josef Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Kiedyś mi się zdawało, że to ta sama technologia tyle tylko, że Duron został okrojony z cache'a i szybkości magistrali. Jeśli by tak było to teoretycznie powinien grzać się mniej od XP'ka - nie? Ale ostatnio porównywałem mojego XP1600+ z Duronem 1.2 na tym samym coolerze (Titan D5TB(3) rulez :lol: ) i jest zupełnie na odwrót - na XP mam 37C normal a na duraku około 50C :!: Czy wszystkie Durony 1.2GHz mają jądro Morgan czy były też jakieś starsze modele (grzejniki)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 O ile mi wiadomo t owszystkie Durony powyżej 1Ghz to morgany... (prawdopodobnie D950 też ale nie pamietam czy byly jakies normalne D950) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 O ile mi wiadomo t owszystkie Durony powyżej 1Ghz to morgany... (prawdopodobnie D950 też ale nie pamietam czy byly jakies normalne D950) To czemu się tak potwornie grzeje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Oczywiście Morgan jest na tym samym jądrze co Athlon XP, tylko ma obciety cache i fsb. [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 O ile mi wiadomo t owszystkie Durony powyżej 1Ghz to morgany... (prawdopodobnie D950 też ale nie pamietam czy byly jakies normalne D950) To czemu się tak potwornie grzeje ? Hmm, to zalezy, moj D 1.1 @ 1.4 wprzy normalnej pracy (IExplorer, winamp itp) ma ok 29 - 32 stopni, przy maxymalnym obciazeniu (np 3dmark2001se przez 30 min) ma ok 48 stopni, na zwykłym titanie i jeszcze mam dwa dodatkowe wiatraki w obudowie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 looknij tu http://www.geek.com/procspec/amd/morgan.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Hmm, to zalezy, moj D 1.1 @ 1.4 wprzy normalnej pracy (IExplorer, winamp itp) ma ok 29 - 32 stopni, przy maxymalnym obciazeniu (np 3dmark2001se przez 30 min) ma ok 48 stopni, na zwykłym titanie i jeszcze mam dwa dodatkowe wiatraki w obudowie.. Używasz jakiegoś softu do schładzania proca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 tak , uzywam Vcool i dziala calkiem niezle.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 tak , uzywam Vcool i dziala calkiem niezle.. Może to wyjaśnia tak duże różnice - zdaje się że programowo to można nawet proca o 10C schłodzić. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Hmm, to zalezy, moj D 1.1 @ 1.4 wprzy normalnej pracy (IExplorer, winamp itp) ma ok 29 - 32 stopni, przy maxymalnym obciazeniu (np 3dmark2001se przez 30 min) ma ok 48 stopni, na zwykłym titanie i jeszcze mam dwa dodatkowe wiatraki w obudowie.. Używasz jakiegoś softu do schładzania proca? Zapodaj sobie CPUCool + Volcano 7 w Idle od 29 - 31*C 8) na moim Antku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 No nie stety ine moglem nigdzie V7 dostac. Mam nadzieje e juz gdzies znajde wtedy go sobie kupie napewno :D a cpucool to chyba tak samo chlodzi, nie wydaje mi sie by to mialo znaczenie, coc moze ma jakies optymalizacje pod morgana tego nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 a ta kpozatym to wlasnie zaczyna sie mecz wiec ide ogladac :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 O ile mi wiadomo t owszystkie Durony powyżej 1Ghz to morgany... (prawdopodobnie D950 też ale nie pamietam czy byly jakies normalne D950)Tu się mylisz.Z tego co wiem morgany to 1000,1100,1200,1300.Były też 1000."Zwykłe" durnie były do 1000.Chyba był też 1000 (mówię o zwykłym). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Kiedyś mi się zdawało, że to ta sama technologia tyle tylko, że Duron został okrojony z cache'a i szybkości magistrali. Jeśli by tak było to teoretycznie powinien grzać się mniej od XP'ka - nie? Ale ostatnio porównywałem mojego XP1600+ z Duronem 1.2 na tym samym coolerze (Titan D5TB(3) rulez :lol: ) i jest zupełnie na odwrót - na XP mam 37C normal a na duraku około 50C :!: Czy wszystkie Durony 1.2GHz mają jądro Morgan czy były też jakieś starsze modele (grzejniki)? Z tego co wiem, to wszystkie są na tym podobnym jądrze. Różnice to FSB, cache i z mogących mieć tutaj wpływ - rozmiar rdzenia oraz wykonanie w aluminium (miedź w przypadku XP). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...