Skocz do zawartości
fernandez

Fs P24w-3 Vs Hp Lp2465 Vs ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie!

przymierzam sie do kupna monitora w tym miesiacu..

po dlugich i wyczerpujacych poszukiwaniach testow i opinii wybor padl na te dwa modele

byc moze ktos widzial te monitory w akcji albo na tyle sie zna zeby mi pomoc

do czego monitor priorytety:

- filmy divx i hd

- praca w tekscie (m.in. Word, programowanie) z dosc bliskiej odleglosci

- gry - nie gram czesto ale wole "nie kaleczyc" oczu, zalezy mi na dobrym skalowaniu w nienatywynych rozdzialkach, ze znosnym input lagiem i praktycznie niewidocznym smuzeniem (oraz innych tego typu zachowan)

dlaczego HP?

calkiem ladnie wyglada, lepiej oszczedza energie (tak przeczytalem), jakosc obrazu w filmach grach jak i podczas zwyklego uzytkowania zdaje sie byc dobra

niby same pozytywy, ale..

znalazlem Fujitsu-Siemensa, nie jest zbyt ladny (jesli chodzi o wyglad), z oczednascia eneregii tez zbyt duzo wspolnego nie ma (takze wyczytane), ale podobno wyswietla lepszej jakosci obraz i ma krotszy input lag (jak ten HP, sam nie wiem czy bedzie mi to przeszkadzac), ale niestety jest drozszy

i teraz tak, ja zbyt duzej wagi do wygladu nie biore, i nawet bym byl sklonny kupic tego FS'a ale pytanie brzmi czy warto??

prosze o pomoc i jakies rady??

PS. tak zupelnie po drodze wpadl mi w oko jeszcze Dell 2408WFP, ktorego mozna dostac na allegro czasem ponizej 2000 zl, co Wy na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi