Skocz do zawartości
lucius

Upgrejt Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

czy do xeona 3110 kreconego na 4.0 starcza mi pamiatki ocz platinium 3x1gb 800?

oraz nie wiem czy brac gtxa 260 gainwarda czy palita ? palit za ok 750 , gainward 770 ;

do tego mysle o psu PENTAGRAM Silent Force cav 620w lub ew. jezeli starczy to Corsair CMPSU-550VXEU 550W.

no i czy do takiego zestawu wystarczy mi obecne mobo czyt: abit ip35-e :)

Edytowane przez lucius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobo ujdzie

cpu e2xxx(@3G) +4850 ok , lepsza karta będzie już hamowana przez proca

e3110 (bez oc) + 4870 ok

e3110(z oc) + dowolna grafa

ram ujdzie (chociaż nie zachwyca)

psu ok tylko do e2xxx i 4850 , jeśli chcesz kupić 4870 potrzebujesz markowej 450 , do 4870x2 tak 550 by się przydała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) 4000/9= 444mhz więc zakładając że wrzucisz najkorzystniejszy dla tych OCZ-ów dzielnik 1:1 będą musiały zrobić te 444mhz (efektywnie 888mhz) a myśle że tyle to zrobią choćby nie wiem jakimi padakami były. Podsumowując pamięci wystarczą.

2) Palit a gainward to jeden pies tak naprawde więc bierz co tańsze ale ja osobiście tez bym wziął Radka HD 4870, bardziej opłacalna karta jeśli chodzi o wydajność w stosunku do ceny.

3) Wszystkie 3 są bardzo OK.

4) Mobo ujdzie w tłoku, nie powinno być problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi