Skocz do zawartości
Mimi

Epox czy Soltek?

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed wyborem zakupu: Epox 8KHA+ czy Soltek SL-75DRV4

Proszę was o pomoc, co lepsze, stabilne, gdzie najtaniej kupić...... Z góry dziękuję za podpowiedż! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę was o pomoc, co lepsze,  stabilne, gdzie najtaniej kupić...... Z góry dziękuję za podpowiedż! Pozdrawiam

Widzę, że jeszcze się nie zdecydowałeś. SOLTEK to spoko płyta. Bierz ją i nie obawiaj się o stabilność i o podkręcanie. Solteki są mocne dosyc do kręcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!

Nie wiem jak cenowo, bo jeśli o możliwości płyty chodzi to soltek ma AGP PRO i ATA133 czego nie ma epox i z tego co pamiętam można zapakować aż 3GB w DDR a na epoxsie tylko 1,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybierz Solteka a nie pożałujesz...młoda firma ale robi płyty jak trzeba! Ale ja na twoim miejscu kupiłbym model 75DRV5...za 50 zł więcej w porównaniu z modelem 75DRV4 masz obsługę pamięci DDR333 a to już niezły power...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę was o pomoc, co lepsze,  stabilne, gdzie najtaniej kupić...... Z góry dziękuję za podpowiedż! Pozdrawiam

Widzę, że jeszcze się nie zdecydowałeś. SOLTEK to spoko płyta. Bierz ją i nie obawiaj się o stabilność i o podkręcanie. Solteki są mocne dosyc do kręcenia.

Dosyć. To ważne słowo. Obojętnie jak na to patrzeć Epox jest lepszy do kręcenia. Ale na razie chyba lepiej kupić KhA+,lub poczekaćjeszcze troszkę aż będą u nas lepsze biosy do 8k3a (chyba taki to jest ten nowy model Epoxa ale nie dam głowy).troszkę jest jeszcze z nim problemów ale nowsza wersja powinna już być lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Soltek ma ochrone przed zjaraniem proca :) , 

Arek

To że ma taką ochronę to co? PO pierwsze chroni to tylko w przypadku awarii wiatraka na radiatorze. Jak źle założysz radiator to i tak po ptokach. A takich programików które by ci wyłączyły kompa jak proc osiągnie powiedzmy 70 stopni jest conajmniej kilka, więc to żadna rewelka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Soltek mam tę płyte od 2 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolony. Możliwości podkręcania są bardzo duże. Na moim durone 800@1200 płyta pracuje b.stabilnie. SOLTEK jest O.K. :)

A probowałeś magistrali większej niż 150? Bo z tego co słyszałem wtedy pojawiają się pewne problemy z Soltekami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zabezpieczenia Soltekow przed zjaraniem proca to kiedys sobie z nudow zrobilem testy ,plyta na wierzchu lezala,radiator tylko lezal dociskany paluchami ,wlaze do windowsa ,cpustability ,okolo 55C po prostu zdjalem radiata ,po okolo 1.5sek plyta wylaczyla sie w cholere,proc zyje ,plyta zyje,durek puszczony na 1050 i zasilanie 1.85v juz sie troche grzeje :-) ,drugie zabezpieczenie tesh sprawdzalem ,srubokret w wiatrak ,1,5sek i wylaczona plyta.Obie plyty sa bardzo dobre ,epoxy lepiej sie kreca ,wedlug mnie Solteki bardziej stabilne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sie sklada, ze przez moja obudowe :D przewala sie duzo sprzetu - posiadalem wymienione przez Ciebie plyty w tej kolejnosci (nieprzypadkowo :) ) Epox - Soltek - Epox.

Wrocilem do Epoxa, bo:

+ lepsza wydajnosc pamieci

+ lepsze podkrecanie proca

+ gwarancja cichej pracy aktywnego chlodzenia chipsetu - wiatroda evercool :>

- brak ata 133 - mimo tego, ze mam maxtora wielkiej roznicy nie zauwazylem, wiec nie wiem czy to taki wielki minus.

Tyle nt moich wlasnych spostrzezen odnosnie tych dwoch plyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Soltek mam tę płyte od 2 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolony. Możliwości podkręcania są bardzo duże. Na moim durone 800@1200 płyta pracuje b.stabilnie. SOLTEK jest O.K. :)

A probowałeś magistrali większej niż 150? Bo z tego co słyszałem wtedy pojawiają się pewne problemy z Soltekami...

Tia tylko, ze nowy bios to zalatwia problem z fsb,wiec przestan o nim gadac .

Arek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O 8O 8O 8O Darek1 spojrzałem na twego sprzęta i mnie aż oczka zabolały jak zobacyłem twego sprzęta. Grafika robi wrażenie(i nie tylko ona). Zapuść 3dmarka 2001se i pochwal się wynikiem. 10000 to wg mnie lekko powinieneś mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...