Skocz do zawartości
Gość

Lagowanie W Grach, Przyczyna Nieznana

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie drodzy koledzy i koleżanki. Mam pewien problem wczoraj zakupiłem nowego Pc-ta z kartą graficzną Asus en8800gt z chłodzeniem glaciator. Jak to każdy chciałem przetestować możliwości mojego nowego komputera. Zabrałem się do instalowania gier CoD 4 i Team Fortress 2. Otóż nie ważne na jakich detalach gram dostaje tak zwanego "laga". Na najwyższych ustawieniach mam około 80-100 fps lecz co 10 sekund spada do 0-5 klatek na sekundę słychać też dziwny dźwięk w słuchawkach . Bardzo mnie to denerwuję. Przeinstalowałem sterowniki , directx-a i gry zainstalowałem Amd dualcore optymizer lecz w niczym to nie pomogło.

Mój pc-et to:

AMD Athlon X2 4600+

Asus M3A-H/HDMI AMD 780G

Asus EN8800GT

Chieftec 450w

Patriot 2x 1Gb 800

Z góry dziękuje Steryd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie drodzy koledzy i koleżanki. Mam pewien problem wczoraj zakupiłem nowego Pc-ta z kartą graficzną Asus en8800gt z chłodzeniem glaciator. Jak to każdy chciałem przetestować możliwości mojego nowego komputera. Zabrałem się do instalowania gier CoD 4 i Team Fortress 2. Otóż nie ważne na jakich detalach gram dostaje tak zwanego "laga". Na najwyższych ustawieniach mam około 80-100 fps lecz co 10 sekund spada do 0-5 klatek na sekundę słychać też dziwny dźwięk w słuchawkach . Bardzo mnie to denerwuję. Przeinstalowałem sterowniki , directx-a i gry zainstalowałem Amd dualcore optymizer lecz w niczym to nie pomogło.

Mój pc-et to:

AMD Athlon X2 4600+

Asus M3A-H/HDMI AMD 780G

Asus EN8800GT

Chieftec 450w

Patriot 2x 1Gb 800

Z góry dziękuje Steryd

Standardowo:

1. Zainstaluj aktualne sterowniki do Grafiki, płyty, proca i co najważniejsze karty dźwiękowek

2. Spatchuj gry do najnowszych orginalnych wersji

3. Pozamykaj programy praujące w tle,

4. Sprawdź czy sprzęt się nie przegrzewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi