Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witajcie drodzy koledzy i koleżanki. Mam pewien problem wczoraj zakupiłem nowego Pc-ta z kartą graficzną Asus en8800gt z chłodzeniem glaciator. Jak to każdy chciałem przetestować możliwości mojego nowego komputera. Zabrałem się do instalowania gier CoD 4 i Team Fortress 2. Otóż nie ważne na jakich detalach gram dostaje tak zwanego "laga". Na najwyższych ustawieniach mam około 80-100 fps lecz co 10 sekund spada do 0-5 klatek na sekundę słychać też dziwny dźwięk w słuchawkach . Bardzo mnie to denerwuję. Przeinstalowałem sterowniki , directx-a i gry zainstalowałem Amd dualcore optymizer lecz w niczym to nie pomogło. Mój pc-et to: AMD Athlon X2 4600+ Asus M3A-H/HDMI AMD 780G Asus EN8800GT Chieftec 450w Patriot 2x 1Gb 800 Z góry dziękuje Steryd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Witajcie drodzy koledzy i koleżanki. Mam pewien problem wczoraj zakupiłem nowego Pc-ta z kartą graficzną Asus en8800gt z chłodzeniem glaciator. Jak to każdy chciałem przetestować możliwości mojego nowego komputera. Zabrałem się do instalowania gier CoD 4 i Team Fortress 2. Otóż nie ważne na jakich detalach gram dostaje tak zwanego "laga". Na najwyższych ustawieniach mam około 80-100 fps lecz co 10 sekund spada do 0-5 klatek na sekundę słychać też dziwny dźwięk w słuchawkach . Bardzo mnie to denerwuję. Przeinstalowałem sterowniki , directx-a i gry zainstalowałem Amd dualcore optymizer lecz w niczym to nie pomogło. Mój pc-et to: AMD Athlon X2 4600+ Asus M3A-H/HDMI AMD 780G Asus EN8800GT Chieftec 450w Patriot 2x 1Gb 800 Z góry dziękuje Steryd Standardowo: 1. Zainstaluj aktualne sterowniki do Grafiki, płyty, proca i co najważniejsze karty dźwiękowek 2. Spatchuj gry do najnowszych orginalnych wersji 3. Pozamykaj programy praujące w tle, 4. Sprawdź czy sprzęt się nie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zrobiłem tak jak poleciłeś ale 0 efektów coś czuję że to wina karty dźwiękowej. Uprzedzam ewentualne pytania mój system to Windows XP z SP2 32 bity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 A ten dodatek do procków AM2 X2 instalowałes, ten Dual Core Optymizer, czy cóś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Wyłącz całkiem dzwięk w biosie, będziesz wiedział czy to nie dzwiękówka. Sprawdź też dysk na obecność bad'ów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Przyczyną problemu było za duża częstlotliwość klawiatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...