Skocz do zawartości
Sens

Jak Włączyć Laptopa? <<-- Edit @@@@@@

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam laptopa z USA. Po kupieniu laptop został raz włączony i wszystko było ok. Po miesięcznej podrózy do Polski laptop nie uruchamia sie normalnie.

Za pierwszym razem spróbowałem włączyć normalnie bez podłączenia do prądu- laptop sie nie uruchomił.

Następnie podłączyłem go do prądu i komputer sie odpalił, ale nie działał monitor i nie sżło go normalnie wyłączyć, a wiec wyłączyłem go po przez odłączenie baterii (wczesniej odłączyłem go od prądu).

Następnie zostawiłem komputer podłączony do ładowania na około 15 min i ponownie sprobowałem go włączyć, tym razem komp sie odpalił pokazał napis gateway i sie wyłączył.

Po tym juz wogole nie reaguje na włączenie tj. naciskam przycisk i nic.. komp nie chodzi.

Sprawdziłem miernikiem zasilacz i wszystko jest ok- czyli podaje napiecie 19V (tak jak jest napisane na zasilaczu).

Czy ktoś wie w czym tkwi problem?? Czy mogło sie coś spalić??

Zasilacz ma przetwornice a wiec moze dzialaac na 115v i 240v- sprawdzałem na obu napieciach (na 115v przez przetwornice).

Z góry dziekuje za pomoc ;],

EDIT: Dodam jeszcze, ze ładowałem go (tj zostawilem podłąączonego do proądu) na 2,5 godziny i dalej nic.

Czy komputer powinien sygnalizować jakoś proces ładowania?? Bo ten moj jest niemy ;]

Edit 30.08

Po kilku godzinach całkowicie sie zmieniła reakcja komputera. Teraz jezeli podłączam kompa do prądu to pali sie dioda baterii, a jak proboje go włączyć to miga podświetlenie przycisku włączającego oraz oznaczenie sieci wifi (ta sama częstotliwość migotania i ten sam niebieski kolor). Jak komp miga to nie idzie go wyłączyć normalnie i trzeba baterie wyjmować. Podczas migania nie robi mu czy jest podłączony czy nie. Są to jedyne oznaki zycia.

EDIT2

CZY LAPTOP MA JAKĄŚ BATERRYJKE KTORA MOZNA MU RESET ZROBIC??

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzales tego Gateway na innych ramach?

Czy ten komputer jak pierwszy raz go odpaliles to nie wszedl przypadkiem w stan hibernacji? - niektore modele laptopow ze starym/blednym boisem lub z czesciowo wuszkodzona plyta/ramami maja taki problem.

Ale pojawianie sie loga startowego i potem te anomalie wskazuja ze to plyta/proc/ram - ja obstawiam na plyte i sekcje zasilania:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi