Skocz do zawartości
AndyN

WinXP Prof + SP1 - brak USB 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Konfiguracja jak w podpisie. Zainstalowałem drivery do płyty ściągnięte ze strony nVidia w wersji 2.03 Windows XP został zainstalowany razem z service pack'iem a mimo to nie ma usb 2.0 a tylko 1.1. Co jest nie tak?

Pozdrawiam

An.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie masz tego SP to jest o wiele prostszy sposob mianowicie wez plytke od mobo wloz do napedu wejdz w managera urzadzen daj zainstaluj sterownik od tego USB 2.0 (nie pamietam dokladnej nazwy ale to napewno nie byl USB 2.0 root hub to dopiero pojawialo sie podczas instalki w kazdym razie pisale costam costam USB napewno poznasz zreszta to najprawdopodobniej jedyny twoj blad w menedzeze :)) i podaj lokalizacje sterownika do katalogu x:driverswin2kUSB bedzie smigac napewno

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak stwierdziles ze masz USB 1.1?

Jak?

W menedżerze urządzeń nie ma urządzenia "USB 2.0 Root Hub" a według instrukcji do płyty powinno być

Mam ten sam problem tyle że mam zainstalowanego XP+SP1, próbowałem ściągnąć update ze strony Microsoftu, ale nie znajduje tego usb drivera, instalacja driverów do Win2000 też nic nie daje. Poradził sobie z tym ktoś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz SP1 to żadnego update'u nie potrzebujesz (chyba, że jest inaczej z Nforce2). Sam dopiero teraz zastanowiłem się nad posiadaniem USB2.0 w systemie i dopiero teraz zainstalowałem sterowniki - jeden z "Główny koncentrator USB" (tylko jeden) daje się przeinstalować na "USB 2.0 Root Hub" za pomocą sterowników z dołączonej do MB płyty (AndyN --> na pewno też dostałeś taką od ASUS'a do swojej płyty).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi