Dentarg Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Miałem windę na tym zestawie, wszytko działało super dopóki się stripe nie rozkraczył. Chciałem przeinstalowac windowsa, ale niestety jak odpalam instalator, to mam komunikat "Instalator wykrywa konfigurację sprzętową komputera" i zima. Czarny ekran i dioda od HDD świeci się bez przerwy. Windowsa mam XP Home 2002 SP2. Od ostatniej instalacji windowsa wgrywałem nowszego biosa i karta zmieniła się z HD3870 na NV7600GT (zaraz sprawdzę jeszcze 7800). Sprawdziłem przy kompie z podłączonym tylko 1 HDD, procek bez overclock, CD na USB, jmicron IDE wylaczone (bo widziałem gdzies na forach, że powoduje problemy przy instalacji) i nic, ciągle to samo :(. Czy to jakiś znany objaw i da się go jakoś ominąć ? pzdr, Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez Dentarg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Uzyj płyty z SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dentarg Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Szczerze mówiąc nie widziałem płyty instalacyjnej Windy z SP3. A nawet jeśli takie są to takiej nie mam :(. Ale wiem w czym był problem, mianowicie instalator windy zaliczał zwis, gdy do komputera podłączony był dysk, który miał LVMowe partycje. Po wyczyszczeniu partycji z dysku, problem instalatora "prawie" zniknął. Tym razem wykłada się w innym momencie, tuż przed kopiowanem plików na hdd. Muszę wgrać drivery z dystkietki (do ICH9R), wgrywam, a tuż przed instalacją instalator prosi o ponowne włożenie dyskietk iz driverami i mimo, iż jest ona w stacji to jej nie widzi ... hehe. Podejrzewam, że ona musi mieć jakiś specjalny label, albo coś a nie ma i instalator myśli, że jej tam nie ma. Fajne czasy nastały, na tym samym kompie instalacja lina z LVM, soft raid, toną usług zajmuje ok 20 minut. A winde już 3 dni próbuje zainstalować i zima :mur:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...