Skocz do zawartości
jonathan

Mocne Malenstwo 12-13,3"

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, moj T40 dozywa juz swoich lat i czas go na cos zmienic...

Chce cos malego i zwawego ale nie zabijajacego cena, mysle ze tak 2000-2400 moglbym dac

W oko wpadl mi jakis sony ale w tej chwili juz nie widze ich, z tego co pamietam seria CZ

Nie ukrywam ze zajebiscie pasowala mi Toshiba Portage R500-127 no ale jej cena jest z deczka spora

Mozecie cos polecic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ceneo.pl/1610695

? procek i ram jak się okaże mało za jakiś czas wymienisz

z allegro :

http://allegro.pl/item423024999_super_okaz..._xps_m1330.html trochę drogo ale to dell xps ,, przyjemnie się go dotyka ;)

http://allegro.pl/item422482377_nowy_samsu...f8400_2_gb.html daje radę ;)

wszystkie na górze wyznaczonej kwoty lub lekko za,, 13 to nie jest klasa tanich lapów a jeszcze piszesz mocne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toshibe U400 mam, jak wroce z urlopu to moge z nia podjechac jak chcesz pomacac ;) A przynajmniej jeszcze mam, bo chce ja sprzedac i kupic to:

http://allegro.pl/item426830665_nowosc_asu..._ati_bt_vb.html

A tu tez troche tansza wersja: http://allegro.pl/item423774160_asus_f6a_3...x4500_13_3.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Jon tego xps'a- siostra ma 13tkę z matrycą LED i jest w pełni zadowolona. Ja z większego "brata" również. Ten model udał się Dell'owi niemal pod każdym względem, a designem może konkurować z najlepszymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo głośny to może i ten napęd jest, ale przy wkładaniu płyty (taki urok tego slot in), przy pracy z płytą napęd wydaje standardowe dźwięki. W m1530 mam napęd teac'a, nie wiem co siedzi w 1330, bo laptop jest ode mnie oddalony o 100km ;) ale charakterystyka pracy ztcp ta sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm a co z legendarnymi problemami z kartą graficzną? Wszyscy tak wychwalacie Della 1330, a przecież wręcz słynie on z przegrzewania się, karta graficzna jest ze starej/problematycznej serii (do czego z resztą sama nvidia się przyznała)... wszędzie raczej z tego powodu odradzają 1330... #-/. No chyba, że autor wątku decyduje się na zintegrowaną grafikę...

Jako alternatywę widzę Samsunga Q310 - sam się nad nim zastanawiam...

Pozdrawiam,

Theriel

Edytowane przez Theriel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm? ;) Nic takiego nie zauważyłem, chodź na laptopa raczej nie siadam, gdy klapa jest zamknięta, może dzięki temu ;)

Co do wadliwej serii gpu od nvidii- wydaje mi się, że Dell rozwiązał ten problem wraz nowszymi rev. mobo i nowszymi biosami (częstsze uruchamianie się wentyli). m1530 jest mimo to nadal cichy, a m1330 też mi jakoś w ucho nie wpadła- tu jednak przyznaję, że obcowałem z nią godzinkę, góra dwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba mamy zwyciezce ;]

Jak mam byc szczery jakos na Della nie spogladalem, mam z nimi zle wspomnienia. Tak tak zly dotyk itd ;]

Co do klawiszy odbijajacych sie na matrycy, to ich problem od lat, ostatnio to samo widzialem w jakims wysokim modelu od Della, dlatego sie dopytuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę. Sprawa dot. zarówno XPS'a 1330, jak i 1530. Dokładniej- kwestia gwarancji. Jak to z nią jest u nas? Teoretycznie działa NBD, a jak to wygląda w praktyce? Dzwonie, przyjeżdżają, czy sam mam odsyłać do serwisu? NBD od momentu zgłoszenia, czy dotarcia serwisanta/dostarczenia przesyłki na serwis?

Pytanie dla mnie o tyle istotne, że z tego co widzę to spora ilośc tych laptków na allegro to refub (przynajmniej tak wynika z "service tag'). A z kolei interesuje mnie gwarancja sięgająca nawet trzech lat. Szczególnie teraz, gdy miesiąc po odpowiedzielaności sprzedawcy musialem rozkręcać swoją Toshibę i się z nią bawić, a dźwięku nie ma i już raczej rak pozstanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie 8400 i 8600 wyprodukowala uwalone, ale tak nie do konca. w sumie to chyba dalej nic nie wiadomo. spekuluje sie ze jakies olowiane luty(?) bardzo nie lubia wachan temperatury i ogolnie temp powyzej 70 stopni, ktora szokujacą temperatura dla grafik w lapkach nie jest. ogolnie hp i dell przeciwdzialaja temu wypuszczajac nowe biosy, ktore szybciej wlacza wentylatorki. o ile w 15 i 17 przy dobrze rozplanowanym chlodzeniu tego problemu nie ma, to w 13 moze byc z tym problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi