Skocz do zawartości
mpeg-4

Głośniki Vigoole Czyli Nowy Gracz Na Polskiej Scenie

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam takie pytanie, czy byłby ktoś chętny na zbiorowe zamawianie z Łotwy? Ja na pewno biorę C2149, Vigoole C2138 albo Microloab Solo6C. Jak zdecyduję się na któreś z tych trzech to składam zamówienie. Solo6c kosztują około 270 zł. Do tego dochodzą koszty transportu na połowę lub więcej części. Pozostawałby tylko problem jak wszyscy by odebrali swoje głośniki skoro kurier moze się udać tylko w jedno miejsce, no ale wierzę, że coś by się wymyśliło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w poniedziałek dostałem maila, że głośniki będą u mnie w środę. Też kupowałem na allegro u Midasa, jeśli coś kręci to go odwiedzę :angry: A jeśli chodzi o cenę, rośnie popyt to rośnie cena - proste. Nie mówcie mi, że jeśli Wy byście mieli okazje zarobić kilka stówek ekstra to byście nie skorzystali z okazji :wink:

Edytowane przez aarekk1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie, czy byłby ktoś chętny na zbiorowe zamawianie z Łotwy? Ja na pewno biorę C2149, Vigoole C2138 albo Microloab Solo6C. Jak zdecyduję się na któreś z tych trzech to składam zamówienie. Solo6c kosztują około 270 zł. Do tego dochodzą koszty transportu na połowę lub więcej części. Pozostawałby tylko problem jak wszyscy by odebrali swoje głośniki skoro kurier moze się udać tylko w jedno miejsce, no ale wierzę, że coś by się wymyśliło :D

a skąd wiesz że wysyłają do polski ? B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za :) Chętnie zamówiłbym C2149 dla siebie i tak przynajmniej z 2 zestawy Solo7c, żeby sobie przesłuchać i porównać z C2149. Do tego tak z 3 zestawy Solo6c. Ale do tego trzeba mieć fundusze, a ja mam trochę ograniczone...chociaż może dałoby się coś załatwić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za :) Chętnie zamówiłbym C2149 dla siebie i tak przynajmniej z 2 zestawy Solo7c, żeby sobie przesłuchać i porównać z C2149. Do tego tak z 3 zestawy Solo6c. Ale do tego trzeba mieć fundusze, a ja mam trochę ograniczone...chociaż może dałoby się coś załatwić...

mnie korci nsa solo 6c albo vigole 2138 mozesz podac przyblizone ceny i jaki to sklep? Edytowane przez lisciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie korci nsa solo 6c albo vigole 2138 mozesz podac przyblizone ceny i jaki to sklep?

2138 niestety nie mają, tzn być może są w ofercie, ale mi napisali, że juz się skończyły. Oto strona: http://lat.pult.lv/index.php?categoryID=594&offset=10

Wogóle to ja ciągle nie potrafię się zdecydować. Mniej więcej poukładałem sobie to tak, że Solo7c ma odpowiednika w C2149 a Solo6c w C2139 natomiast który wybór byłby najlepszy... trudno powiedzieć. Najbardziej skłaniam się ku C2149... nie znalazłem nigdzie bardzo żetelnego porównania, głównie pare zdań o różnicach pomiędzy tymi modelami. Najlepiej byłoby usłyszeć i wybrać, no ale to jest niemożliwe...

UWAGA: Przybliżony koszt Solo7C z Łotwy BEZ kosztów wysyłki to około 320 zł.

Edytowane przez michal_banszel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2138 niestety nie mają, tzn być może są w ofercie, ale mi napisali, że juz się skończyły. Oto strona: http://lat.pult.lv/index.php?categoryID=594&offset=10

Wogóle to ja ciągle nie potrafię się zdecydować. Mniej więcej poukładałem sobie to tak, że Solo7c ma odpowiednika w C2149 a Solo6c w C2139 natomiast który wybór byłby najlepszy... trudno powiedzieć. Najbardziej skłaniam się ku C2149... nie znalazłem nigdzie bardzo żetelnego porównania, głównie pare zdań o różnicach pomiędzy tymi modelami. Najlepiej byłoby usłyszeć i wybrać, no ale to jest niemożliwe...

UWAGA: Przybliżony koszt Solo7C z Łotwy BEZ kosztów wysyłki to około 320 zł.

a ja widzę że na stronie są 2138 więc co ty mówisz ;P a 2139 nie widzę. A jaka cena wysyłki do polski i po jakiemu z nimi dyskutujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja widzę że na stronie są 2138 więc co ty mówisz ;P a 2139 nie widzę. A jaka cena wysyłki do polski i po jakiemu z nimi dyskutujesz?

Nie ma takiego modelu jak 2139 - pomyliło mi się z 2138. Od dwóch dni siedze i non stop przeglądam te numerki, już mam oczopląs :P 2138 są na stronie ale nie ma już ich w ofercie. Skończyły się. Podobnie jak WSZYSTKIE MICROLABY SOLO!!!! Przed chwią dostałem od nich następującą informację:

"Hello

All Microlab (Solo3/4/5/6/7) has ended and this year will not appear any more."

Jeśli oni na Łotwie już ich więcej nie dostaną w tym roku to obawiam się, że w Polsce też może być kiepsko...

Edytowane przez michal_banszel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w poniedziałek dostałem maila, że głośniki będą u mnie w środę. Też kupowałem na allegro u Midasa, jeśli coś kręci to go odwiedzę :angry: A jeśli chodzi o cenę, rośnie popyt to rośnie cena - proste. Nie mówcie mi, że jeśli Wy byście mieli okazje zarobić kilka stówek ekstra to byście nie skorzystali z okazji :wink:

Mi te gosciowa obiecal na dzis przesylke, wczoraj byla wyslana podobno i podal mi nawet nr listu przewozowego z gls,tylko ze wciaz system tego nr nie widzi :D, zaraz dzwonie do niego :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi te gosciowa obiecal na dzis przesylke, wczoraj byla wyslana podobno i podal mi nawet nr listu przewozowego z gls,tylko ze wciaz system tego nr nie widzi :D, zaraz dzwonie do niego :angry:

Dzwoniłem do niego i też twierdzi, że wysłał głośniki i że będą dziś u mnie. Możesz na PM wysłac mi nr tego listu przewozowego. Bo muszę dziś wyjechac i nie wiem czy jest sens czekac i pozniej jechac po nocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tymi kurierami to też jest różnie. w marcu kupowałem felgi aluminiowe z oponami, niby kurier został wysłany, dostałem numer listu przewozowego i system ani infolinia nie widziała takiej paczki... Suma sumarum paczka rzeczywiście została wysłana ale wprowadzona do komputera po 2 dniach i tego samego dnia przyjechała do mnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz wiem ze dzis nie dojda :), o ile w midasie nie łżą, to sytuacja wyglada tak > Zadzwonic do okregu, w moim przypadku przewoznik gls i zapytac czy maja na stanie przesylke bo chcialbys odebrac osobiscie, jesli kurier wyjechal to niech dadza wam numer do kuriera by sie umowic na odbior. Mojej paczki nie ma jeszcze ani w okregu ani u kuriera na pace w dostarczeniu. GLS oficjalnie utrzymuje ze jesli nie ma nr w systemie a paczka byla nadana dzien wczesniej to ona nie istnieje :D. Nieoficjalnie jesli jest opoznienie GLS wprowadza sie dane do sytemu pozniej :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe. Najlepsze jest to, że na stronie w dziale koszta wysyłki jest napisane takie coś.

Kosszty wysyłki kurierem za pobraniem to 25zł, przy przelewie 18zł :P

Coś tu nie gra :P

Przeciez to norma , zawsze pobranie bylo drozsze niz przelew na konto. Wplacasz od razu - masz taniej , placisz "pozniej" - bulisz wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez to norma , zawsze pobranie bylo drozsze niz przelew na konto. Wplacasz od razu - masz taniej , placisz "pozniej" - bulisz wiecej.

Tu nie chodzi pozniej itd.

Po prostu przy wplacie na konto przelew internetowy kosztuje 50gr (okolo), gdy kase otrzymuje kurier/listonosz przy odbiorze, musi ja odeslac do sprzedajacego (a taka usluga to juz ok 5zł niestety) no a logiczne ze sprzedajacy nie pokryje tego kosztu;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slowo pozniej jest w cudzyslowiu. Doskonale wiem czemu jest tak jak piszesz. Dodatkowe koszty, z tym ze tutaj jest drobna uwaga. Zobacz na Allegro comp-angera,miecia kras czyli ekpie sun trade. Ci za pobranie biora 40 zl.. To juz nie sa koszty....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slowo pozniej jest w cudzyslowiu. Doskonale wiem czemu jest tak jak piszesz. Dodatkowe koszty, z tym ze tutaj jest drobna uwaga. Zobacz na Allegro comp-angera,miecia kras czyli ekpie sun trade. Ci za pobranie biora 40 zl.. To juz nie sa koszty....

Ok sorki, nie zkumałem:)

Co do opisanego comp-angera......jesli zawyza koszta przesylki to zglaszac to na alledrogo, bo to lamanie regulaminu. "Naliczanie dodatkowych oplat za przesylke czy cos takiego"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi