BLANTMEN Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Czy możecie polecić mi jakiś dobry obiektyw szerokokątny (stało lub zmiennoogniskowy) do Canona EOS 400d ? Kwota jaką dysponuję to +/- 2000 zł. Ewentualnie (jeśli posiadacie jakieś) poprosiłbym o przykładowe zdjęcia wykonane takim obiektywem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 W zasadzie masz tylko dwa : 1. Canon EF-S 10-22mm F/3.5-4.5 USM. :) 2. Tokina 12-24mm F/4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 W zasadzie masz tylko dwa : 1. Canon EF-S 10-22mm F/3.5-4.5 USM. :) 2. Tokina 12-24mm F/4 No i jest jeszcze Sigma 10-20. Przy czym żaden z tych trzech obiektywów nie wyróżnia się zdecydowanie in-plus od pozostałych, każdy ma jakieś wady. Tak że przy wyborze możesz rzucić kostką :) albo po prostu szukać najtańszego. Ja osobiście nie narzekam specjalnie na tę Sigmę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Raczej udam się z aparatem do sklepu i zobaczę jak każdy się sprawuje. Na szczęście mają wszystkie w sprzedaży oraz nie trzeba się specjalnie gimnastykować żeby je ściągneli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 To oczywiście najlepszy sposób - daj potem znać co wybrałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Odświeże nieco temat :) Poczytałem sobie opinie na temat 3 wspomnianych obiektywów. IMO jedyny jaki przypadł mi do gustu, to jednak Canon. Zakup planuję gdzieś w okolicach świąt/początek 2009 roku. Ceny może spadną do tego czasu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek.r Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 (edytowane) Sorry za odgrzanie kotleta, ale jesli jeszcze nie zakupiles obiektywu to warto by sie przyjrzec Tokinie 11-16mm. Jasniejszy od podanych tutaj (f 2.8 ) i zbiera bardzo dobre recenzje. Sam sie zastanawiam nad zakupem takowego do mojego 400d. Edytowane 13 Listopada 2008 przez wojtek.r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...