Skocz do zawartości
gacus24

Obudowa Lian Li Pc A71 I Wentylatory W Niej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż posiadam w/w obudowę w której to producent raczył zamontować 6 wentylatorów 120mm. Niestety nie wiem z jaką prędkością one pracują gdyż żaden program nie chce mi tego powiedzieć - wiem jedno, są za głośne :rolleyes: I teraz sedno sprawy. Jak wiadomo buda ta ma zamontowane 4 wentylatory z przodu i 2 na tylnej ściance. Jak właściwie dobrać prędkości wentylatorów żeby wszystko współpracowało? Z przodu wolniejsze, a z tyłu szybsze? O ile szybsze? Zależy mi żeby temperatura w budzie po ich wymianie nie wzrosła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Albo rybki albo pipki, jak skręcisz wentyle to przepływ spadnie i tempy Ci wzrosną. Powiedz co masz w tej budzie? Jakiś high-end czy komputerek biurowy? To istotne, jak biurowy to możesz skręcić na maxa i spać spokojnie, jak jakąś ciężką grafę typu 260/280 GTX albo radka z serii 4800 i do tego kręcisz CPU to ciszy raczej nie uzyskasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mozesz skpokojnie skrecic wentylatory, nie bedzie problemow. Zwlaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym. Latem musi byc troche wiekszy przewiew. Przy okazji, ten 9800GX2 nie jest glosniejszy niz wentylatory w obudowie?

Edytowane przez Chris1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi