Skolim Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Prolinka bież TYLKO jesli to wersja AGPx8 wersja AGPx4 ma słabe pamięci taktowane na 444MHz (wejdź na polską stronę producenta i zobacz jak duże sa różnice). Ogólnie jestem z katy zadowolony, kreci sie nieźle jak na 128 MB. Pamięci idą na Max 570 (wyzej są artefakty) rdzień na 320 wyzej nie próbowalem bo nie ma sensu specjalnie. Prawdopobnie pamięci tego creative'a beda się lapiej krecic bo to 64MB. Jeżeli chcesz mocno krecić, to polecam wersje 64MB bo 128 zawsze się słabiej krecą. PS VIVO działa bardzo dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Pozwolę się nie zgodzić z szanownym przedmówcą. DUŻO zależy od producenta karty- podam na przykładzie. Aktualnie mam dwie karty GF4Ti4200- tą co sprzedaję (MSI 128MB) i creative 64MB (nówka, AGP x8 ). Ta pierwsza kręci się O WIELE LEPIEJ niż ten creative choć ta pierwsza to 128MB na pamięciach samsunga 4ns, a druga 64mb na zdaje się hynixach 3.6ns. Tą drugą kupiłem, bo myślałem właśnie jak kolega- karty z 64MB kręcą się lepiej niż te z 128MB pamięci. Nic bardziej mylnego. Chyba, że porównujem karty tego samego producenta. Wyniki o/c: MSI 128MB 4ns- 320/610 (def 250/444) Creative 64MB 3.6ns- 290/580 (def 250/500) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 No wiadomo, że wiele zalezy od producenta, sęk w tym, że Prolink raczej nie nalezy do tych lepszych (choć beznadziejny nie jest). To co pisałem głownie tyczyło się wyników na moim Prolinku myślę że większośc kart 64MB jest w stanie przebić wyniki moich pamięci. Głównie chodzi mi o to żeby ostrzec przed kupnem karty AGPx4 zamiast AGPx8 (chodzi tylko o karte Prolinka) samo AGP nic nie daje, ale konsturkcja karty zmnieniona i taktowanie pamięci też z 444 na 513. PS. Ten mój prolink ma chyba takie chłodzenie jak MSI po jedniej stronie radiator z wentylem, po drugiej rodzaj blaszki aluminiowej. Jest naprawdę łudząco podobne, choć trochę słabiej wykonane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Właśnie- różnica między AGP x4 a x8 jest minimalna. dobrze widać to na przykładzie najnowszej nvidi- GeForce FX 5800 Ultra. >RECENZJA< Cytat: "Jak widzicie, przyrost wydajności wynikający z przełączenia się z trybu AGP 4x do 8x, jeśli w ogóle jest, to bardzo znikomy." Różnica wynosi 1 FPS :D Marketing robi z ludkami co chce :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...