Skocz do zawartości
mpeg-4

Głośniki Vigoole Czyli Nowy Gracz Na Polskiej Scenie

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie zrozumieliście mojego posta do końca.

Mówię o tym, że na stronie http://www.elecmidas.nazwa.pl/information.php?info_id=5 jest wyraźnie napisane ze koszty wysyłki to 25 za pobraniem, ale jak już składasz zamówienie, to dolicza 35zł :D

Taki myk :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok sorki, nie zkumałem:)

Co do opisanego comp-angera......jesli zawyza koszta przesylki to zglaszac to na alledrogo, bo to lamanie regulaminu. "Naliczanie dodatkowych oplat za przesylke czy cos takiego"

OT

Teoretycznie mozna, w praktyce jesli zglaszasz osobe, z ktorej allegro ma wiekszy hajs niz z Ciebie, to nic nie zalatwisz. Sam mialem taka sytuacje. Jak zawsze mialem problemy z goscmi z duzo mniejsza iloscia komentarzy, to allegro reagowalo profesjonalnie i szybko. Gdy zglosilem problem z gosciem, ktory kasuje sobie 10zl za paczke, a wysylka listem poleconym za 4,40zl (przy 700 aukcjach ma 5x700 = 3500zl dodatkowego zysku), to wili sie jak piskosze, zeby tylko nie podjac zadnej reakcji wobec niego, bo na nim zarabiali duzo wiecej... Naprawde gdybyscie poczytali ich odpowiedzi, to mozna kur... dostac jak potrafia opisac ciagle jedna i ta sama odpowiedz w tylu wersjach.

A typ mnie wkur... niesamowicie, bo juz ch... z tymi 5zl, ale gdy spytalem czemu wyslal tanszym listem, a nie paczka za ktora zaplacilem, to zamiast grzecznie odpowiedziec zaczal cwaniakowac w stylu "Kazdemu tak wysylam i nikt nie marudzi", "Wiele osob na allegro tak sobie dolicza i nikomu to nie przeszkadza". Typ w jednym mailu wprost napisal ze sobie dolicza do wysylki dodatkowa kase, ktorej nie ma prawa, ale gosci z allegro to nie rusza, bo juz duzo zarobili na jego prowizjach... Nick pablo328, sprzedaje procesory OEM, teraz kasuje 11zl za wysylke, a wysylka listem poleconym za 4,40zl.

EOT

No i rowniez podpinam sie do prosby o szybki test glosnikow jak juz ktos dostanie. No i na jakiej muzie byly testowane, na jakim formacie dzwieku. Interesuje mnie jak sie spisza na MP3 128kbs 192kbs i 320kbs oraz w szybszej muzie trance.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Dziubek wpisal sie to i ja o czyms wspomne.

Na Labie jest temat o X-Fi Music sprzedawanych od ekipy SunTrade , a dokladnie Mieci. Aukcje raportowalem przez bodajze tydzien , nadto pozniej juz specjalnymi ticketami bo kolesie w odpowiedzi na maila pisali , ze to oem [oni niby maja wersje box (bo wedlug nowej definicji kolesi z Allegro box to nie towar w opakowaniu producenta , a opakowaniu zbiorczym , gdzie jest po nascie egzemplarzy) , ale pisza w mailu , ze to wersja BAX (uwaga , kolejna nowosc) czyli to o czym wspomnialem w nawiasie dodatkowym , zas kazdy przeciez moze sie pomylic (tylko , ze jakos nie chcieli poprawic aukcji sami z siebie)] , a na aukcji non stop lapali klientow wersja box. Nawet zlapali na to ludzi , poszly chamskie negi ze strony sklepu. Allegro przez bodajze tydzien nic sobie z tego nie robilo , az coraz wiecej osob pisalo , czytalo i pewnie raportowalo ticketami , a nie zgloszeniem aukcji. Prowizja i nic nie robia.

Eot.

Tak wracajac do tematu. Jakos nie czaje tych zagadnien zwiazanych z dzwiekiem w 100% , wiec tak zapytam , co wybralibyscie :

-Vigoole z Alledrogo od Midasa 2180

-Vigoole z Infosoftu , model 2038

-Vigoole z Infosoftu , ale model 2039 > w sumie czym to sie rozni od tego wyzej :|

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kryje się za tym kontrola Urzędu Skarbowego oraz zgłoszenie sprawy na Policje, możne i długo będzie to trwało ale gościowi się odechce walków. Z reszta narazie nie dzielmy skory na trzech, opóźnienia to normalna rzecz tylko tyle jeśli ktoś nas wcześniej uprzedza i informuje na temat ewentualnych zmian. Zakupiłem je dlatego gdy zobaczyłem ze na allegro jest wystawionych aż 30 szt. myślałem ze koleś ma je na sklepie i będzie wysyłał od razu.

Edytowane przez grelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze sie okaze , ze wszyscy hurtem zaplacili ale z gory , nie pobraniem :E :e Co sie za tym kryje :P

No ja głośników od Midasa nie dostałem, zapłaciłem z góry :mur: . Jeśli koleś coś kombinuje to jadę do niego. Mam adres z allegro więc wiem gdzie mieszka. Z racji pracy taka podróż nie będzie mnie nic kosztowała. Ale dziś jak debil cały dzień w domu siedziałem, bo jak dzwoniłem to miały dziś być. Ale, jeśli nie łże, to wysłał je wczoraj, więc mogły jeszcze nie dojść. Poczekajmy jeszcze ze 2 dni. A później... hmmmm - może jakiś mały lincz zorganizujemy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na swoje czekam już półtora tygodnia od poniedziałku. Niestety mam przykra informacje, pan z electricmidas twierdzi ze głośniki ma na swoim magazynie cały czas, sprowadzane sa z Estonii podobno, moja paczka podobno wyszła wczoraj wieczorem am być na dziś lub jutro. Jednak tak się nie robi, ktoś tu ostro oszukuje. Mam na stanie wysyłam----nie mam daje znać klientowi, ze musi czekać. Wybiera czy wpłacić pieniądze bądź poczekać na informacje o dostępności!!! Jestem naprawdę zniesmaczony transakcja z tym panem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To o czym piszecie inaczej sie nazywa, pewie wiekszosc wie co mam na mysli.

Teraz cos jednak wazniejszego. Skoro tak wygladaja wysylki to co bedzie z gwaranacja na nie? Soreks , to juz wolalbym olac je w ogole , dac drozej , kupic gdzie indziej , moze slabsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do mnie dziś dotarły te głośniki fakt opóźnienie było w tym co mówili w Midasie ale najważniejsze że są!! Trochę nie rozumiem tego dlaczego przesyłka nadana w poniedziałek przyjeżdża kurierem dopiero w czwartek ale mniejsza z tym głośniki są niezłe choć myślałem że będą trochę większe:( ale dźwięk jest czysty i to najważniejsze bo mogę teraz sobie spokojnie słuchać rocka. Kiedyś oglądałem u kolegi Microlaby solo6c i powiem że różnią się niewiele tyle ze są trochę większe. Pudełko to prawie takie same jakby produkowali je Ci sami ludzie :lol2: Z transakcji jestem zadowolony gdyby nie okres oczekiwania ale teraz jak patrze na głośniki jest na plus nawet duży!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Sluchajcie, sprawa wyglada tak. Nie ma co sie denerowac wszystkie glosniki wysylane sa od poniedzialku. Troche tych zamowien sie uzbieralo, ale podejrzewam, ze wszystkie do was powinny dojsc do piatku. Firma GLS czasami ma napady glupoty, podejrzewam, ze maja troche balaganu w firmie stad te bledy i opoznienia w dostarczaniu.

Co do tak dlugiego okresu oczekiwania to niestety ale musze za to przeprosic, ze wzgledu, ze przesylka szla znacznie dluzej niz tego oczekiwalismy. Vigoole'ami handlujemy od poczatku sierpnia i nie bylo problemow z dostawa natomiast, teraz wyszly pewne komplikacje. Mielismy zapewnienia, ze dojdzie jutro, to mowilismy, ze jutro wysylamy, a transport ciagle sie opoznial, dlatego wyszly takie nieporozumienia. Jak juz doszla do Polski to nie do tego miasta co trzeba, musielismy szukac, odkrecac, troche czasu nam to zajelo. Teraz na szczescie jest juz wszystko w porzadku, mozecie spokojnie oczekiwac na towar, nikt nikogo nie zamierza ladowac w konia;]. Glosniki leza na magazynie.

A czy na wlasna reke bedzie sie oplacalo wam sciagac? Nie sadze, ale mozecie probowac, koszta przesylki sa duze. Pozdrawiam, mam nadzieje, ze towar spelni wasze oczekiwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jesli z kurierami to prawda to nie dziwie sie. Znajomy ostatnio bral tez cos kurierem i zamiast do Bialegostoku to firma wyslala kurierem paczke do Szczecina...

Szkoda , ze praca kurierow i rzetelnosc przewoznikow tak mocno rzutuje na opinie o sklepach , ktore handluja elektronika.

Zwracam honor wobec tego.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do tego sklepu z Łotwy o którym pisał michal_banszel i dowiedziałem się że przesyłka do polski kosztuje 37 EUR za każdą parę ... dużo troche...

Ja płaciłem dziś niecałe 30 EURO :) Tzn za C2149 zapłaciłem dokładnie 124,51 EURO. Dziś zrobiłem przelew i czekam na głośniki ;) Mam nadzieję, że nie zawiodę się na C2149...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w koncu cos sie dzieje z zamowieniem :) zamiast wysylamy jutro, beda na srode albo podobne wyjasnienia dostalem wiadomosc ze paczka wyszla dzisiaj, mam nadzieje ze na weekend dojdzie to zrobie jakiegos testa i pochwale sie jak graja vigoole c2180 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Midas skoro się już udzieliłeś na forum, mam prośbę. Opisz sprawę z pierwszego posta tej strony. Dlaczego kolega na zamówieniu zamiast 25zł za pobranie, ujrzał kwotę 35zł?

Byl blad podanej wartosci ceny w przesylce kurierskiej, zostalo to naprawione i zgodnie z cennikiem przesylka pobraniowa kosztuje 25zl. Dzieki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi