razie czego nie mógłbym go już wymienić <_< W sumie na 2 lapach, na których informatyk powiedział, że nie da rady wgrać XP zainstalowałem go bez większych problemów to i na tym trochę pogoogluję i może się uda :wink: Zastanawiam się jeszcze nad wymianą procesora na T9400 lub T9500, a sprzedaż T8400. Tylko czy będzie zauważalny przyrost mocy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jutro (niedziela) ten Geteway bedzie po $1249 + tax, ale oczywiscie trzeba przyjsc rano na otwarcie sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dziękuję za info w sumie i tak miałem czekać do niedzieli, ale teraz przynajmniej wiem, że muszę trochę wcześniej pójść pod sklep :lol2: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...