Skocz do zawartości
famas911

Czy Gtx260 Wystarczy

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Nie orientuję się w sytuacji na rynku komputerowych części, a mój komputer nie radzi sobie najlepiej w najnowszych grach.

Mój komputer:

proc: intel c2d 6420 2.13Ghz

płyta: asus p5b

ram: 3GB Geil 800Mhz

karta graf. : GF 8600gt 256/128

soft: MS Vista

Chcę sobie wymienić kartę graficzną, bo wydaje mi się, że to ona jest główną przyczyną słabej wydajności w grach.

I tu moje pytanie: Czy wymiana grafy wystarczy, aby znacząco podnieść wydajność? Jeśli nie, to czy wymienić proc, czy dokupić ramu? Jeśli wymiana karty wystarczy, to jaką kupić?

Myślałem nad czymś takim: http://allegro.pl/item420984466_pci_e_giga...dr3_448bit.html

Czy taka się opłaci, a inne części nie będą jej ograniczać?

Edytowane przez famas911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że będzie pasował tylko ciekaw jestem jaki masz zasilacz ;] tak grzeją się ale jest coś takiego jak fan fix i on obniża temperaturę a zawsze możesz kupić Accelero S1 rev 2 i do tego cichy wentyl 120mm i temperatura skutecznie obniżona. HD4850 jest wydajniejsza nawet od 8800GTS 512mb więc od 8800Gt tymbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma na wydanie 800zł to może lepiej kupić 4870 i karakorum + zalman stg1. Po wymianie coolera na cpu będzie można podkręcić trochę więcej. Oczywiście wszystko zależy od tego jaki ma zasilacz , bo do bazowego zestawu wystarczała dobra 300 , która nie udźwignie 4870.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie najwazniejsze jaki masz monitor? Bo do 1280x1024 to spokojnie 4850 starczy przy 1920x1200 mozna juz myslec nad 4870.

Z 4850 polecam Toxica - od razu wymienione chlodzenie i fabryczne podkrecenie wiec nie bedziesz musial sie babrac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec zasilacz do zmiany. Tracer to produkt zasilaczopodobny wysokiego ryzyka i odpalanie takiego sprzętu na nim to :mur:

Za niewielkie pieniądze można miec już cos znacznie lepszego: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=2380 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi